TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Σε επιθετικό οίστρο η Λειψία, προβληματίζει η Ντόρτμουντ

Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς
Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς © 2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Πέρασε χθες ο άσος της Στουτγάρδης μαζί με το anytime του Ζιρασί. Συνεχίζουμε σήμερα με ακόμη δύο προτάσεις από την Bundesliga.

Με έξι παιχνίδια συνεχίζεται απόψε η πέμπτη αγωνιστική της Bundesliga. Στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ (16:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24), προερχόμενη από την ήττα με 2-0 στο Παρίσι από την Παρί Σεν Ζερμέν για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μία ήττα κόντρα στην παρέα του Εμπαπέ ποτέ δεν είναι ντροπή. Ωστόσο, ο τρόπος που ήρθε αυτή σαφώς και προβληματίζει. Η Ντόρτμουντ απαρνήθηκε την επιθετική της φύση. Ο Έντιν Τέρζιτς κατέβασε σύστημα με τρεις στόπερ και η πρόσεγγισή του άγγιξε τα όρια του φόβου. Οι κιτρινόμαυροι ουσιαστικά έπαιξαν απλά για να χάσουν με ένα υποφερτό σκορ και όχι να διεκδικήσουν κάτι από το ματς.

Η στάση του Τέρζιτς πρακτικά ομολόγησε ότι η ομάδα του στην παρούσα φάση δεν είναι καλά και έτσι πήρε την απόφαση να μην πάθει καμία μεγαλύτερη ζημιά. Είναι αλήθεια πως η Ντόρτμουντ δεν έχει κάνει ούτε μία εμφάνιση της προκοπής μέχρι στιγμής.

Στο πρωτάθλημα μπορεί να παραμένει αήττητη, αλλά έχει ήδη πετάξει τέσσερις βαθμούς, παρότι το πρόγραμμά της ήταν εξαιρετικά βατό. Στην πρεμιέρα κέρδισε με τα χίλια ζόρια 1-0 την Κολωνία με γκολ στο 87'. Ακολούθησε το 1-1 στο Μπόχουμ, όπου ήταν εντελώς φλύαρη επιθετικά. Εν συνεχεία ήρθε το σοκαριστικό 2-2 με τη νεοφώτιστη Χαϊντενχάιμ, καθώς προηγήθηκε με 2-0 στο 15' και όμως ισοφαρίστηκε.

Και την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε συγκυριακά με 4-2 από το Φράιμπουργκ. Ισοφάρισε σε 2-2 (60') κόντρα στη ροή, κέρδισε αποβολή στο 82' και τελικά βρήκε τρίτο γκολ στο 88' με τον στόπερ Χούμελς, από στατική φάση και λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ.

Είναι πασιφανές πως πολλοί παίκτες των Βεστφαλών δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο φόρμας. Η τριάδα των φορ, Αλέ, Μουκόκο και Φίλκρουγκ δεν έχουν δώσει ούτε ένα γκολ προς το παρόν. Ο Αντεγιέμι έχει ένα ολοστρόγγυλο μηδέν σε γκολ και ασίστ. Ο Ενμέτσα, που αποκτήθηκε θεωρητικά για αντι-Μπέλινγχαμ από τη Βόλφσμπουργκ, με 30 εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε κατά διάνοια αυτά που έκανε ο Άγγλος χαφ. Ο Μπραντ, που προέρχεται από σεζόν καριέρας, δεν έχει ακόμη πλησιάσει τα περσινά του στάνταρ. Και μέσα σε όλα τραυματίστηκε και ο σημαντικός χαφ Ζάμπιτσερ.

Το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ προσφέρεται σήμερα σε τιμές λίγο πάνω από το 1.70 λέει πολλά, καθώς σε τέτοια παιχνίδια ο άσος της συνήθως είναι μαξ στο 1.50. Η Βόλφσμπουργκ είναι μία καλά γυμνασμένη ομάδα, πειθαρχημένη με αρχές, συμπαγής και οργανωμένη. Έχει ξεκινήσει δυναμικά με τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές. Έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον φορ Βιντ (5 γκολ) και φυσικά το κίνητρό της σήμερα είναι πολύ μεγάλο, διότι θέλει να βάλει στοπ στο αρνητικό της σερί στη Βεστφαλία.

Οι "λύκοι" αγνοούν τη νίκη στην έδρα της Ντόρτμουντ εδώ και δέκα χρόνια. Μάλιστα, πέρυσι και πρόπερσι συνετρίβησαν εκεί με 6-0 και 6-1! "Όλα τα σερί κάποια στιγμή σπάνε", σχολίασε με νόημα ο Νίκο Κόβατς, που βλέπει ότι το μομέντουμ είναι ιδανικό για να μπορέσει η Βόλφσμπουργκ να χτυπήσει αποτέλεσμα μέσα στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ. Στο 2.20 το διπλό με AH +0,5.

Τρία γκολ ανά ματς σημειώνει η Λειψία

Την ίδια ώρα, η Λειψία δοκιμάζεται στο Μπορούσια Παρκ με την Γκλάντμπαχ, σε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι (16:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Υπενθυμίζεται, ότι ο τεχνικός της Λειψίας, Μάρκο Ρόζε ήταν στον πάγκο της Γκλάντμπαχ για μία διετία (2019-21) πριν την αφήσει για την Ντόρτμουντ, κάτι που οι φίλοι της ομάδας το εξέλαβαν ως προδοσία. Επίσης, ο νυν αθλητικός διευθυντής των "ταύρων", Μαξ Ιμπερλ ήταν αθλητικός διευθυντής των "πουλαριών" για 14 ολόκληρα χρόνια!

Ειδικά ο Ιμπερλ είχε αποχωρήσει το 2022 από την Γκλάντμπαχ με δάκρυα στα μάτια και θεωρείται από τις εμβληματικές φιγούρες στη σύγχρονη ιστορία της Μπορούσια. Οι φίλοι της ομάδας πάντως δεν του έχουν συγχωρήσει ότι ανέλαβε τη Λειψία, διότι στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει πως αποχωρεί γιατί θέλει να κάνει ένα διάλειμμα. Η ατμόσφαιρα λοιπόν αναμένεται... ηλεκτρισμένη σήμερα στην επιστροφή των Ιμπερλ και Ρόζε ως αντίπαλοι.

Αγωνιστικά πάντως, οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση. Η Λειψία την Τρίτη κέρδισε με 3-1 στην Ελβετία τη Γιουνγκ Μπόις και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο φετινό Champions League. Συμπλήρωσε έτσι πέντε νίκες σε έξι επίσημα ματς, έχοντας χάσει μόνο από την εξαιρετική Λεβερκούζεν. Το εντυπωσιακό είναι πως και στις πέντε νίκες της, σημείωσε τουλάχιστον τρία γκολ.

Στον αντίποδα, η Γκλάντμπαχ έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 0-2-2 και ακόμη προσπαθεί να βρει μία αγωνιστική ταυτότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι άλλαξε τεχνικό κι έφυγαν πολλοί σημαντικοί παίκτες, όπως ο Τουράμ (Ιντερ) και ο Μπενσεμπαϊνί (Ντόρτμουντ).

Την προηγούμενη αγωνιστική, η Γκλάντμπαχ έφερε 3-3 στην έδρα της νεοφώτιστης Ντάρμσταντ, σε ένα ματς όπου στο πρώτο ημίχρονο (3-0) δεν υπήρχε πουθενά στο γήπεδο. Στο δεύτερο κέρδισε αποβολή στο 49' και έκτοτε άρχισε να σφυροκοπεί την αντίπαλη άμυνα. Παρότι έχασε πέναλτι στο 50', θα μπορούσε στο τέλος να φτάσει και στην ολική ανατροπή.

Στην παρούσα φάση πάντως, η Γκλάντμπαχ φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να κοντράρει τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Στα δύο τελευταία ματς στην έδρα της με Λεβερκούζεν (0-3) και Μπάγερν (1-2) ηττήθηκε και ειδικά κόντρα στην Μπάγερ κινδύνευσε με συντριβή.

Το διπλό είναι νορμάλ φαβορί στο 1.65 και μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 2.00 με Over 2,5, στη λογική φυσικά ότι η Λειψία σκοράρει κατά μέσο όρο φέτος τρία γκολ το παιχνίδι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ: 2 AH + 0,5 (απόδοση 2.20), 16:30
  • Γκλάντμπαχ – Λειψία: 2 & Over 2,5 (απόδοση 2.00), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ