TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Με ανεβασμένη ψυχολογία η Φράιμπουργκ

EUROPA LEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση της Αϊντραχτ με τη Φράιμπουργκ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η πέμπτη αγωνιστική της Bundesliga ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Αϊντραχτ με τη Φράιμπουργκ στη Φρανκφούρτη (18:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24), των δύο δηλαδή αντιπάλων του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η Φράιμπουργκ την Πέμπτη πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη στο "Καραϊσκάκης" επί του Ολυμπιακού με 3-2. Το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έγινε ακριβώς πριν έναν χρόνο στο ίδιο γήπεδο, όταν η Φράιμπουργκ είχε επιβληθεί άνετα με 3-0.

Αυτή τη φορά, το ματς ήταν απόλυτα ανταγωνιστικό, τα αμυντικά λάθη έγιναν εκατέρωθεν και όπως παραδέχθηκε και ο Κρίστιαν Στράιχ στη γερμανική τηλεόραση μετά το τελικό σφύριγμα, "το 2-2 θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα".

Παρότι τα xGoals (2,76-1,81) ήταν καθαρά υπέρ του Ολυμπιακού, η Φράιμπουργκ αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και τελικά κέρδισε με ήρωα τον Φίλιπ στο 86'. Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του και κόντρα στη Βέρντερ για το πρωτάθλημα, σκοράροντας ξανά ως αλλαγή στο 90+6' (1-0).

Σε κάθε περίπτωση, για τη Φράιμπουργκ η νίκη στο Φάληρο ήταν ιδιαιτέρως σημαντική. Πρώτον γιατί απέκτησε καθαρό προβάδισμα για την πρώτη δυάδα στον όμιλο. Δεύτερον γιατί έφτιαξε την ψυχολογία της μετά τις δύο απανωτές ήττες στην Bundesliga από Στουτγάρδη (5-0) και Ντόρτμουντ (2-4).

Ειδικά η εντός έδρας ήττα από την Ντόρτμουντ είχε ενοχλήσει πολύ τον Στράιχ, διότι η Φράιμπουργκ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά την πάτησε στο τέλος, διότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 82' και δέχθηκε το 2-3 στο 88' από στατική φάση και μία κακή αντίδραση του γκολκίπερ Ατουμπόλου.

Αργή ανάπτυξη η Αϊντραχτ

Στον αντίποδα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον Conference League κέρδισε στην πρεμιέρα των ομίλων με 2-1 εντός έδρας την ντεφορμέ και σαφώς πιο αδύναμη Αμπερντίν, ωστόσο πρόσθεσε ακόμη μία εμφάνιση χωρίς έμπνευση. Μόνο ως... κατόρθωμα μπορεί να θεωρηθεί ότι δέχθηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο από μία ομάδα που κατέβηκε να παίξει μαζική άμυνα και η κατοχή της μπάλας άγγιξε το 84-16!

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός ωστόσο, εντοπίζεται κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Η Αϊντραχτ δυσκολεύτηκε πολύ να αναπτύξει ταχύτητα και να φτιάξει καθαρές φάσεις. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει πλέον παίκτης στο ρόστερ με την εκρηκτικότητα και την επιρροή του Κόλο Μουανί. Η ποιότητα του Γκέτσε είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά πλέον έχει χάσει εντελώς την ευελιξία του. Από εκεί και πέρα, οι Μαρμούς και Ενγκανκάμ είναι ταλαντούχοι και μαχητικοί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρίσκονται στο επίπεδο του διεθνούς Γάλλου.

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Μάρκους Κρέσε, παραδέχθηκε ότι η Αϊντραχτ στην παρούσα φάση παίζει υπερβολικά αργά και ουσιαστικά γυρίζει άσκοπα την μπάλα στην επίθεση. Είναι φανερό πως ο Ντίνο Τοπμέλερ δεν έχει ακόμη κατασταλάξει σε ένα λειτουργικό επιθετικά σχήμα και προς το παρόν ψάχνεται.

Το μεγαλύτερο κέρδος από το ματς της Πέμπτης, ήταν η εμφάνιση του νεοφερμένου εξτρέμ Σαϊμπί, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την ασίστ στο νικητήριο γκολ του στόπερ Κοχ. Ο Αλγερινός άσος αναμένεται να ξεκινήσει απόψε βασικός. Αντίθετα, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του ηγετικού Γκέτσε, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή με την Αμπερντίν και τέθηκε νοκ άουτ ο πολύπειρος χαφ Ρόντε, τη θέση του οποίου θα πάρει ο νεοφερμένος Λάρσον.

Σε ό,τι αφορά στη Φράιμπουργκ, δεδομένα εκτός είναι ο πολύπειρος αμυντικός χαφ Χέφλερ, ο οποίος εκτίει τιμωρία και ο αρχηγός/μπακ Γκιούντερ, που έλειψε και την Πέμπτη. Επίσης, δύσκολα θα προλάβει ο βασικός φορ Γκρέγκοριτς, που τραυματίστηκε κόντρα στην Ντόρτμουντ κι έχασε και το ματς με τον Ολυμπιακό.

Στα θετικά για τους φιλοξενούμενους είναι η επάνοδος του έμπειρου στόπερ Γκούλντε, που ήταν τιμωρημένος στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η επιστροφή του Γκούλντε σημαίνει ότι ο Στράιχ μάλλον θα επανέλθει σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Στο "Καραϊσκάκης" επέλεξε να παίξει με 4-2-3-1, βάζοντας αριστερό μπακ τον νεαρό στόπερ Σμιντ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από το δίδυμο Φορτούνη-Ροντινέι. Τώρα μάλλον θα πάει με 3-4-2-1, δίνοντας όλη την αριστερή πλευρά στον αξιόπιστο δεξιό μπακ Κίμπλερ και τη δεξιά στον φορμαρισμένο εξτρέμ Σάλαϊ, που άνοιξε το σκορ την Πέμπτη.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, οι μπουκ δίνουν φαβορί στο 2.20 την Αϊντραχτ, η οποία παραμένει αήττητη φέτος σε οκτώ επίσημα ματς (4-4-0). Το πρόγραμμά της βέβαια ήταν μέχρι στιγμής βατό, αφού στην Ευρώπη έπαιξε με Αμπερντίν και Λέφσκι (στα πλέι-οφ), ενώ στο πρωτάθλημα αντιμετώπισε τις Ντάρμσταντ, Μάιντς, Κολωνία και Μπόχουμ.

Στην πρεμιέρα της Bundesliga κέρδισε οριακά 1-0 τη νεοφώτιστη Ντάρμσταντ με γκολ του Μουανί, ο οποίος πλέον δεν υπάρχει στο ρόστερ. Ακολούθησε το 1-1 στο Μάιντς, όπου ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. 1-1 και με την Κολωνία, την οποία ισοφάρισε στο 87'. Τρίτο σερί 1-1 στο Μπόχουμ, όπου περιορίστηκε κυρίως σε ρόλο αντίδρασης και ισοφαρίστηκε με αυστηρό πέναλτι.

Μέχρι στιγμής, στα ματς της Αϊντραχτ έχουν μπει τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, τα παιχνίδια της Φράιμπουργκ είναι προς το παρόν πολύ πιο ανοιχτά. Είναι αλήθεια πως η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ δεν έχει βρει ακόμη την αμυντική αξιοπιστία που τη χαρακτηρίζει, μεσοεπιθετικά πάντως με την τριάδα Γκρίφο, Ντόαν και Σάλαϊ λειτουργεί πολύ καλύτερα από την Αϊντραχτ.

Την τελευταία 10ετια, η Φράιμπουργκ έχει παίξει 9 φορές στη Φρανκφούρτη για την Bundesliga και πήρε αποτέλεσμα τις πέντε. Στη συγκεκριμένη έδρα έχει βγάλει έξι διπλά τα περισσότερα μετά από αυτή της Σάλκε (7). Προφανώς το αποψινό ματς δεν είναι εύκολο, διότι η Φράιμπουργκ έδωσε πολύ πιο απαιτητικό παιχνίδι την Πέμπτη από την Αϊντραχτ και μάλιστα έκανε και ταξίδι.

Η νίκη πάντως επί του Ολυμπιακού τόνωσε την αυτοπεποίθησή της και με δεδομένο ότι μπροστά είναι πολύ πιο εύκολη στο γκολ συγκριτικά με τη Φρανκφούρτη, έχει λογική να πάμε στο Χ2. Μαζί με Over 1,5 χτίζουμε απόδοση 2.20. Έξι σερί Over 1,5 η Αϊντραχτ, τρία σερί Over 4,5 η Φράιμπουργκ!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Φράιμπουργκ: Χ2 & Over 1,5 (απόδοση 2.20), 18:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ