BIG GAMES BET

Προγνωστικά Europa League: Αδικεί το σετ τον Παναθηναϊκό

Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του
Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς του Παναθηναϊκού στο Ροαζόν Παρκ με τη Ρεν.

Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε στη Βρετάνη ένα από τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά του παιχνίδια φέτος. Ένα ματς, το οποίο μπορεί να καθορίσει την ευρωπαϊκή του προοπτική (19:45 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Είναι αλήθεια, πως η υπόθεση πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League, δυσκόλεψε αισθητά μετά την ήττα από τη Ρεν στη Λεωφόρο, πριν δύο εβδομάδες. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε και ο Μπερνάρ, η γενικότερη αίσθηση ήταν πως το τριφύλλι έχασε άδικα από τη Ρεν στην Αθήνα και για αυτό ταξίδεψε στη Γαλλία με στόχο να ρεφάρει τους βαθμούς που έχασε εντός έδρας.

Η Ρεν μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, έδειξε όμως πως είναι μία εξαιρετικά αθλητική ομάδα, με ορισμένους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεσοεπιθετικά, όπως ο Γκουϊρί, ο Μπλας, ο Μπουριζό και ο Καλιμουεντό.

Παραδοσιακά, οι γαλλικές ομάδες και ο δυναμικός τρόπος που αγωνίζονται δεν ταιριάζουν στις ελληνικές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει ποτέ επί γαλλικού εδάφους (0-2-5) σε επτά επισκέψεις του, έχει πάντως πανηγυρίσει εκεί δύο μεγάλες προκρίσεις, με τελευταία ασφαλώς αυτή στη Μασσαλία, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Ρεν πάντως δεν είναι ένα αχτύπητο σύνολο. Φάνηκε αυτό και στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός, παρότι έχασε, έκανε 19 τελικές, υπερίσχυσε στα xGoals (1,87-1,25) και είχε δοκάρι στο φινάλε για να ισοφαρίσει σε 2-2, από 0-2. Ειδικά ο Ιωαννίδης, ταλαιπώρησε αφάνταστα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Γάλλων, το οποίο είναι εύκολο στο λάθος.

Οι αμυντικές αδυναμίες της Ρεν φάνηκαν ξεκάθαρα και στο τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, όπου έχασε με 2-0 από την πρωτοπόρο Νις, στη Νίκαια. Κλασικά από γκάφα της άμυνας ήρθε το 1-0 στο 45', καμία αντίδραση έκτοτε και φυσιολογική ήττα για το σύνολο του Μπρούνο Ζενεσιό, το οποίο στα τελευταία 13 επίσημα ματς, έχει πανηγυρίσει μόλις τρεις νίκες.

Ειδικά στο πρωτάθλημα, η Ρεν έχει κερδίσει μόνο τη Ναντ στις 10 προηγούμενες αγωνιστικές και μετά το 3-1 απέναντι στα "καναρίνια" τρέχει ρεκόρ 0-1-3 απέναντι σε Παρί, Λοριάν, Στρασβούργο και Νις. Κι αν οι ήττες από Παρί και Νις είναι φυσιολογικές, το να χάνει από τη 15η Λοριάν και να μην μπορεί να κερδίσει το 12ο Στρασβούργο, δεν το λες και επιτυχία...

Έχει ξαναβρεί τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός, μαζί τα προκριματικά, έχει φέτος παίξει ήδη εννιά ευρωπαϊκά παιχνίδια και αν μη τι άλλο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει χτίσει χαρακτήρα σε παιχνίδια υψηλού ρυθμού και έντασης. Για τους πράσινους θα είναι κομβικό να επιτεθούν με ισορροπία. Δεν πρέπει η Ρεν να βρει ανοιχτό γήπεδο για να ξεδιπλώσουν οι μεσοεπιθετικοί της το ατομικό τους ταλέντο. Παράλληλα, όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει πολύ καλά, πως αν η άμυνα της Ρεν πιεστεί δεν θέλει και πολύ για να λυγίσει.

Το ερωτηματικό που συνήθως τίθεται στην ομάδα που πάει ως αουτσάιντερ, είναι αν θα αλλάξει τη συνηθισμένη της τακτική και θα πάει σε ένα πιο συντηρητικό σχηματισμό. Για παράδειγμα, ο Γιοβάνοβιτς είχε επιλέξει σχήμα με τρεις χαφ (Τσέριν, Βιλένα, Αράο) στη Χάιφα, όμως κατά κανόνα δεν... αλλοιώνει την τακτική του. Κι αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του, που τόνισε ότι "δεν θέλω να αλλάζει η φιλοσοφία μας, είτε εντός, είτε εκτός έδρας", δεν πρόκειται να προξενήσει έκπληξη αν δούμε ξανά στην 11αδα μαζί Μπερνάρ, Τζούριτσιτς και Παλάσιος, πίσω από τον Ιωαννίδη. Θέση βέβαια, διεκδικεί και ο Μαντσίνι, ενώ στους χαφ το προβάδισμα φαίνεται πως έχει το δίδυμο Τσέριν, Αράο.

Στον αντίποδα, η Ρεν δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο Ζενεσιό παίζει με συνήθως με 4-2-3-1 και στο τέρμα θα επιστρατεύσει αναγκαστικά τον Γκαλόν, αντί του τραυματία Μανταντά, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, στη Λεωφόρο.

Συμπερασματικά, το παιχνίδι στο Ροαζόν Παρκ αναμένεται πολύ πιο αμφίρροπο απ' ότι μαρτυρούν οι αποδόσεις, με τον άσο καθαρό φαβορί, κάτω από το 1.70. Η απόσταση των δύο ομάδων πριν 14 μέρες δεν δικαιολογεί τέτοια ψαλίδα στο σετ με το διπλό πάνω από το 5.00.

Για τον Παναθηναϊκό, ακόμη και η ισοπαλία απόψε, μπορεί να τον κρατήσει γερά μέσα στο κόλπο και σίγουρα θα του δώσει ακόμη έναν πλεονέκτημα έναντι της Μακάμπι Χάιφα, για τον μίνιμουμ στόχο της τρίτης θέσης. Το Χ2 προσφέρεται στο 2.25 και μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 3.50 με μία τελική του Ιωαννίδη στο στόχο. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός έχει μέχρι στιγμής 10 τελικές στα τρία παιχνίδια του ομίλου, εκ των οποίων οι τρεις on target.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρεν – Παναθηναϊκός: Χ2 & Ιωαννίδης Over 0,5 τελικές στο στόχο (απόδοση 3.50), 19:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ