TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Υπερβατική η πορεία της Ουνιόν, πήρε εμπρός ο Αντεγιέμι

Dortmund's Karim Adeyemi celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Borussia Dortmund and Chelsea FC in Dortmund, Germany, Wednesday, Feb. 15, 2023. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Karim Adeyemi celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Borussia Dortmund and Chelsea FC in Dortmund, Germany, Wednesday, Feb. 15, 2023. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ουνιόν Βερολίνου - Σάλκε και Ντόρτμουντ - Χέρτα από την Bundesliga.

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Στο Βερολίνο, η Ουνιόν φιλοξενεί την ουραγό Σάλκε και αν κερδίσει θα προσπεράσει στην κορυφή της βαθμολογίας την Μπάγερν, η οποία ηττήθηκε το Σάββατο στο Μπορούσια Παρκ από την Γκλάντμπαχ (16:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Το κίνητρο της Ουνιόν είναι τεράστιο, η αποστολή της όμως δεν αναμένεται τόσο εύκολη, όσο μαρτυρούν τα 1.60 του άσου. Και αυτό διότι η αναμέτρηση με τη Σάλκε έρχεται ενδιάμεσα στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ, για τα πλέι-οφ του Europa League.

Για την Ουνιόν οι δύο κόντρες με τους πρωταθλητές Ολλανδίας έχουν ιστορική σημασία, καθώς για πρώτη φορά παίζει σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από όμιλο. Αναπόφευκτα λοιπόν, η ευρωπαϊκή πρόκληση θα της απορροφήσει ενέργεια και συγκέντρωση.

Η ομάδα του Ουρς Φίσερ στάθηκε εξαιρετικά την Πέμπτη στο Άμστερνταμ. Πήρε ισοπαλία 0-0 και κράτησε ανοιχτό το δρόμο για την πρόκριση στους "16", εν όψει της ρεβάνς στο Αλτεν Φερστεράι. Μάλιστα, οι Βερολινέζοι θα μπορούσαν ακόμη και να κερδίσουν στην Ολλανδία, ωστόσο ο VAR ακύρωσε γκολ του Θόρσμπι, εκτιμώντας ότι ο Νορβηγός χαφ πριν σκοράρει έκανε κοντρόλ με το χέρι, σε μία φάση το λιγότερο αμφισβητούμενη.

Η Ουνιόν είναι εξαιρετική μέσα στο 2023. Πριν την ισοπαλία με τον Άγιαξ μετρούσε 6/6 νίκες. Επίσης, εντός έδρας τρέχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 15 αγώνων (11-4-0). Παρόλα αυτά, είδαμε και χθες την Μπάγερν να ηττάται στην έδρα της Γκλάντμπαχ, πληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι προέρχονταν από ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι η πορεία των “σιδερένιων” φέτος είναι εντελώς υπερβατική. Η Ουνιόν είναι η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, καθώς έχει την κορυφαία επίδοση στα xGoals κατά (20,26), ωστόσο στο δημιουργικό κομμάτι έχει τη 2η χειρότερη επίδοση της Bundesliga με xGoals υπέρ (21,65). Με βάση τη διαφορά στα xGoals υπέρ και κατά, από την οποία προκύπτουν τα xPoints, θα έπρεπε βρίσκονταν στην καλύτερη περίπτωση μεταξύ της 10ης και 9ης θέσης. Αντ' αυτού φιγουράρει στην πρώτη τετράδα και έχει απόψε τη δυνατότητα να πατήσει κορυφή!

Τα ποιοτικά της νούμερα ωστόσο "φωνάζουν" ότι επίκειται διόρθωση προς τα κάτω και τώρα που μπαίνει στη μέση και η Ευρώπη, η πιθανότητα στραβοπατήματος αυξάνεται.

Η Σάλκε είναι στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά δεν έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Ενισχύθηκε τον Ιανουάριο με δανεικούς παίκτες και τα δίνει όλα για να κρατηθεί όσο πιο κοντά γίνεται στη 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ. Στα τελευταία τρία παιχνίδια με Βόλφσμπουργκ, Κολωνία και Γκλάντμπαχ, οι "βασιλικοί μπλε" πήραν ισάριθμες ισοπαλίες και τουλάχιστον κατέγραψαν μία πρόοδο στο αμυντικό σκέλος.

Το ενθαρρυντικό για την ομάδα του Τόμας Ράις είναι πως και στα τρία αυτά ματς, η Σάλκε ήταν καλύτερη και θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει. Στο εντός έδρας με την Κολωνία τα xGoals ήταν 1,12-0,33. Στο Μπορούσια Παρκ τα xGoals ήταν 1,13-1,18. Και στο παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ, στη Φέλτινς Αρένα τα xGoals ήταν 1,00-1,40, με τους “λύκους” ωστόσο να έχουν χαμένο πέναλτι στο 8'. Μετά από αυτή τη φάση (το πέναλτι αντιστοιχεί σε 0,76 xGoals), η Σάλκε επέτρεψε στη Βόλφσμπουργκ μόλις επτά τελικές και 0,64 xGoals.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Προφανώς και δεν είναι εύκολο για κανέναν να κερδίσει μέσα στο Βερολίνο την Ουνιόν, ωστόσο το διπλό έχει ξεφύγει αρκετά, αφού έχει πιάσει κατά περιπτώσεις ακόμη και το 7.00. Σε αυτά τα επίπεδα, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε και κάλυψη στην ισοπαλία, αφού η διπλή ευκαιρία φτάνει στο 2.50!

Λίγο αργότερα, η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Χέρτα (18:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Οι Βεστφαλοί κέρδισαν την Τετάρτη με 1-0, την Τσέλσι, στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League. Αυτή ήταν η έβδομη νίκη της Ντόρτμουντ σε επτά επίσημα ματς μέσα στο 2023. Ήρθε πάντως με μεγάλη δόση τύχης, καθώς οι Λονδρέζοι έχασαν σαφώς περισσότερες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και δοκάρι.

Το νικητήριο γκολ, το σημείωσε ο Καρίμ Αντεγιέμι, ο οποίος έχει ανεβάσει κατακόρυφα στροφές μετά τη χειμερινή διακοπή. Μάλιστα, έκανε μία τρομερή επίδειξη της ταχύτητας του, αφού ξεχύθηκε στην κόντρα μετά από κόρνερ της Τσέλσι και προσπέρασε τον Έντσο Φερνάντες, σαν μην υπήρχε μπροστά του, πριν ντριπλάρει και τον Κέπα για να μπει με την μπάλα στα δίχτυα.

Ο νεαρός άσος, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Ζάλτσμπουργκ με 30 εκατομμύρια ευρώ, δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, διότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια όμως του μπρέικ, έκανε πολύ καλή προετοιμασία και αρχίζει πλέον να δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Αντεγιέμι έχει σκοράρει στα τρία τελευταία ματς που αγωνίστηκε. Πριν το 1-0 επί της Τσέλσι, βρήκε δίχτυα στο 5-1 κόντρα στη Φράιμπουργκ, ενώ είχε ανοίξει το σκορ και στο μεγάλο διπλό επί της Λεβερκούζεν με 2-0. Στο 3.75 να συνεχίσει το σερί του, σκοράροντας και απόψε κόντρα στη Χέρτα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουνιόν Βερολίνου – Σάλκε: Χ2 (απόδοση 2.50), 16:30
  • Ντόρτμουντ – Χέρτα: Αντεγιέμι Anytime (απόδοση 3.75), 18:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ XGOALS BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ