TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Ξετυλίγει το "δώρο" της Λειψίας η Ντόρτμουντ στο 2.60

Προγνωστικά Γερμανία: Ξετυλίγει το "δώρο" της Λειψίας η Ντόρτμουντ στο 2.60
@2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση της Ντόρτμουντ στο Αουγκσμπουργκ, που μπορεί να της δώσει προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Μετά από πολλά χρόνια, η Bundesliga είναι το μοναδικό από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που θα προσφέρει δράμα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία τα πάντα έχουν κριθεί, ενώ και στη Γαλλία απομένουν τα τυπικά για την ανάδειξη της Παρί Σεν Ζερμέν σε πρωταθλήτρια.

Αντίθετα, στη Γερμανία ο τίτλος θα κριθεί πραγματικά στο τελευταίο τριπλό σφύριγμα της σεζόν. Μάλιστα, μετά τον χθεσινό θρίαμβο της Λειψίας στο Μόναχο, μπορεί να γίνουμε μάρτυρες ιστορικών στιγμών, αφού μετά από μία ολόκληρη δεκαετία, η κυριαρχία της Μπάγερν μοιάζει... ετοιμόρροπη.

Η απόφαση της βαυαρικής διοίκησης να αντικαταστήσει τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν, με τον Τόμας Τούχελ τον περασμένο Μάρτιο, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων καταστροφική. Μέσα σε ένα δίμηνο, με τον Τούχελ στον πάγκο, η Μπάγερν τα έχασε όλα. Κι αν ο αποκλεισμός στο Champions League από την αχτύπητη Μάντσεστερ Σίτι ήταν μέσα στο πρόγραμμα, ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τη Φράιμπουργκ και κυρίως το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο να χαθεί το πρωτάθλημα είναι ασφαλώς κάτι εντελώς αδιανόητο για τον οργανισμό της Μπάγερν.

Η μπάλα λοιπόν περνάει απόψε στο γήπεδο της Ντόρτμουντ. Μετά το χθεσινό 3-1 τη Λειψίας στην Αλιάντς Αρένα, οι Βεστφαλοί ξέρουν ότι με δύο νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, αναδεικνύονται πρωταθλητές Γερμανίας για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν ακόμη στον κιτρινόμαυρο πάγκο ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ!

Η Ντόρτμουντ έχει πετάξει ουκ ολίγες ευκαιρίες στον κάλαθο των αχρήστων, λυγίζοντας πολλές φορές από το βάρος της περίστασης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το επικό 3-3 με τη Στουτγάρδη, στις 15 Απριλίου, που προηγήθηκε με 2-0, κέρδισε αποβολή και όμως δέχθηκε τρία γκολ με παίκτη παραπάνω, το τελευταίο στο 97ο λεπτό και ενώ είχε κάνει το 3-2 στο 92'.

Ανάλογο παράδειγμα και το στραβοπάτημα στο Μπόχουμ (1-1), πριν τρεις αγωνιστικές, που είχε δώσει ξανά το δικαίωμα στην Μπάγερν να πάρει το πάνω χέρι. Οι γκέλες όμως των Βαυαρών φέτος είναι ατελείωτες και κάποια στιγμή η Ντόρτμουντ οφείλει να φανεί συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία. Αν δεν κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο βλέπουμε τη χειρότερη Μπάγερν των τελευταίων 12 ετών, τότε θα είναι πραγματικά αυτοκτονία.

Άλλωστε, είναι πασιφανές ότι μέσα στο 2023 η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα συνέτριψε με 5-2 την Γκλάντμπαχ, ενώ αμέσως πριν είχε διαλύσει με 6-0 τη Βόλφσμπουργκ. Στα τελευταία 17 ματς για το πρωτάθλημα έχει ρεκόρ 13-3-1, με μοναδική ήττα στο Κλάσικερ του Μονάχου.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το αρνητικό για το αποψινό ματς στη Βαυαρία με την Αουγκσμπουργκ (18:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24), είναι η απουσία του πολύτιμου χαφ Τζουντ Μπέλινγχαμ, ίσως του κορυφαίου παίκτη φέτος στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η Ντόρτμουντ πάντως, από τη μέση και μπροστά έχει πληθώρα ποιοτικών επιλογών και το καλό είναι πως η επιθετική της γραμμή έχει ρολάρει για τα καλά με την τριπλέτα Αλέ, Μάλεν και Αντεγιέμι να έχει σκοράρει 22 γκολ στο β' μισό της σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στην Αουγκσμπουργκ, η ομάδα του Ενρίκο Μάασεν δεν έχει ακόμη σωθεί μαθηματικά, ωστόσο αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και πριν το ματς με την Ντόρτμουντ, εφόσον νωρίτερα η Στουτγάρδη δεν κερδίσει στο Μάιντς. Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως οι Βαυαροί θα πετύχουν το στόχο της παραμονής, ακόμη και σε περίπτωση ήττας απόψε από την Ντόρτμουντ. Εν ολίγοις δεν "καίγονται" βαθμολογικά.

Τα πάντα επομένως εξαρτώνται πια από την Ντόρτμουντ, η νίκη της οποίας δεν ξεπερνάει το 1.40. Μαζί πάντως με το anytime του Σεμπαστιάν Αλέ μπορεί να αγγίξει ακόμη και στο 2.60. Ο φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού, που ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν αγωνίστηκε καθόλου τον πρώτο γύρο, έχει φτάσει τα επτά γκολ μέσα στο 2023.

Ειδικά την προηγούμενη αγωνιστική με την Γκλάντμπαχ ήταν εντυπωσιακός. Δημιούργησε το 1-0, κέρδισε το πέναλτι για το 2-0 και εν συνεχεία σκόραρε δύο φορές. Ειδικά το 3-0 ήταν γκολ υψηλής ποδοσφαιρικής ευφυΐας, αφού ήταν με την πλάτη στην εστία και χρησιμοποίησε το... τακούνι για να βρει δίχτυα. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο Αλέ έχει θετικές μνήμες από το γήπεδο της Αουγκσμπουργκ, αφού την τελευταία φορά που έπαιξε εκεί, το 2018, είχε σκοράρει, οδηγώντας την τότε ομάδα του, την Αϊντραχτ σε νίκη με 3-1.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ: 2 & Αλέ Anytime (απόδοση 2.60), 18:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ TIPSTERS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ