TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Ο "καυτός" Ζιρασί οδηγεί τη Στουτγάρδη στο 2.08

Ο Σερχού Ζιρασί με τη φανέλα της Στουτγάρδης κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2023/24
Ο Σερχού Ζιρασί με τη φανέλα της Στουτγάρδης κόντρα στη Μάιντς για την Bundesliga 2023/24 @2023 MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το εναρκτήριο ματς της 5ης αγωνιστικής στην Bundesliga ανάμεσα στη Στουτγάρδη και την Ντάρμσταντ.

Μετά την τριήμερη πανδαισία με τα ευρωπαϊκά κύπελλα και ιδίως τις συναρπαστικές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων σε Europa League και Conference League, απόψε η δράση επιστρέφεις στις κατά τόπους λίγκες.

Στην Bundesliga η αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής ανοίγει με την αναμέτρηση της Στουτγάρδης κόντρα στην Ντάρμσταντ (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Οι Σουηβοί, παρότι παραχώρησαν το καλοκαίρι πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές τους, όπως τον Μαυροπάνο (Γουέστ Χαμ), τον Σόσα (Αγιαξ) και τον Εντο (Λίβερπουλ), έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, με τρεις νίκες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Για την ακρίβεια η Στουτγάρδη πραγματοποιεί φέτος την καλύτερή της εκκίνηση εδώ και 19 χρόνια. Αυτή η εκκίνηση έχει ξεκάθαρα την υπογραφή του φοβερού και τρομερού Σερχού Ζιρασί, ο οποίος έχει σημειώσει ήδη οκτώ γκολ! Ο 27χρονος φορ από τη Γουινέα βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του, έχοντας σκοράρει και στα πέντε επίσημα φετινά ματς της ομάδας του, μαζί με την πρόκριση στο κύπελλο.

Την περασμένη εβδομάδα στο Μάιντς, σε μία αναμέτρηση λεπτών ισορροπιών, χωρίς κάποια ομάδα να ξεχωρίζει ιδιαίτερα, ο Ζιρασί έκανε ξανά τη μεγάλη διαφορά. Πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε τη Στουτγάρδη σε ένα σπουδαίο διπλό με 3-1. Παράλληλα, έγραψε ιστορία αφού έχει πλέον τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Bundesliga έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, πίσω μόνο από τον Πέτερ Μάιερ της Γκλάντμπαχ, που είχε σημειώσει 9 γκολ τη σεζόν 1967/68.

Συνολικά, η Στουτγάρδη έχει βρει δίχτυα μέχρι στιγμής 15 φορές και αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του κλαμπ από το 1984/85. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της στη MHP Arena, έριξε πεντάρες στην Μπόχουμ και τη Φράιμπουργκ, ενώ στη βαριά ήττα με 5-1 στην έδρα της πανίσχυρης Λειψίας, το τελικό σκορ ξεγελάει (xGoals 2,69-1,02), καθώς το σύνολο του Ζεμπάστιαν Χένες ήταν άκρως ανταγωνιστικό για ένα ημίχρονο, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ, φυσικά με τον Ζιρασί. Στην επανάληψη πλήρωσε κυρίως ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ Νίμπελ και έτσι ήρθε η ανατροπή.

Με προβλήματα στην άμυνα η Ντάρμσταντ

Απόψε, η Στουτγάρδη υποδέχεται τη νεοφώτιστη Ντάρμσταντ η οποία ακόμη δεν έχει γευτεί φέτος τη χαρά της νίκης. Σε πέντε ματς μαζί με το κύπελλο έχει ρεκόρ 0-1-4. Την περασμένη Κυριακή πήρε τον πρώτο της πόντο φέτος με το 3-3 κόντρα στην Γκλάντμπαχ, σε ένα ματς που είχε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα.

Στο πρώτο ήταν σπουδαία και προηγήθηκε με 3-0, έχοντας και δοκάρι. Στο δεύτερο όμως, έμεινε νωρίς με δέκα στο 49' και έκτοτε βίωσε έναν εφιάλτη, αφού δέχθηκε καταιγισμό φάσεων μπροστά στην εστία της. Με κορυφαίο τελικά τον γκολκίπερ Σούχεν, που απέκρουσε και πέναλτι (50'), απέφυγε την ολική ανατροπή.

Βλέποντας τα ματς της Ντάρμσταντ παρατηρούμε ότι μόνο στη Φρανκφούρτη (1-0), κόντρα στην αποδυναμωμένη φέτος επιθετικά Αϊντραχτ, δέχθηκε κάτω από τρία γκολ. Γενικά, τα "κρίνα" δεν έχουν καταφέρει προς το παρόν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας και θα πρέπει να βελτιώσουν άμεσα την αμυντική τους λειτουργία για να αυξήσουν της πιθανότητες παραμονής.

Κάτι τέτοιο πάντως δεν προβλέπεται άμεσα, διότι ο Τόρστεν Λίμπερκνεχτ έχει να διαχειριστεί σοβαρές απουσίες, καθώς παραμένει εκτός ο ηγετικός στόπερ Τσίμερμαν, ενώ είναι τιμωρημένος και ο βασικός στόπερ Μάγκλιτσα. Συν τοις άλλοις, τέθηκε νοκ άουτ ο καλός μπακ Νιρνμπέργκερ και πλαισιώνει πλέον στο απουσιολόγιο τον ταχύ εξτρέμ Μανού και τον ταλαντούχο επιθετικό Βίλχελμσον.

Με δεδομένο ότι ο Ζιρασί πετάει φωτιές και ότι η Στουτγάρδη είναι αήττητη εντός έδρας από τότε που ανέλαβε ο Χένες (4-3-0), το combo άσος και Ζιρασί Anytime στο 2.08 μοιάζει μια χαρά επιλογή.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Στουτγάρδη – Ντάρμσταντ: 1 & Ζιρασί Anytime (απόδοση 2.08), 21:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ