BIG GAMES BET

Προγνωστικά Europa League: Με το 2.22 στο επίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Granada's head coach Diego Martinez gestures during the Spanish La Liga soccer match between Granada and Real Madrid at Los Carmenes stadium in Granada, Spain, Thursday, May 13, 2021. (AP Photo/Fermin Rodriguez)
Granada's head coach Diego Martinez gestures during the Spanish La Liga soccer match between Granada and Real Madrid at Los Carmenes stadium in Granada, Spain, Thursday, May 13, 2021. (AP Photo/Fermin Rodriguez) © 2021 FERMIN RODRIGUEZ / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γκενκ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε στο "Καραϊσκάκης" την Γκενκ, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League (10/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24). Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για τους "ερυθρόλευκους", όπως επίσης και το επίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους.

Πριν τα παιχνίδια με την Γκενκ, ο Ολυμπιακός έδωσε δύο πολύ δυνατά φιλικά επί βρετανικού εδάφους. Κέρδισε 3-1 τη Ρέιντζερς στο Ibrox, αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις και εν συνεχεία έχασε με 2-0 από τη Νόριτς στο Carrow Road, σε ένα ματς ωστόσο όπου ο Ισπανός τεχνικός των "ερυθρόλευκων" προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.

Πιθανότατα απόψε, το σχήμα του Ολυμπιακού θα μοιάζει κυρίως με αυτό που είδαμε στη Γλασκώβη. Υπενθυμίζεται, ότι οι Πειραιώτες έχουν ολοκληρώσει ήδη έξι μεταγραφές (Ελ Κααμπί, Ιμπόρα, Κίνι, Αλεξανδρόπουλος, Φρέιρε, Πορόσο), ωστόσο φανέλα βασικού κόντρα στην Γκενκ δύσκολα θα πάρουν πάνω από τρία νέα αποκτήματα. Ιμπόρα και Κίνι αναμένεται να ξεκινήσουν, ενώ θέση διεκδικεί και ο Φρέιρε στο κέντρο της άμυνας.

Σε ό,τι αφορά στην Γκενκ, ο αποκλεισμός της στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League ήταν σοκαριστικός, δεδομένου ότι στη ρεβάνς του Βελγίου, έπαιξε από το 5’ με παίκτη περισσότερο. Παρότι προηγήθηκε δις (28’ πέναλτι, 51’), δέχθηκε ισάριθμες φορές την ισοφάριση (36’, 63’) και τελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι, αποτυγχάνοντας να βρει ένα τρίτο γκολ στα περίπου 60 λεπτά που παίχθηκαν μετά το 2-2.

Τρεις ημέρες μετά το ευρωπαϊκό "χαστούκι" ήρθε και η πρώτη ήττα της σεζόν εντός συνόρων. Με τον τεχνικό Βάουτερ Βράνκεν να κάνει ροτέισον έξι παικτών, έχασε εντός έδρας 1-0 από την αδύναμη Έουπεν, σε μία αναμέτρηση πάντως όπου είχε 28 τελικές, αλλά ήταν απελπιστικά άστοχη.

Σοκαρισμένη αλλά... απρόβλεπτη η Γκενκ

Από την αποστολή των Βέλγων απουσιάζει ο κομβικός χαφ και αρχηγός της ομάδας, Μπράιαν Χέινεν, που είναι τραυματίας. Το ρόστερ της Γκενκ απαρτίζεται κυρίως από νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Μόνο ο χαφ Χροσόφσκι (31 ετών) είναι πάνω από 30 ετών.

Ξεχωρίζουν οι ταχύτατοι εξτρέμ Τρεζόρ και Πέιντσιλ. Ο πρώτος είχε πέρυσι 8 γκολ και 24 ασίστ (!) σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο δεύτερος 18 γκολ και 14 ασίστ. Επίσης, πολύ μεγάλο prospect θεωρείται και ο 19χρονος Βελγομαροκινός μεσοεπιθετικός Ελ Κανούς. Στην επίθεση δεσπόζει η παρουσία του επιβλητικού Νιγηριανού, Τόλου Αροκοντάρε, ο οποίος βλέπει τη γη σχεδόν από τα δύο μέτρα. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τον 18χρονο Γκανέζο εξτρέμ, Μπόνσου Μπαα, τον οποίο η Γκενκ απέκτησε φέτος το καλοκαίρι από τη νορβηγική Σάρπσμποργκ με 5,2 εκατομμύρια ευρώ.

Γενικά, η Γκενκ είναι μία εξαιρετικά γρήγορη ομάδα, με άπειρους ωστόσο παίκτες στο τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο, που παίζουν περισσότερο με το ένστικτο και το ατομικό τους ταλέντο και λιγότερο μέσα σε ένα πειθαρχημένο αγωνιστικό πλάνο. Προφανώς, για τον Ολυμπιακό θα είναι καθοριστικό να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα το ματς να αποκτήσει χαρακτήρα… run n gun, διότι σε αυτή την περίπτωση η "άναρχη" και ενθουσιώδης Γκενκ θα αποκτήσει το πάνω χέρι.

Σημειώνεται, ότι η Γκενκ πέρυσι δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη, ενώ στα τελευταία 21 ευρωπαϊκά παιχνίδια της εκτός έδρας κράτησε το μηδέν μόνο τρεις φορές. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία ευρωπαϊκή σεζόν πολύ μακριά από τα στάνταρ του, αφού πέρυσι έδωσε συνολικά 12 ματς στα προκριματικά και στους ομίλους του Europa League και δεν έκανε καμία νίκη.

Για την ακρίβεια, μαζί με τα τελευταία ματς της προπέρσινης σεζόν, ο Ολυμπιακός είναι χωρίς νίκη 15 διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια, ένα σερί που ευελπιστεί να σπάσει απόψε, σε αυτό το νέο ξεκίνημα, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο. Ο άσος σε τιμές άνω του 2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Γκενκ: 1 (απόδοση 2,22), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ