TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Πρεμιέρα στην Τσβάιτε με... άρωμα Bundesliga

Ο Σοϊτσίρο Κοζούκι πανηγυρίζει το γκολ του στο παιχνίδι της Σάλκε με τη Λειψία
Ο Σοϊτσίρο Κοζούκι πανηγυρίζει το γκολ του στο παιχνίδι της Σάλκε με τη Λειψία © 2023 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τη σπουδαία πρεμιέρα της Τσβάιτε ανάμεσα στο Αμβούργο και τη Σάλκε.

Πρεμιέρα απόψε στο πρωτάθλημα της Β' Γερμανίας με ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, το οποίο ασφαλώς κι έχει άρωμα Bundesliga, αφού συγκρούονται το Αμβούργο με τη Σάλκε. Δύο ομάδες με τεράστια παράδοση, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για την άνοδο.

Η αλήθεια είναι πως το Αμβούργο εδώ και πέντε χρόνια ξεκινάει πάντα τη σεζόν ως φαβορί, ωστόσο στο τέλος κάτι στραβώνει. Στις πρώτες τρεις σεζόν του στην Τσβάιτε τερμάτισε τέταρτο, ενώ πέρυσι και πρόπερσι διεκδίκησε την άνοδο μέσω των μπαράζ, αφού κατέταγη τρίτο. Και στις δύο περιπτώσεις όμως απέτυχε, με Χέρτα και Στουτγάρδη αντίστοιχα.

Για το μέγεθος του Αμβούργου, έξι σερί χρόνια στη Β' Γερμανίας είναι πάρα πολλά. Η διοίκηση πάντως παρέμεινε πιστή στο πλάνο της και στήριξε τον Τιμ Βάλτερ, ο οποίος συνεχίζει στον πάγκο των "δεινοσαύρων" για τρίτη διαδοχική σεζόν. Φέτος θα έχει την τελευταία του ευκαιρία να εκπληρώσει επιτέλους το στόχο της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια.

Με τον Βάλτερ, το Αμβούργο έχει παρουσιάσει την τελευταία διετία ελκυστικό ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα ματς κυριαρχεί και πέρυσι είχε την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας και το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας.

Η φετινή σεζόν ωστόσο δεν ξεκινάει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς, διότι έχουν προκύψει πολλές και σημαντικές απουσίες, ειδικά στην αμυντική γραμμή. Αναλυτικά, είναι εκτός οι στόπερ Βούσκοβιτς (τιμωρημένος από πέρυσι λόγω ντόπινγκ), Σονλάου (αρχηγός) και Χατζικάντουνιτς (νέο αποκτήματα). Επίσης, είναι τραυματίες οι μπακ Μικελμπρενσίς και Μουχάιμ, ενώ θα απουσιάσουν ο κορυφαίος χαφ Ρέις και η αλλαγή του, ο Σούχονεν.

Ο Βάλτερ είναι αναγκασμένος να κάνει αλχημείες στην αμυντική του τετράδα για το παιχνίδι με τη Σάλκε και όπως φαίνεται θα παίξει με αριστερό μπακ τον Χάιερ, που κανονικά είναι δεξιός, ενώ στους στόπερ θα επιστρατεύσει τον Αμπρόσιους, που ήταν δανεικός στην Καρλσρούη. Από εκεί και πέρα, τρεις νεοφερμένοι αναμένονται βασικοί, ο δεξιός μπακ Φαν ντερ Μπρεμπτ (Ζάλτσμπουργκ), ο στόπερ Ράμος (Αρμίνια) και ο μεσοεπιθετικός Φεράι (Μπραουνσβάιγκ), που θεωρείται η καλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή του Αμβούργου.

Στον αντίποδα, η Σάλκε υποβιβάστηκε στην Τσβάιτε για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία. Το 2022 είχε καταφέρει να επιστρέψει άμεσα στην Bundesliga, το ίδιο θα επιδιώξει και φέτος.

Παρά την απογοήτευση για τον υποβιβασμό, υπάρχει αισιοδοξία ότι οι "βασιλικοί μπλε" θα επανακάμψουν άμεσα στη μεγάλη κατηγορία. Φάνηκε και αυτό στην εκδήλωση που έκανε το κλαμπ για να παρουσιάσει τη νέα ομάδα, όπου έδωσαν το "παρών" περίπου 50.000 οπαδοί της, υπό βροχή!

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στον πάγκο παρέμεινε ο Τόμας Ράις, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι μεσούσης της σεζόν και λίγο έλειψε να τη σώσει, ενώ στον πρώτο γύρο φαινόταν καταδικασμένη. Η Σάλκε με τον Ράις στον πάγκο πραγματοποίησε φιλότιμη προσπάθεια στο δεύτερο μισό και είχε την 8η καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα στο β' γύρο. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας προπονητής που γνωρίζει άριστα τη Β' Γερμανίας και το 2021 είχε οδηγήσει στην άνοδο την Μπόχουμ.

Σε ό,τι αφορά στο ρόστερ, όπως αναμένονταν αποχώρησαν πολλοί παίκτες, αφού τα οικονομικά δεδομένα στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου είναι πολύ διαφορετικά. Συνολικά η Σάλκε μέτρησε 12 αποχωρήσεις, μεταξύ αυτών έξι βασικών παικτών (Σάλαζαρ, Μπίλτερ, Γιοσίντα, Γεντς, Κραλ, Κράους).

Παρόλα αυτά, διατήρησε αρκετούς έμπειρους παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην κατηγορία, όπως ο αρχισκόρερ της Β' Γερμανίας, Ζίμον Τερόντε (πρώην άσος του Αμβούργου), ο εξτρέμ Ντόμινικ Ντρέξλερ, ο διεθνής Τούρκος επιθετικός Κενάν Καράμαν και ο διεθνής Πολωνός στόπερ Μάρτσιν Καμίνσκι.

Συν τοις άλλοις, ενισχύθηκε αρκετά στους χαφ (Σάλενμπεργκ, Ζέγκουιν, Τέμπελμαν), πρόσθεσε βάθος στην επίθεσή της με τον Λασμέ (Αρμίνια), ενώ εσχάτως έκανε και μία δυνατή κίνηση στην άμυνα αποκτώντας τον στόπερ Μπάουμγκαρτλ (Αϊντχόφεν).

Γενικά, η Σάλκε φαίνεται πως στο ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας από το Αμβούργο και στις τάξεις της επικρατεί σαφώς μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με πολλές απουσίες στην πρεμιέρα και προέρχονται από προβληματική εμφάνιση στο τελευταίο τους φιλικό. Επίσης, είναι ακόμη νωπές μνήμες από τη συντριβή στο μπαράζ ανόδου με τη Στουτγάρδη, όπου οι "δεινόσαυροι" ηττήθηκαν με συνολικό σκορ 6-1.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα, όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα, πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο από τα φαβορί της κατηγορίας. Εξ ορισμού λοιπόν, η αξία βρίσκεται στο αουτσάιντερ, δηλαδή στο διπλό, το οποίο μπορεί να εντοπιστεί ακόμη και σε τιμές τριπλασιασμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αμβούργο – Σάλκε: 2 (απόδοση 3.00), 21:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ