TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Αποδεκτό το 2.20 της Ντόρτμουντ, αντιδρά η Άιντραχτ

Ο Μακότο Χασέμπε σε αγώνα της Άιντραχτ τη σεζόν 2022-23
Ο Μακότο Χασέμπε σε αγώνα της Άιντραχτ τη σεζόν 2022-23 © 2023 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Με πέντε παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα (15/4) το πρόγραμμα της Bundesliga. Φυσικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Χοφενχάιμ, δεδομένου ότι οι Βαυαροί έγιναν... πρώτο θέμα μετά τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Μανέ και τον Σανέ (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Ο Σενεγαλέζος χειροδίκησε εναντίον του συμπαίκτη του, μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενέργεια ασφαλώς που προδίδει ένα έκρυθμο κλίμα στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Γερμανίας. Μένει πλέον να φανεί πώς η Μπάγερν και ο Τόμας Τούχελ θα χειριστούν το θέμα κι αν θα μπορέσουν να σβήσουν τη... φωτιά που άναψε.

Σε πρώτη φάση, ο Μανέ θα μείνει εκτός από το σημερινό ματς κόντρα στη Χοφενχάιμ. Νοκ άουτ είναι και ο Τσούπο-Μοτίνγκ, επομένως στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να παίξει ξανά ο Γκνάμπρι, έχοντας δίπλα του, τους Σανέ, Μίλερ και Κομάν. Θέση διεκδικεί και ο Μουσιάλα, ο οποίος πάντως ήταν απογοητευτικός στο Μάντσεστερ.

Σε κάθε περίπτωση, η Μπάγερν έχει ανάγκη μία πειστική νίκη, αφενός για να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, αφετέρου για να φτιάξει την ψυχολογίας της εν όψει της ρεβάνς με τη Σίτι, την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα επιχειρήσει να κυνηγήσει ένα θαύμα για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Είναι προφανές, ότι στην παρούσα φάση είναι προτιμότερο να αφήσουμε στην άκρη τον φαβορί άσο, έστω κι αν η Μπάγερν έχει σούπερ παράδοση εντός έδρας (12-2-1) με τη Χοφενχάιμ. Άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τρεις διαδοχικές νίκες και έχουν ανακάμψει. Πιο ενδιαφέρουσα επιλογή λοιπόν το Goal/Goal στο 1.80, που επιβεβαιώθηκε πέντε φορές στις τελευταίες έξι συναντήσεις τους στο Μόναχο.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η έτερη διεκδικήτρια του τίτλου, Ντόρτμουντ, δοκιμάζεται εκτός έδρας με τη Στουτγάρδη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου (16:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Οι Βεστφαλοί μετά την ήττα στο Κλάσικερ από την Μπάγερν και τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Λειψία, έβγαλαν αντίδραση και κέρδισαν δίκαια 2-1 την Ουνιόν Βερολίνου.

Στον αντίποδα, η Στουτγάρδη, μετά την πρόσληψη του Ζεμπάστιαν Χένες έχει κάνει το 2x2. Πρώτα κέρδισε με 1-0 στη Νυρεμβέργη (Β' Γερμανίας) για τα προημιτελικά του κυπέλλου και εν συνεχεία με 3-2 στο Μπόχουμ για το πρωτάθλημα. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των Σουηβών στις 13 πιο πρόσφατες αγωνιστικές.

Το βασικό πρόβλημα της Στουτγάρδης είναι ότι δεν μπορεί με τίποτα να κρατήσει το μηδέν πίσω. Είναι χαρακτηριστικό, πως έχει μόλις ένα clean sheet στα 23 προηγούμενα ματς πρωταθλήματος. Απέναντι λοιπόν, την Ντόρτμουντ, που σκόραρε από δύο γκολ και πάνω στις 12 από τις τελευταίες13 αγωνιστικές, δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Άλλωστε, οι κιτρινόμαυροι διατηρούν εξαιρετική πρόσφατη παράδοση κόντρα στη Στουτγάρδη με 15 νίκες στις 22 προηγούμενες συναντήσεις τους και επτά διπλά σε οκτώ επισκέψεις στη Μερσέντες-Μπεντς Αρίνα από το 2012/13 και μετά!

Τελείως ψυχρά, από τη στιγμή που παίζει ο δεύτερος με τον 17ο, το διπλό στο 2.20 κρίνεται αποδεκτό. Στα υπόψιν και το combo με το Goal/Goal για όποιον θέλει να ρισκάρει σε μονό δελτίο σε απόδοση κοντά στο 4.00! Σημειώνεται, ότι η Ντόρτμουντ αναμένεται να παραταχθεί χωρίς τους δύο βασικούς της στόπερ, αφού ο Ζίλε τέθηκε νοκ άουτ και ο Σλότερμπεκ προέρχεται από τραυματισμό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο επομένως, θα συνθέσουν ο αργός Χούμελς και ο αμυντικός χαφ Τσαν.

Προγνωστικά Γερμανία

Στη Ρεντ Μπουλ Αρίνα, η Λειψία περιμένει την Αουγκσμπουργκ σε ένα παιχνίδι που είναι απόλυτο φαβορί (16:30 Novasports News, Live από το SPORT24). Οι "ταύροι" πέρασαν μία περίοδο μίνι κάμψης με τρεις διαδοχικές ήττες, από Σίτι (7-0), Μπόχουμ (1-0) και Μάιντς (3-0). Γρήγορα όμως βρήκε τον πραγματικό της εαυτό και απάντησε με δύο νίκες. Πρώτα απέκλεισε πανάξια την Ντόρτμουντ στο κύπελλο και εν συνεχεία έβγαλε ένα επαγγελματικό διπλό (1-0) στο Βερολίνο επί της Χέρτα.

Το σπουδαίο νέο για τον Μάρκο Ρόζε, είναι η επιστροφή του Ενκουνκού στην αποστολή μετά από απουσία ενός μήνα. Φυσικά, ο Γάλλος άσος δεν πρόκειται να ξεκινήσει βασικός σήμερα, θα πάρει πάντως, εκτός απροόπτου, χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Η Λειψία στο πρωτάθλημα έχει ως βασικό στόχο την τετράδα. Με βάση βέβαια τη διαφορά στα xGoals θα έπρεπε να ήταν στη δεύτερη θέση, μπροστά ακόμη και από την Ντόρτμουντ, αφού έχει συλλέξει τέσσερις βαθμούς λιγότερους απ' όσους άξιζε.

Ακριβώς αντίθετη είναι η εικόνα της Αουγκσμπουργκ, που έχει μαζέψει πέντε βαθμούς παραπάνω απ' όσους άξιζε και με βάση τη διαφορά των xGoals θα έπρεπε να είναι προτελευταία, μπροστά μόνο από την Μπόχουμ. Οι Βαυαροί θα παίξουν ξανά χωρίς τους δύο κορυφαίους επιθετικούς τους, τον Μπερίσα (9), που είναι τραυματίας και τον Ντεμίροβιτς (7 γκολ), που είναι τιμωρημένος.

Υπάρχουν συνεπώς οι προϋποθέσεις η Λειψία να πετύχει ακόμη μία καθαρή νίκη, όπως κόντρα στη Χέρτα, που ήταν εξαιρετικά σοβαρή (xGoals 0,50-2,57). Άλλωστε, οι "ταύροι" έχουν δυνατή παράδοση με την Αουγκσμπουργκ, όντας αήττητοι 12 σερί παιχνίδια απέναντί της (7-5-0). Στο 2.15 η καθαρή νίκη των γηπεδούχων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το παιχνίδι της Άιντραχτ κόντρα στην Γκλάντμπαχ (16:30 Novasports News, Live από το SPORT24). Οι "αετοί" συμπλήρωσαν έξι σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη και υποχώρησαν εκτός εξάδας για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες. Το σύνολο του Όλιβερ Γκλάζνερ αναμένεται να ψάξει αντίδραση απέναντι στα "πουλάρια", τα οποία εκτός έδρας έχουν μόλις μία νίκη στα τελευταία 15 ματς (1-7-7).

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Γκλάντμπαχ κέρδισε τη Βόλφσμπουργκ με 2-0, χωρίς να είναι ανώτερη. Έβαλε έτσι, στοπ σε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη. Ο κόσμος πάντως της ομάδας, αποδοκίμασε τον πρώτο σκόρερ/φορ Τουράμ και τον κορυφαίο στόπερ/μπακ Μπενσεμπαϊνί, που θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι, καθώς λήγει το συμβόλαιό τους. Μεσοβδόμαδα έγινε γνωστό ότι θα πει "αντίο" και ο κάπτεν Στιντλ. Εν ολίγοις, η Γκλάντμπαχ βρίσκεται σε μία μεταβατική σεζόν, χωρίς χειροπιαστό στόχο στο πρωτάθλημα. Τα σπουδαία για αυτήν έρχονται το καλοκαίρι, όπου θα προχωρήσει σε ανανέωση του ρόστερ της.

Αντίθετα, στην Άιντραχτ δηλώνουν ανοιχτά ότι κυνηγούν την εξάδα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παραδοσιακά δυνατή μέσα στη Φρανκφούρτη, 6-2-1 το ρεκόρ της στα τελευταία εννιά ματς, όπου έχασε μόνο από την Ντόρτμουντ άδικα. Διαβασμένος, αλλά πιθανός ο άσος στο 1.75. Παίζεται και με Over 1,5 στο 2.05, καθώς η Άιντραχτ έχει κάνει φέτος 11 νίκες στην Bundesliga, καμία όμως με σκορ 1-0.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Στουτγάρδη – Ντόρτμουντ: 2 (απόδοση 2.20), 16:30
  • Λειψία – Αουγκσμπουργκ: 1 & No/Goal (απόδοση 2.15), 16:30
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Γκλάντμπαχ: 1 & Over 1,5 (απόδοση 2.05), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ XGOALS BET ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ