TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Λάθος οι τιμές της Λεβερκούζεν, αγκαλιάζει την τετράδα η Λειψία

Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού πανηγυρίζει γκολ του με την Λειψία κόντρα στην Σέλτικ | 5 Οκτωβρίου 2022
Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού πανηγυρίζει γκολ του με την Λειψία κόντρα στην Σέλτικ | 5 Οκτωβρίου 2022 © 2022 MICHAEL SOHN/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Στουτγάρδη - Λεβερκούζεν και Λειψία - Βέρντερ.

Με δύο παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η 32η αγωνιστική της Bundesliga. Πρώτο χρονικά είναι το ματς της Στουτγάρδης με τη Λεβερκούζεν (16:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι Σουηβοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς υποχώρησαν στην προτελευταία θέση μετά τη χθεσινή νίκη της Μπόχουμ κόντρα στην Αουγκσμπουργκ. Στον αντίποδα, η Μπάγερ είναι εν μέσω των κρίσιμων αγώνων με τη Ρόμα για το Europa League, όπου διεκδικεί την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό.

Οι "ασπιρίνες" έχασαν με 1-0 στο Ολίμπικο και την ερχόμενη Πέμπτη θα επιχειρήσουν να κάνουν την ανατροπή μέσα στο Λεβερκούζεν. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, μετά το 2-1 από την Κολωνία, την περασμένη αγωνιστική για το πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται, ότι προηγουμένως η Μπάγερ είχε τρέξει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 14 επίσημων αγώνων (10-4-0).

Η Λεβερκούζεν επέστρεψε πληγωμένη από τη Ρώμη, καθώς τραυματίστηκαν ο βασικός αμυντικός χαφ Αντριχ και ο χρήσιμος στόπερ Μπελαράμπι. Επίσης, είναι αρκετά πιθανό ο Τσάμπι Αλόνσο να προχωρήσει σε ελεγχόμενο ροτέισον σήμερα, προκειμένου να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, καθώς όπως είπαμε ακολουθεί το παιχνίδι της σεζόν με τη Ρόμα.

Ακόμη κι έτσι πάντως, η Μπάγερ παραμένει ένα εξαιρετικά ποιοτικό και γρήγορο σύνολο, το οποίο έχει πραγματοποιήσει δυνατό δεύτερο γύρο και συνολικά στο πρωτάθλημα έχει μαζέψει 20 βαθμούς παραπάνω από τη Στουτγάρδη.

Μόνο αυτό το επιχείρημα είναι αρκετό για να εκφράσουμε αντιρρήσεις αναφορικά με τον φαβοριτισμό του άσου. Η Στουτγάρδη προφανώς καίγεται για τη νίκη, καθώς απειλείται με υποβιβασμό, ωστόσο μιλάμε για μία ομάδα που την προηγούμενη αγωνιστική έχασε στο Βερολίνο από την ουραγό Χέρτα και στα τελευταία 36 παιχνίδια της εντός έδρας έχει κρατήσει το μηδέν μόνο μία φορά.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Σουηβοί θα παραταχθούν ξανά χωρίς τον κορυφαίο τους στόπερ, Ντίνο Μαυροπάνο, ενώ έχουν και κόντρα παράδοση απέναντι στη Λεβερκούζεν, αφού από το 2010 και μετά, δεν την έχουν κερδίσει ποτέ (0-3-7) μπροστά στο κοινό τους.

Τα 2.95 στο διπλό προκαλούν για κόντρα δεδομένου μάλιστα ότι η Στουτγάρδη είναι πολύ πιο πιεσμένη ψυχολογικά. Εξάλλου, η Λεβερκούζεν δεν είναι αδιάφορη στο πρωτάθλημα αφού κυνηγάει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της έκτης θέσης. Με μικρότερο ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε και το dnb στο 2.15, καθώς η Μπάγερ μπορεί να βγει έκτη και με επτά βαθμούς στα τελευταία τρία ματς, παίρνοντας δηλαδή την ισοπαλία σήμερα και κερδίζοντας στις τελευταίες δύο αγωνιστικές την Γκλάντμπαχ και την Μπόχουμ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο Λειψία – Βέρντερ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι η Λειψία (18:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Οι "ταύροι" κέρδισαν την περασμένη εβδομάδα δύο φορές στο Φράιμπουργκ. Πρώτα στον ημιτελικό του κυπέλλου με το επιβλητικό 5-1 και εν συνεχεία για το πρωτάθλημα με 1-0. Χάρη σε αυτό το διπλό η ομάδα του Μάρκο Ρόζε απέκτησε το πάνω χέρι για την τετράδα και την έξοδό της στο επόμενο Champions League.

Μάλιστα, μετά τη χθεσινή ήττα της Φράιμπουργκ στο Βερολίνο, από την Ουνιόν, η Λειψία έχει απόψε την ευκαιρία να ξεφύγει στο +5 από την πέμπτη θέση και ουσιαστικά να καπαρώσει ένα εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για τους "ταύρους" είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουν τη Βέρντερ, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα παίζουν στο Μόναχο με την Μπάγερν. Η Βρέμη θα παραταχθεί για πέμπτο σερί αγώνα χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος, Νίκλας Φίλκρουγκ (16 γκολ), που είναι τραυματίας. Επίσης, διατηρεί ένα καλό μαξιλαράκι πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, επομένως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις τελευταίες τρεις στροφές. Ούτως ή άλλως, η ομάδα του Ολε Βέρνερ έχει εμφανώς σβήσει στο β' γύρο, αφού το ρεκόρ της είναι 1-2-6 στα τελευταία εννιά ματς, με μοναδική νίκη σε αυτό το διάστημα αυτή επί της ουραγού Χέρτα.

Από την άλλη, η Λειψία μετράει 12 νίκες στα τελευταία 16 εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα και ειδικά κόντρα στη Βέρντερ έχει το απόλυτο με 5x5 όταν τη φιλοξενεί. Ο άσος αναμενόμενα δεν φτάνει ούτε στο 1.30. Μαζί πάντως με Over 1,5 και το anytime του Κρίστοφερ Ενκουνκού πλησιάζει τον διπλασιασμό.

Σημειώνεται ότι η Βέρντερ δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ εννιά σερί αγωνιστικές. Επίσης, ο Ενκουνκού σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 1-0 επί της Χοφενχάιμ, ενώ σκόραρε και στο κύπελλο κόντρα στη Φράιμπουργκ. Συνολικά φέτος έχει 13 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα κι αν σκοράρει απόψε θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον Φίλκρουγκ, που φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Στουτγάρδη – Λεβερκούζεν: 2 (απόδοση 2.95), 16:30
  • Λειψία – Βέρντερ: 1 & Over 1,5 & Ενκουνκού Anytime (απόδοση 1.97), 18:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ