TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Με δύο σκόρερ στο 2.00 και στο 3.40

Dortmund's Karim Adeyemi celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Borussia Dortmund and Chelsea FC in Dortmund, Germany, Wednesday, Feb. 15, 2023. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Karim Adeyemi celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Borussia Dortmund and Chelsea FC in Dortmund, Germany, Wednesday, Feb. 15, 2023. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις κρίσιμες αναμετρήσεις της Bundesliga, Μπάγερν - Σάλκε και Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ.

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η μάχη του τίτλου στην Bundesliga. Άλλες χρόνιες, τέτοια εποχή η Μπάγερν είχε ανακηρυχθεί ήδη πρωταθλήτρια Γερμανίας. Φέτος ωστόσο οι Βαυαροί έχουν δώσει ουκ ολίγα δικαιώματα με συνέπεια η Ντόρτμουντ να παραμένει γερά μέσα στο κόλπο, αφού απέχει μόλις έναν βαθμό από την κορυφή.

Η Μπάγερν, μετά την απόφαση της διοίκησης να αντικαταστήσει τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν με τον Τόμας Τούχελ, αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League, αποκλείστηκε από τη Φράιμπουργκ στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα είδε την Ντόρτμουντ να την προσπερνάει πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι Βεστφαλοί ωστόσο, γκέλαραν (1-1) στο γειτονικό Μπόχουμ και έτσι ο τίτλος πέρασε ξανά στα χέρια των Βαυαρών. Μετά τις απρόσμενες απώλειες βαθμών στα ματς με τη Χοφενχάιμ εντός έδρας (1-1) και τη Μάιντς εκτός έδρας (3-1), το σύνολο του Τούχελ επέστρεψε στις επιτυχίες, κερδίζοντας διαδοχικά την ουραγό Χέρτα και την ντεφορμέ Βέρντερ.

Και στα δύο παιχνίδια πάντως, η Μπάγερν δεν έπεισε με την απόδοσή της. Έμεινε στο 0-0 για πάνω από μία ώρα, ώσπου τελικά της έδωσε τη λύση ο Σερτζ Γκνάμπρι. Ο διεθνής Γερμανός άσος μοιάζει αυτή τη στιγμή η πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή των πρωταθλητών, δεδομένου ότι ο Μανέ παραμένει σκιά του εαυτού του και ο Τσούπο-Μοτίνγκ είναι τραυματίας.

Σε ό,τι αφορά στο σημερινό ματς με τη Σάλκε (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24), ο Τούχελ λογικά θα παίξει ξανά με τον Γκνάμπρι στην κορυφή και θα τον πλαισιώσει με τους Σανέ, Μουσιάλα και Κομάν. Η Μπάγερν είναι το ξεκάθαρο φαβορί, παρόλα αυτά ο άσος προσφέρεται σε τιμές κάτω του 1.15, επομένως δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθούμε.

Άλλωστε, η Σάλκε προέρχεται από δύο σερί δραματικές νίκες με γκολ στις καθυστερήσεις κόντρα σε Βέρντερ και Μάιντς. Οι βασιλικοί μπλε έχουν τονώσει την αυτοπεποίθησή τους, ξεκόλλησαν από την επικίνδυνη ζώνη και τα δίνουν όλα για την παραμονή. Στον δεύτερο γύρο έχουν μαζέψει 21 βαθμούς, έχουν δηλαδή την όγδοη καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα, όταν στον πρώτο γύρο ήταν η χειρότερη ομάδα με μόλις εννιά πόντους.

Βέβαια, η Σάλκε έχει τραγική πρόσφατη παράδοση με την Μπάγερν. Αγνοεί τη νίκη εναντίον της 24 σερί ματς (0-3-21) και έχει να κερδίσει στο Μόναχο από το 2011, όταν είχε αποκλείσει τους Βαυαρούς στο κύπελλο. Σε επίπεδο Bundesliga έχει να βγάλει διπλό στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας από το 2009.

Στοιχηματικά λοιπόν, η μόνη επιλογή που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το anytime του Γκνάμπρι σε απόδοση διπλασιασμού. Ο 27χρονος άσος είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν στο φετινό πρωτάθλημα με 11 γκολ, μαζί με τον Μουσιάλα. Κόντρα στη Χέρτα άνοιξε το σκορ στο 69', ενώ στη Βρέμη έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 62'. Υπενθυμίζεται ότι είχε σκοράρει και στο 2-0 της Μπάγερν επί της Σάλκε στον πρώτο γύρο, μέσα στο Γκελζενκίρχεν.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Λίγο αργότερα, η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Γκλάντμπαχ στο Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ, στο κλασικό ντέρμπι των δύο Μπορούσια (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι κιτρινόμαυροι μετά την απογοητευτική απώλεια βαθμών στο Μπόχουμ, σκόρπισαν εντός έδρας με 6-0 τη Βόλφσμπουργκ του Νίκο Κόβατς. Επιβεβαίωσαν έτσι ότι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Γερμανία μέσα στο 2023 και ότι αν χάσουν φέτος τον τίτλο θα είναι πραγματικά άξιοι της μοίρας τους...

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς έχει ρεκόρ 12-3-1 στις τελευταίες 16 αγωνιστικές, με μοναδική ήττα εκείνη στο Μόναχο από την Μπάγερν. Εντός έδρας, η Ντόρτμουντ μετράει δέκα σερί νίκες για το πρωτάθλημα, όλες με Over 2,5. Μάλιστα, στα τελευταία 11 παιχνίδια της στο Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ σκοράρει σταθερά από δύο γκολ και πάνω.

Η Ντόρτμουντ έχει την κορυφαία συγκομιδή στον β' γύρο και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 3x3 νίκες, μήπως καταφέρει να σπάσει την ηγεμονία της Μπάγερν έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει κάπου οι Βαυαροί να στραβοπατήσουν. Η Ντόρτμουντ λοιπόν, δεν έχει την τύχη στα χέρια της, συνεχίζει όμως να ασκεί πίεση και ελπίζει ότι την επόμενη αγωνιστική, η Μπάγερν θα τα βρει σκούρα στο εντός έδρας παιχνίδι της με την επικίνδυνη Λειψία.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς με την Γκλάντμπαχ, η Ντόρτμουντ είναι φαβορί το 1.25. Απολύτως λογικό, δεδομένου ότι τα "πουλάρια" δεν έχουν χειροπιαστό βαθμολογικό κίνητρο και θα κατέβουν στο ντέρμπι χωρίς τους δύο κορυφαίους επιθετικούς τους, τον Τουράμ (13 γκολ) και τον Πλεά (2 γκολ), ενώ πιθανότατα θα απουσιάσει και ο βασικός γκολκίπερ Ομλιν.

Ούτως ή άλλως, το κλίμα στην Γκλάντμπαχ δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα πραγματοποιεί μία εντελώς αδιάφορη σεζόν και είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το τελευταίο ματς με την Μπόχουμ, στο Μπορούσια Παρκ, ακούστηκαν αποδοκιμασίες κατά του τεχνικού Ντάνιελ Φάρκε.

Επίσης, η Γκλάντμπαχ έχει απογοητευτικό απολογισμό εκτός έδρας, με μόλις μία νίκη στα τελευταία 17 παιχνίδια της (1-8-8) και ειδικά απέναντι στην Ντόρτμουντ συνήθως χάνει από τα αποδυτήρια. Στις τελευταίες 20 επισκέψεις της στο Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ για το πρωτάθλημα έχει κερδίσει μόλις τέσσερις βαθμούς. Η Ντόρτμουντ μετράει οκτώ σερί εντός έδρας νίκες στα ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ, με γκολ 27-3.

Δυστυχώς, ακόμη και με Over 2,5 ο άσος δεν υπερβαίνει το 1.50. Αναγκαστικά λοιπόν, θα κάνουμε και εδώ ντρίμπλα με μία ειδική επιλογή, το anytime του φορμαρισμένου Καρίμ Αντεγιέμι.

Ο ταχύτατος φορ της Ντόρτμουντ βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα αυτή την περίοδο. Έχει σημειώσει επτά γκολ στα τελευταία δέκα επίσημα ματς και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στο 6-0 επί της Βόλφσμπουργκ, αφού είχε δύο γκολ, μία ασίστ και ένα χαμένο πέναλτι. Ο 21χρονος διεθνής Γερμανός είχε σκοράρει και στο 1-1 με την Μπόχουμ. Έχει φέτος έξι τέρματα στην Bundesliga, όλα μέσα στο 2023. Ακόμη και στο 3.40 μπορεί να εντοπιστεί το anytime του σε ένα ματς που μπορεί να εξελιχθεί σε πολλά με λίγα για την Ντόρτμουντ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Σάλκε: Γκνάμπρι Anytime (απόδοση 2.00), 16:30
  • Ντόρτμουντ – Γκλάντμπαχ: Αντεγιέμι Anytime (απόδοση 3.40), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ