TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Για το πρώτο βήμα τίτλου η Ντόρτμουντ

Ο Ντόνιελ Μάλεν σκοράρει για την Ντόρτμουντ κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου
Ο Ντόνιελ Μάλεν σκοράρει για την Ντόρτμουντ κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου © 2023 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο γειτονική ντέρμπι της Μπόχουμ κόντρα στην Ντόρτμουντ, με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Ανατροπή δεδομένων στην Bundesliga μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής. Η Μπάγερν ηττήθηκε 3-1 με ανατροπή στο Μάιντς, συνεχίζοντας τις μέτριες εμφανίσεις της, από τότε που ανάλαβε ο Τόμας Τούχελ. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε τη νέα βαθμολογική απώλεια των Βαυαρών και κερδίζοντας με 4-0 την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Για πρώτη φορά μετά το 2012, όταν δηλαδή κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα, η Ντόρτμουντ φιγουράρει στην πρώτη θέση τόσο αργά μέσα στη σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι ξέρουν ότι αν κάνουν πέντε νίκες στα εναπομείναντα πέντε ματς θα βάλουν στοπ στη δεκαετή ηγεμονία της Μπάγερν.

Η Ντόρτμουντ λοιπόν, είναι αντιμέτωπη με μία ιστορική ευκαιρία και καλείται να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις τελευταίες πέντε στροφές. Οι μπουκ βέβαια, εξακολουθούν να θεωρούν φαβορί την Μπάγερν. Μπορεί η απόδοσή της να ανέβηκε από το 1.10-1.20 στο 1.60, ωστόσο είναι φανερό πως δεν πιστεύουν ότι η Ντόρτμουντ θα κάνει το απόλυτο μέχρι το τέλος της σεζόν. Για αυτό άλλωστε, τη δίνουν αουτσάιντερ στο 2.25.

Η πρώτη αποστολή τίτλου για την Ντόρτμουντ έρχεται απόψε κόντρα στην Μπόχουμ των Σταφυλίδη και Λαμπρόπουλου (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για γειτονικό ντέρμπι, αφού οι δύο πόλεις απέχουν μόλις 20 χιλιόμετρα. Ασφαλώς, το Vonovia Ruhrstadion θα είναι κατάμεστο, αφού η Μπόχουμ έχει ανακοινώσει sold out.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη δύο φορές φέτος. Στον πρώτο γύρο για το πρωτάθλημα, η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-0. Επίσης, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε κερδίσει δύσκολα εκτός έδρας την Μπόχουμ με 2-1 για το κύπελλο. Στις τελευταίες δέκα συναντήσεις τους, οι κιτρινόμαυροι μετρούν έξι νίκες και η Μπόχουμ μόνο μία: Το 4-3 της περσινής σεζόν, στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, με το οποίο είχε κλειδώσει την παραμονή της, την 32η αγωνιστική.

Η ομάδα του Τόμας Λετς έχει μαζέψει μόλις δύο βαθμούς στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της. Την περασμένη εβδομάδα έχασε με το βαρύ 5-1 μέσα στο Vonovia Ruhrstadion από τη Βόλφσμπουργκ. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της στα τελευταία πέντε ματς εντός έδρας. Είδε έτσι την απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη να μειώνει στο +2.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Για το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ είναι ανώτερο και πιο ποιοτικό σύνολο δεν τίθεται αμφισβήτηση. Η Μπόχουμ όμως μάχεται για την επιβίωσή της στην κατηγορία, το ματς είναι τοπικό ντέρμπι και αποκλείεται να... ανοίξει την πόρτα στους κιτρινόμαυρους. Η αναμέτρηση κρύβει παγίδες και οι αποδόσεις στο διπλό δεν έχουν την παραμικρή αξία. Άλλωστε, από τα αρχικά 1.60 έχει υποχωρήσει στο 1.45 κατά μέσο όρο.

Η Ντόρτμουντ έχει τεράστιο κίνητρο και πολύ μεγάλη δίψα, ωστόσο στα τελευταία πέντε παιχνίδια της εκτός έδρας, για όλες τις διοργανώσεις, με Τσέλσι, Σάλκε, Μπάγερν, Λειψία και Στουτγάρδη απέτυχε να κερδίσει (0-2-3). Ειδικά, στο 3-3 με τη Στουτγάρδη οι κιτρινόμαυροι αυτοκτόνησαν, αφού προηγήθηκαν με 2-0, κέρδισαν αποβολή και όμως δέχθηκαν τρία γκολ με αριθμητικό πλεονέκτημα, το τελευταίο στο 90+7'!

Στοιχηματικά, έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον το anytime του Ντόνιελ Μάλεν. Ο Ολλανδός άσος αποκτήθηκε πέρυσι από την Αϊντχόφεν και ήρθε ως ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ. Ωστόσο, η πρώτη του χρονιά στην Bundesliga ήταν πολύ δύσκολη. Παρότι ο Μάρκο Ρόζε του έδωσε ουκ ολίγες ευκαιρίες, ο Μάλεν δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να δικαιολογήσει την επένδυση που έκανε η Ντόρτμουντ (30 εκατ. ευρώ) για να τον φέρει από την Eredivisie.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και φέτος, με τον Μάλεν να περνάει σχεδόν απαρατήρητος στο πρώτο μισό της σεζόν. Μετά όμως το Μουντιάλ και τη χειμερινή διακοπή, ο 24χρονος άσος άρχισε επιτέλους να δείχνει τις δυνατότητες και το ταλέντο του. Συγκεκριμένα, από τις 19 Φεβρουάριου και μετά, σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος έχει σημειώσει επτά γκολ!

Ο Μάλεν βρίσκει δίχτυα πέντε διαδοχικές αγωνιστικές και το περασμένο Σάββατο, σκόραρε για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα δύο γκολ σε ένα ματς. Η αυτοπεποίθησή του πλέον είναι στα ύψη και απέναντι στη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 66 γκολ παθητικό (άλλα 4 και ισοφαρίζει το αρνητικό ρεκόρ συλλόγου η Μπόχουμ) θα βρει ευκαιρίες για να συνεχίσει το σερί του. Σε τιμές τριπλασιασμού το anytime του Μάλεν, ο οποίος μαζί με τον Αντεγιέμι συνθέτουν ίσως το πιο εκρηκτικό δίδυμο ακραίων επιθετικών στην Ευρώπη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπόχουμ – Ντόρτμουντ: Μάλεν Anytime (απόδοση 3.00), 21:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ