XGOALS BET

Προγνωστικά Ισπανία: Η φόρμα της Ατλέτικο και το "πρέπει" της Βαλένθια

Προγνωστικά Ισπανία: Η φόρμα της Ατλέτικο και το "πρέπει" της Βαλένθια
@2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ατλέτικο - Αλμερία και Βαλένθια - Σεβίλλη από τη La Liga.

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στη La Liga. Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο υποδέχεται την Αλμερία και είναι φυσιολογικά γκράντε φαβορί (19:30 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι σε τοπ φόρμα και το τελευταίο διάστημα κερδίζει, παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο. Οι ροχιμπλάνκος μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες και ένα αήττητο σερί 12 αγωνιστικών (9-3-0). Έχουν να χάσουν δηλαδή από τις 8 Ιανουαρίου και το εντός έδρας 1-0 από την Μπαρτσελόνα.

Την εξαιρετική κατάσταση της Ατλέτικο, επιβεβαιώνουν και τα xGoals, καθώς και στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, υπερίσχυσε κατά κράτος των αντιπάλων της.

  • Ατλέτικο – Σεβίλλη 6-1, xGoals 3,05-1,77
  • Χιρόνα – Ατλέτικο 0-1, xGoals 0,30-1,81
  • Ατλέτικο – Βαλένθια 3-0, xGoals 3,36-0,69
  • Ατλέτικο – Μπέτις 1-0, xGoals 1,70-0,37
  • Ράγιο Βαγιεκάνο – Ατλέτικο 1-2, xGoals 0,56-2,37

Η Αλμερία πήρε πολύτιμη νίκη με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο "εξάποντο" παραμονής με τη Βαλένθια. Έφτασε έτσι τους πέντε βαθμούς στα τελευταία τρία ματς. Εκτός έδρας πάντως είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και η μοναδική χωρίς διπλό (0-4-9).

Αν η Ατλέτικο συνεχίσει το ίδιο κεφάτη και απόψε, δεν θα έχει πρόβλημα λογικά να επιβεβαιώσει τον φαβορί άσο, ο οποίος από το 1.25 ανεβαίνει στο 1.80+ με Over 2,5. Σε οκτώ αναμετρήσεις τους στη Μαδρίτη, έχουν επιβεβαιώσει το Over 2,5 επτά φορές, με την Ατλέτικο να έχει απολογισμό 6-2-0.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το μεγαλύτερο ματς της ημέρας στη La Liga διεξάγεται αναντίρρητα στο Μεστάγια, εκεί όπου η Βαλένθια υποδέχεται τη Σεβίλλη (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου, που έχουν μπλέξει σε περιπέτειες και προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η Σεβίλλη είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα, αφού βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Το γεγονός όμως ότι αυτό το παιχνίδι έρχεται ενδιάμεσα στις αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τα προημιτελικά του Europa League είναι μεγάλο χάντικαπ. Οι Σεβιγιάνοι πήραν ανέλπιστη ισοπαλία στο Old Trafford, ισοφαρίζοντας με δύο αυτογκόλ και διατηρούν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά.

Στο πρωτάθλημα πάντως, το έργο παίχθηκε ανάποδα κόντρα στη Θέλτα, αφού προηγήθηκε με 2-0, αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 με γκολ στο 89' και στο 93' και ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 19'. Χάθηκε έτσι μία πολύτιμη νίκη, που θα της έδινε ένα γερό μαξιλαράκι για τη συνέχεια. Σε τρία ματς βέβαια με τον Χοσέ Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της, είναι αήττητη (1-2-0) και παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Από την άλλη, η Βαλένθια είναι σε δεινή βαθμολογική θέση, στο -3 από τη σωτηρία και είναι υποχρεωμένη να παίξει απόψε μόνο για τη νίκη. Από τότε που ανέλαβε ο Ρούμπεν Μπαράχα έχει ρεκόρ 2-1-4, ωστόσο στα εντός έδρας ματς είναι αήττητη. Κέρδισε με 1-0 τη Σοσιεδάδ, με το ίδιο σκορ την Οσασούνα και έφερε 1-1 με τη Βαγιεκάνο σε ματς που τα xGoals ήταν 2,71-0,65 υπέρ των "νυχτερίδων".

Η Βαλένθια είναι από τις πιο αδικημένες ομάδες της κατηγορίας με βάση τη διαφορά των xGoals, καθώς έχει συλλέξει 12 βαθμούς λιγότερους απ' όσους άξιζε. Με βάση τα xPoints στη La Liga θα έπρεπε να ήταν στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και όχι στην τελευταία τριάδα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό πως η Βαλένθια θα ποντάρει στη δύναμη του Μεστάγια για να σώσει την κατηγορία, αφού εκεί έχει συλλέξει τους 21 από τους 27 συνολικά βαθμούς της. Βέβαια την τελευταία εξαετία, η Σεβίλλη έχει πάρει εκεί τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη. Υποχρεωτικά λοιπόν, ο άσος χρειάζεται και κάλυψη. Στο 1.30 η διπλή ευκαιρία, στο 1.80 μαζί με το Over 1,5, στη λογική ότι η Σεβίλλη το επιβεβαιώνει σε δέκα σερί ματς πρωταθλήματος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλέτικο – Αλμερία: 1 & Over 2,5 (απόδοση 1.80), 19:30
  • Βαλένθια – Σεβίλλη: 1Χ & Over 1,5 (απόδοση 1.80), 22:00
TAGS XGOALS BET ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ