TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανίας: Η αντίδραση της Φράιμπουργκ και η ζωή της Αϊντραχτ χωρίς τον Μουανί

Ο Ζουνιόρ Ντινά Εμπίμπ της Άιντραχτ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντάρμστατ για την Bundesliga 2023-2024, Φρανκφούρτη | Κυριακή 20 Αυγούστου 2023
Ο Ζουνιόρ Ντινά Εμπίμπ της Άιντραχτ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ντάρμστατ για την Bundesliga 2023-2024, Φρανκφούρτη | Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 © 2023/MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Στην πρεμιέρα της 4ης αγωνιστικής της Bundesliga βγάλαμε το 2 AH +0,5 της Λεβερκούζεν στο Μόναχο και απόψε συνεχίζουμε με τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, τη Φράιμπουργκ και την Αϊντραχτ.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Φράιμπουργκ, υποδέχεται απόψε την Ντόρτμουντ (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24) στο πιο ενδιαφέρον ματς της 4ης αγωνιστικής στην Bundesliga.

Η Φράιμπουργκ ξεκίνησε τη σεζόν με πειστικό διπλό (2-1) στο Ζινσχάιμ επί της Χοφενχάιμ, σε ένα ματς όπου είχε και τρία δοκάρια! Ακολούθησε το οριακό 1-0 επί της Βέρντερ με γκολ στο 90+6' και στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή η εντελώς απρόσμενη συντριβή με 5-0 στο γειτονικό ντέρμπι με τη Στουτγάρδη.

Η αλήθεια είναι πως η Φράιμπουργκ γνώρισε και πέρυσι ορισμένες βαριές ήττες, ωστόσο καμία δεν την επηρέασε σοβαρά. Αντίθετα, μετά από κάθε άσχημο αποτέλεσμα, κατά κανόνα έβγαζε αντίδραση.

Κάτι τέτοιο αναμένεται και σήμερα κόντρα στην Ντόρτμουντ. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Φράιμπουργκ είναι πανίσχυρη στο Europa-Park και στα τελευταία 17 παιχνίδια της εκεί για το πρωτάθλημα, έχασε μόνο από τη Λειψία και την Μπάγερν.

Επίσης, μετά το άτυχο 1-3 του περασμένου Αυγούστου από την Ντόρτμουντ, όπου είχε τον απόλυτο έλεγχο για 75 λεπτά, δεν δέχθηκε σε κανένα άλλο παιχνίδι της εντός έδρας πάνω από ένα γκολ.

Το βασικό πρόβλημα του Στράιχ εντοπίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς είναι τραυματίας ο κάπτεν/μπακ Γκιούντερ. Η Φράιμπουργκ δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο ρόστερ και ο Στράιχ αναγκάστηκε στα δύο προηγούμενα ματς να παίξει αριστερά με τον δεξιό μπακ Κίμπλερ και δεξιά με τον στόπερ Σιλντιγιά, ο οποίος δεν τα πήγε καθόλου καλά με τη Στουτγάρδη.

Απόψε, ο Στράιχ αναμένεται να φέρει τον Κίμπλερ στη φυσική του θέση και μάλλον θα δοκιμάσει αριστερά έναν άλλο στόπερ, τον Σμιντ, ο οποίος για κεντρικός αμυντικός είναι ταχύς και θεωρητικά μπορεί να ανταποκριθεί και ως μπακ.

Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στην 11αδα, εκτός ίσως από μία διαφοροποίηση στους εξτρέμ, με τον Ντόαν να διεκδικεί τη θέση του Σάλαϊ. Στα θετικά ασφαλώς ότι ο βασικός φορ Γκρέγκοριτς, που είναι προς το παρόν άσφαιρος στο πρωτάθλημα, σκόραρε δις με την εθνική Αυστρίας στο τελευταίο παράθυρο των εθνικών και τόνωσε την αυτοπεποίθησή του.

Στον αντίποδα, η Ντόρτμουντ είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη απογοήτευση. Με βάση το πρόγραμμά της, θα έπρεπε να είχε κάνει 3/3 νίκες. Αντ' αυτού έχει μαζέψει με τα χίλια ζόρια πέντε βαθμούς.

Στην πρεμιέρα λύγισε στο 87' την Κολωνία, με την αντίπαλο να έχει τις καλύτερες ευκαιρίες στο β' μέρος. Στη δεύτερη αγωνιστική κόλλησε στο 1-1 με την Μπόχουμ, έχοντας μία φλύαρη υπεροχή (xGoals 1,01-1,17). Και πριν τη διακοπή ήρθε το 2-2 με τη νεοφώτιστη Χαϊντενχάιμ, με μία εμφάνιση μνημείο επιπολαιότητας και ανωριμότητας. Ενώ προηγήθηκε με 2-0 στο 15', ισοφαρίστηκε σε 2-2, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο.

Η Ντόρτμουντ λοιπόν, απέτυχε να αξιοποιήσει το βατό της πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν και τώρα έχει μπροστά της δύο πολύ πιο απαιτητικά παιχνίδια με Φράιμπουργκ και Παρί εκτός έδρας, μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Στα συν για την Ντόρτμουντ είναι ότι διατηρεί τρομερή παράδοση με τη Φράιμπουργκ του Στράιχ, μετρώντας 16 νίκες σε 21 ματς εναντίον της. Θα πρέπει ωστόσο να συνυπολογίσουμε ότι οι Βεστφαλοί είχαν διψήφιο αριθμό διεθνών παικτών και μοιραία δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το αποψινό παιχνίδι.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι η ομάδα του Εντιν Τέρζιτς είναι παντελώς αναξιόπιστη αμυντικά και ότι η Φράιμπουργκ θα αναζητήσει αντίδραση μετά το χαστούκι στη Στουτγάρδη, κρατάμε την κόντρα με τη διπλή ευκαιρία βέβαια να έχει υποχωρήσει από το 1.70 σε τιμές κάτω του 1.60.

Μαζί με Under 4,5 χτίζουμε μία απόδοση στο 2.02. Σημειώνεται, ότι στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς που η Φράιμπουργκ δεν έχασε από την Ντόρτμουντ έφερε τα εξής αποτελέσματα: 2-1 (2021), 2-1 (2021), 2-2 (2019) και 0-0 (2017).

Ζημιωμένη μεσοεπιθετικά η Αϊντραχτ

Λίγο αργότερα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης δοκιμάζεται στο Μπόχουμ (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η Αϊντραχτ έχει ξεκινήσει τη σεζόν με αήττητο σερί έξι αγώνων, ωστόσο οι εμφανίσεις της δεν προκαλούν δέος...

Στα πλέι-οφ του Conference League απέκλεισε με τα χίλια ζόρια τη Λέφσκι Σόφιας, κερδίζοντας στη ρεβάνς της Φρανκφούρτης με 2-0 (79', 86'). Στο πρωτάθλημα, κέρδισε πολύ δύσκολα με 1-0 τη νεοφώτιστη Ντάρμσταντ και στα παιχνίδια με Μάιντς και Κολωνία, ισοφάρισε στο 91' και στο 87' αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αϊντραχτ άλλαξε τεχνικό το καλοκαίρι, καθώς στη θέση του Ολιβερ Γκλάζνερ, ήρθε ο πρώην βοηθός του Γιούλιαν Νάγκελζμαν, Ντίνο Τοπμέλερ, ο οποίος ανέλαβε για πρώτη φορά, ως πρώτος τεχνικός ομάδα της Bundesliga.

Ο νέος τεχνικός της Αϊντραχτ έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τον Γκλάζνερ. Ο Αυστριακός βασίζονταν περισσότερο σε παιχνίδι αντίδρασης, ενώ ο Τοπμέλερ θέλει η ομάδα του να έχει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η Αϊντραχτ βρίσκεται σε μία φάση... μεταμόρφωσης, έχοντας μάλιστα χάσει τον κορυφαίο της ποδοσφαιριστή και τον κορυφαίο φορ της περσινής σεζόν στο πρωτάθλημα, Κόλο Μουανί.

Η Αϊντραχτ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διατηρήσει τον Γάλλο άσο για ακόμη μία σεζόν στη Φρανκφούρτη. Ο Μουανί όμως επιθυμούσε διακαώς να συνεχίσει στην Παρί. Η μεταγραφή τελικά ολοκληρώθηκε λίγο πριν λήξει η προθεσμία και η Αϊντραχτ μοιραία δεν πρόλαβε να βρει αντικαταστάτη.

Οικονομικά το deal ήταν εξαιρετικό, αφού μαζί μετα μπόνους το κλαμπ θα βάλει στα ταμεία του περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ! Αγωνιστικά όμως, η Αϊντραχτ βγήκε σαφώς ζημιωμένη, αφού δεν διαθέτει πλέον παίκτη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μουανί, που πέρυσι έγραψε 15 γκολ και 14 ασίστ στο πρωτάθλημα!

Αν προσθέσουμε και τις πωλήσεις του εξαιρετικού εξτρέμ Λίντστρεμ στη Νάπολι, του χαφ Σο στη Σεβίλλη, αλλά και την αποχώρηση του Καμάντα για τη Λάτσιο, η Αϊντραχτ πρακτικά φέτος είναι εντελώς διαφορετική ομάδα μεσοεπιθετικά και στη ζυγαριά έχει βγει ζημιωμένη.

Στον αντίποδα, η Μπόχουμ ξεκίνησε με το βαρύ 5-0 στη Στουτγάρδη, ωστόσο στη συνέχεια πήρε δύο κολλητές ισοπαλίες με Ντόρτμουντ και Αουγκσμπουργκ, παρουσιάζοντας σαφή σημάδια βελτίωσης.

Πέρυσι έσωσε την κατηγορία κυρίως χάρη στην έδρα της, όπου έκανε οκτώ νίκες, μεταξύ των οποίων και απέναντι στην Αϊντραχτ. Το σύνολο του Τόμας Λετς θα βασιστεί και φέτος κυρίως στη δύναμη του Ruhrstadion για να πετύχει το στόχο της παραμονής.

Με δεδομένο ότι έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στην Αϊντραχτ εντός έδρας (21-8-5) και με βασικό όπλο τον φορμαρισμένο Ασάνο, που σκόραρε δις στο 2-2 με την Αουγκσμπουργκ και βρήκε δίχτυα και στη φιλική νίκη της Ιαπωνίας επί της Γερμανίας, η Μπόχουμ έχει τη δυναμική για να κοντράρει τους "αετούς". Στο 2.05 το 1Χ με Over 1,5. Και στα δέκα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια επιβεβαιώθηκε το Οver 1,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ: 1 & Under 4,5 (απόδοση 2.02), 16:30
  • Μπόχουμ – Αϊντραχτ Φρ.: 1Χ & Over 1,5 (απόδοση 2.05), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ