ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Γαλλία: Η αξιόπιστη εκτός έδρας Μαρσέιγ και το 2.00 στο Λιόν-Λιλ

Ο Μουσά Ντεμπελέ πανηγυρίζει γκολ της Λιόν κόντρα στην Μαρσέιγ για την Ligue 1 | 1 Φεβρουαρίου 2022
Ο Μουσά Ντεμπελέ πανηγυρίζει γκολ της Λιόν κόντρα στην Μαρσέιγ για την Ligue 1 | 1 Φεβρουαρίου 2022 @2022 LAURENT CIPRIANI/AP IMAGES

Η κορυφαία εκτός έδρας ομάδα της Ligue, Μαρσέιγ που πάει για το ένατο διπλό της φέτος και το κρίσιμο βαθμολογικά ματς της Λιόν με τη Λιλ, προσφέρουν μία δυάδα στο 3.50.

Στη Ligue 1, Μαρσέιγ παίζει απόψε στην Τρουά (18:05 Novasports Start, Live από το SPORT24) και θέλει να διορθώσει το λάθος της προηγούμενης αγωνιστικής, όπου έπεσε θύμα έκπληξης μέσα στο Βελοντρόμ, χάνοντας με 2-0 από την Κλερμόν.

Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση και συνεχίζει το κυνήγι της δεύτερης, που δίνει εισιτήριο απευθείας στους ομίλους του Champions League. Αν κερδίσει την Τρουά θα βάλει ξανά από κάτω τη Νις, η οποία χθες έμεινε στο 0-0 με το Στρασβούργο.

Μεσοβδόμαδα, η Μαρσέιγ έφτιαξε την ψυχολογία της, επικρατώντας με 3-0 της Κάραμπαγκ στο Αζερμπαϊτζάν. Προκρίθηκε έτσι πανηγυρικά στους "16" του Conference League και επιβεβαίωσε πως παραμένει ιδιαίτερα αξιόπιστη εκτός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Μασσαλοί έχουν την κορυφαία εκτός έδρας συγκομιδή στο πρωτάθλημα με ρεκόρ 8-2-2 (26 βαθμοί). Στα τελευταία επτά παιχνίδια τους ως φιλοξενούμενοι, έκαναν έξι νίκες κι έχασαν οριακά μόνο αυτό τη Λιόν με ανατροπή στο φινάλε.

Η Τρουά εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα και να είναι βυθισμένη στη μετριότητα. Στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές έχει κερδίσει μόνο τη Μονπελιέ και ο απολογισμός της είναι 1-2-6. Τίμιο λοιπόν το διπλό στο 1.75, για μία Μαρσέιγ, που μεσοεπιθετικά έχει εξαιρετικά ποιοτικές λύσεις όπως ο Παγέτ, ο Ουντέρ, ο Μίλικ, ο Ζέρσον και ο Γκεντουζί.

Λιόν - Λιλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Λίγο αργότερα, η Λιόν υποδέχεται τη Λιλ σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24), στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο ομάδες να πλησιάσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις. Αυτή τη στιγμή, η Λιόν είναι στο -5 από την πεντράδα και η Λιλ στο -7.

Η ομάδα του Πέτερ Μπος μετά την πειστική νίκη με 2-0 επί της Νις, επέστρεψε στις μέτριες εμφανίσεις, μένοντας στο 1-1 με τη Λανς εκτός έδρας. Η Ολιμπίκ έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα στα τελευταία 11 επίσημα ματς, ωστόσο το ίδιο διάστημα έχει πετύχει μόνο τέσσερις νίκες (4-6-1). Γενικά, της λείπει σταθερότητα και δεν μπορεί να βρει ένα γερό σερί για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ανάλογο το ανάγνωσμα και της Λιλ, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Βέβαια, φέτος έχει και τις υποχρεώσεις στο Champions League, που της έχουν απορροφήσει σημαντική ενέργεια.

Οι λιλουά την Τρίτη έχασαν με 2-0 στο Λονδίνο από την Τσέλσι, σε ένα ματς που ήταν μεν καλά οργανωμένοι, αλλά επιθετικά έκαναν λίγα πράγματα όμως μαρτυρούν και τα xGoals (1,64-0,81). Γενικά, η ομάδα του Γκουβερνέκ ζορίζεται αρκετά στο γκολ εσχάτως, καθώς ο πρώτος σκόρερ, Ντέιβιντ, είναι ντεφορμέ και παραμένει άσφαιρος μέσα στο 2022.

Στα τελευταία πέντε ματς, οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν απολογισμό 1-1-3, σκοράροντας μόλις δύο γκολ. Ένα στη ζόρικη νίκη με 1-0 (76') επί της Μονπελιέ κι άλλο ένα στην εντός έδρας συντριβή με 5-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Από τη μία λοιπόν έχουμε την ντεφορμέ επιθετικά Λιλ και από την άλλη τη Λιόν που μετράει εννιά under 2,5 στα τελευταία δέκα παιχνίδια της. Λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα, δύσκολα το σκορ θα πάει σε υψηλά επίπεδα. Το 2-3 γκολ σε τιμές διπλασιασμού μοιάζει η καλύτερη δυνατή επιλογή, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες έχουν φέτος 19 under 3,5, ενώ η Λιόν επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο εύρος τέσσερα σερί ματς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τρουά – Μαρσέιγ: 2 (απόδοση 1.75), 18:05
  • Λιόν – Λιλ: 2-3 γκολ (απόδοση 2.00), 21:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ