TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Η κιτρινόμαυρη στιγμή και το... δράμα της Ουνιόν

Ο Τζούλιαν Μπραντ
Ο Τζούλιαν Μπραντ @ 2023 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ημέρας από το πρόγραμμα της Bundesliga.

Το πολύ μεγάλο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24) δεσπόζει ασφαλώς στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Bundesliga. Ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες, αφενός γιατί η Μπάγερν προέρχεται από κυπελλικό κάζο, αφετέρου διότι επιστρέφει ως αντίπαλος στη Βεστφαλία ο Τόμας Τούχελ, που έχει περάσει από τον πάγκο της Ντόρτμουντ στο παρελθόν.

Η Μπάγερν μοιραία έγινε πρώτο θέμα συζήτησης μεσοβδόμαδα, αφού την Τετάρτη αποκλείστηκε στο κύπελλο, 2-1 με ανατροπή, από τη Ζάαρμπρίκεν, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Ο Τούχελ ξεκίνησε το ματς με τέσσερις αναπληρωματικούς. Στο 60' έριξε τους Κομάν, Μουσιάλα και Γκνάμπρι, αλλά προκοπή είδε. Ο Κέιν έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο για να πάρει ανάσες και οι μπλαζέ Βαυαροί την πάτησαν σε μία κόντρα στο 90+6'!

Αμέσως μετά το ματς ήρθαν οι σκληρές δηλώσεις του Τόμας Μίλερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι μόνο 3-4 παίκτες σεβάστηκαν τους οπαδούς της Μπάγερν που έκαναν το ταξίδι στο Ζάαρλαντ για να υποστηρίξουν την ομάδα και ζήτησε μάλιστα συγγνώμη που δεν πήγαν προς το μέρος τους μετά το τελικό σφύριγμα.

Ο Τούχελ παραδέχθηκε ότι αυτές οι ήττες, έναν οργανισμό όπως η Μπάγερν τον πληγώνουν και ότι μετά από τέτοια αποτελέσματα δεν μπορείς να αντικρούσεις την κριτική. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως έγινε σκληρή αυτοκριτική από όλους στο κλαμπ και ότι είναι ο πρώτος που παίρνει προσωπικά κάθε ήττα.

Στη Γερμανία πάντως, άρχισαν να γράφονται και ρεπορτάζ για περίεργο κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας και ότι ο Τούχελ έχει έρθει σε ρήξη με ορισμένους παίκτες. "Δεν διαβάζω κανένα ρεπορτάζ. Δεν έχει νόημα να αντιδράσω σε ό,τι γράφεται. Οταν χάνεις από μία ομάδα τρίτης κατηγορίας δεν περιμένεις να γράφονται ύμνοι υπέρ σου", σχολίασε σκωπτικά ο τεχνικός της Μπάγερν και διαβεβαίωσε ότι η ατμόσφαιρα στην ομάδα παραμένει μια χαρά.

Πέρα όμως από τις φήμες για προβλήματα στα αποδυτήρια, υπάρχουν σίγουρα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Κίμιχ, ίσως ο πιο κομβικός παίκτης στη λειτουργία της Μπάγερν είναι τιμωρημένος και ο Ντε Λιχτ τέθηκε νοκ άουτ, αφού τραυματίστηκε την Τετάρτη στο κύπελλο. Ο Γκορέτσκα έρχεται από επέμβαση στο μετακάρπιο κι αν παίξει θα το κάνει με νάρθηκα. Ο Μαζραουί τις προηγούμενες μέρες ήταν άρρωστος, ενώ ο Ουπαμεκανό επιστρέφει από μυικό πρόβλημα και υπάρχει φόβος μην υποτροπιάσει. Εν ολίγοις, μεσοαμυντικά η κατάσταση είναι εντελώς οριακή για τον Τούχελ, ο οποίος χρησιμοποιεί φέτος ως μπαλαντέρ τον Λάιμερ, μία δεξιό μπακ, μία αμυντικό χαφ και την Τετάρτη στο κύπελλο, τον έβαλε και στόπερ.

"Λιγότερο σέξι, αλλά επιτυχημένη"

Στην αντίπερα όχθη, η Ντόρτμουντ κέρδισε την Τετάρτη 1-0 τη Χοφενχάιμ, εντός έδρας και πέρασε στους “16” του κυπέλλου. Ακόμη ένα ματς φέτος που το πήρε χάρη στη σοβαρότητά της. Η Ντόρτμουντ έχει πλέον αφήσει στην άκρη τους εντυπωσιασμούς και προσπαθεί να επικεντρωθεί στην ουσία. Το μότο πλέον είναι "λιγότερο σέξι, αλλά επιτυχημένη". Με ρεαλισμό, σοβαρότητα κι αν χρειαστεί σκοπιμότητα, όπως έκανε για παράδειγμα στο πρόσφατο μεγάλο διπλό (1-0) επί της Νιούκαστλ για το Champions League, παίζοντας με τρεις κεντρικούς χαφ.

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς συμπλήρωσε οκτώ διαδοχικά επίσημα ματς χωρίς ήττα (6-2-0), είναι αήττητη στο πρωτάθλημα από το ξεκίνημα της σεζόν, όπως και η Μπάγερν και μετράει αήττητο σερί εντός έδρας στην Bundesliga 20 αγώνων (17-3-0)!

Η αλήθεια είναι πως η πρόσφατη παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ των Βαυαρών. Στα τελευταία εννιά Klassiker για το πρωτάθλημα το ρεκόρ είναι 8-1-0 υπέρ της Μπάγερν. Η ισοπαλία ήρθε πέρυσι στο Ντόρτμουντ με τους κιτρινόμαυρους να ισοφαρίζουν σε 2-2 στο 90+6'.

Στην παρούσα φάση πάντως, η στιγμή μοιάζει να είναι κιτρινόμαυρη. Η Ντόρτμουντ είναι σε καλή φόρμα, έχει χτίσει αυτοπεποίθηση, ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών δεν αντιμετωπίζει και θα βρει απέναντί της μία Μπάγερν, που έρχεται από έναν σοκαριστικό αποκλεισμό και θα παίξει χωρίς τον αναντικατάστατο Κίμιχ.

Αν η Ντόρτμουντ θέλει να λογίζεται ως ισότιμη διεκδικήτρια του πρωταθλήματος ιδού η ευκαιρία της. Οφείλει απόψε να βάλει τέλος στο... πελατειακό σερί της Μπάγερν στα μεταξύ τους ματς και να φωνάξει δυνατά ότι είναι έτοιμη να μπει και αυτή γερά στην κούρσα του τίτλου.

Προφανώς δεν θα είναι εύκολο, διότι η Μπάγερν είναι γεμάτη με προσωπικότητες (Κέιν, Μουσιάλα, Σανέ, Κομάν, Μίλερ), που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη διαφορά με μία προσωπική τους ενέργεια, ωστόσο το γεγονός ότι ο άσος από τα αρχικά 4,00+ έχει υποχωρήσει ακόμη και στο 3,35-3,40 σίγουρα λέει πολλά. Στο 1.90 η διπλή ευκαιρία, στο 2.10 με Over 1,5. Θα είναι προφανώς έκπληξη αν το συγκεκριμένο ντέρμπι κολλήσει στο ένα γκολ. Στα τελευταία έξι Klassiker έχουν φέρει ισάριθμα G/G & Over 3,5.

11 σερί ήττες και συνεχίζει...

Στα απογευματινά ματς έχει ενδιαφέρον το αουτσάιντερ διπλό της Αϊντραχτ στο Βερολίνο (16:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Η Φρανκφούρτη διανύει την καλύτερή της φάση μέσα στη σεζόν με ρεκόρ 4-1-0 στα τελευταία πέντε επίσημα ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 11 επίσημα παιχνίδια της σημείωσε 2+ γκολ μόνο τρεις φορές και στα τελευταία πέντε σκοράρει σταθερά τουλάχιστον δύο τέρματα.

Στον αντίποδα, η Ουνιόν δεν μπορεί με τίποτα να σηκώσει κεφάλι. Την Τρίτη έχασε με 1-0 στη Στουτγάρδη, αποκλείστηκε από το κύπελλο και συμπλήρωσε 11 διαδοχικές ήττες.

Για πρώτη φορά, μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, ο Ουρς Φίσερ νιώθει πιεσμένος. Φάνηκε αυτό και στο κύπελλο, καθώς μετά το τέλος του αγώνα τα έβαλε με τον διαιτητή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Επίσης, είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα του Ελβετού τεχνικού να αφήνει στην άκρη το αγαπημένο του 3-5-2 και να παίζει με τετράδα πίσω. Δείγμα ασφαλώς της... απόγνωσής του να αλλάξει κάτι στην ομάδα και να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτό το βαρύ κι ασήκωτο σερί.

Ο κόσμος, οι παίκτες και η διοίκηση φαίνεται πως συνεχίζουν να στηρίζουν τον Φίσερ, ωστόσο άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι φέτος η Ουνιόν θα παλέψει για την παραμονή της και για τίποτα περισσότερο.

Με δεδομένο ότι η Ουνιόν έχει τρομακτικό πρόβλημα στο γκολ κι αν της στραβώσει ένα ματς δεν έχει κανέναν τρόπο για να επιστρέψει, η Αϊντραχτ έχει σήμερα την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μεγάλο διπλό στο Βερολίνο. Φυσικά, δεν είναι εύκολη έδρα το Αλτεν Φερστεράι και ούτε η Ουνιόν θα χάνει εσαεί, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή, η μία ομάδα βρίσκεται στα καλύτερά της και η άλλη έχει την ψυχολογία της στο ναδίρ. Στο 2.90 η νίκη των "αετών".

Τα... βρόντηξε ο Σβένσον

Καταιγιστικές εξελίξεις είχαμε την Πέμπτη στη Μάιντς, με τον Μπο Σβένσον να υποβάλει την παραίτησή του, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Χέρτα στο κύπελλο, την Τετάρτη, με 3-0, στο Βερολίνο. Ο Δανός τεχνικός ήταν σχεδόν για τρία χρόνια στο τιμόνι της Μάιντς και άφησε βαθύ αποτύπωμα με τη δουλειά του. Υπενθυμίζεται πως έχει υπηρετήσει το κλαμπ και ως ποδοσφαιριστής, ενώ πριν αναλάβει την πρώτη ομάδα, πέρασε ως τεχνικός και από όλα τα τμήματα υποδομής.

Δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τη Μάιντς να βρει άξιο διάδοχο, καθώς η σκιά του Σβένσον θα είναι βαριά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έζησε 16 χρόνια στο Μάιντς και θεωρείται κομμάτι του κλαμπ. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε και η διοίκηση δεν έχει γίνει καμία προεργασία και καμία συζήτηση με οποιονδήποτε τεχνικό ή ατζέντη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ομάδα θα την κατεβάσει σήμερα (16:30 Novasports Extra1, Live από το SPORT24), ως υπηρεσιακός τεχνικός, ο διευθυντής των ακαδημιών της Μάιντς, Γιαν Ζίβερτ, κάνοντας μόνο μία προπόνηση, την Παρασκευή.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με τη Μάιντς να είναι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από τις 22 Απριλίου, η Λειψία έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσει και να αφήσει πίσω της τον κυπελλικό αποκλεισμό από τη Βόλφσμπουργκ. Σε κάθε περίπτωση, οι "ταύροι" οφείλουν να εκμεταλλευτούν τις απώλειες που θα προκύψουν από το Klassiker, περνώντας από την έδρα της ουραγού. Τίμιο φαβορί στο 1.65 το διπλό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουνιόν Βερολίνου – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης: 2 (απόδοση 2.90), 16:30
  • Μάιντς – Λειψία: 2 (απόδοση 1.65), 16:30
  • Ντόρτμουντ – Μπάγερν: 1Χ & Over 1,5 (απόδοση 2.10), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ BIG GAMES BET ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ