ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Ώρα να ξεμπλοκάρει ο Χουάντσο

Προγνωστικά EuroLeague: Ώρα να ξεμπλοκάρει ο Χουάντσο
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από τη EuroLeague.

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της EuroLeague. Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπασκόνια (21:15 Novasports Prime, Live από το SPORT24) σε ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα must win για τους πράσινους μετά τις δύο κολλητές ήττες στη διπλή αγωνιστική που προηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε διαδοχικά από Φενέρ και Μακάμπι με συνέπεια να υποχωρήσει στο 1-3. Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν, ωστόσο για τους πράσινους, που έχουν ως μίνιμουμ στόχο φέτος την είσοδο στα πλέι-οφ, το να υπερασπίζονται την έδρα τους απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μπασκόνια είναι υποχρεωτικό.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα έχει να παίξει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό για την Basket League και την ερχόμενη Παρασκευή θα πάει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague. Είναι λοιπόν ευκόλως κατανοητό ότι το τριφύλλι απόψε χρειάζεται μία πειστική νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι πετυχαίνει την Μπασκόνια σε αγωνιστική κρίση. Οι Βάσκοι γνώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα τρεις απανωτές ήττες μέσα στη Βιτόρια, δύο για τη EuroLeague από Μπάγερν και Ζάλγκιρις και η τρίτη από τη Μάλαγα.

Τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Χοάν Πεναρόγια, ο οποίος είναι κυριολεκτικά υπ' ατμόν. "Δεν ανησυχώ για το αν θα απολυθώ. Η ομάδα πάντως χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα. Βρισκόμαστε ακόμη στον Οκτώβριο, η σεζόν μόλις ξεκίνησε. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, όπως κάνω πάντα την καριέρα μου. Δεν ήρθε η ώρα ακόμη για την... κηδεία μου", σχολίασε ενοχλημένος ο Ισπανός κόουτς, αφού έχει αντιληφθεί ότι τα... ψωμιά του στον πάγκο της Μπασκόνια είναι μετρημένα.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο απόψε και είναι λογικό ότι προσφέρεται καθαρό φαβορί στο 1.33. Με 2,5 πόντους χάντικαπ και τουλάχιστον 9 πόντους από τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ παίρνουμε ένα αξιόλογο combo στο 2.15.

Το παιχνίδι με την προβληματική Μπασκόνια είναι ό,τι πρέπει για να ξεμπλοκάρει επιθετικά ο Ερνάνγκομεθ πριν τις κρίσιμες αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός πάουερ-φόργουορντ έβαλε συνολικά μόλις έναν πόντο στα δύο ματς με Φενέρ και Μακάμπι. Φυσικά, ένας παίκτης με την κλάση και την αξία του Χουάντσο δεν γίνεται να συνεχίσει σε τόσο χαμηλές πτήσεις. Με το Λαύριο τη Δευτέρα έπαιξε 16 λεπτά κι έβαλε σβηστά 15 πόντους.

Αλλάζει τα δεδομένα ο Ποτσέκο

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται και στο Αστρομπάλ, ανάμεσα στη Βιλερμπάν και τη Βίρτους Μπολόνια (21:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Με βάση τη φόρμα των δύο ομάδων το διπλό κανονικά θα ήταν βασική επιλογή της ημέρας. Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι μετράει έξι διαδοχικές νίκες σε ιταλικό πρωτάθλημα και EuroLeague και με ηγέτη τον Τορνίκε Σενγκέλια είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν.

Ωστόσο, το γαλλικό κλαμπ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Τι Τζέι Πάρκερ με τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο και τα δεδομένα απόψε θα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Ιταλός τεχνικός είναι μετρ της ψυχολογίας και είναι σίγουρο πως στο ντεμπούτο του θα παρουσιάσει μία αν μη τι άλλο ψυχωμένη ομάδα, με στόχο την πρώτη της φετινή νίκη στη διοργάνωση μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες. Δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει, αλλά τουλάχιστον μπορεί να βγάλει το Over 78,5 σε απόδοση 1.83.

Υπενθυμίζεται, ότι στη διαβολοβδομάδα που προηγήθηκε, η Βιλερμπάν έβαλε 84 πόντους στην Εφές και 86 στη Φενέρ, ενώ την Κυριακή κέρδισε με 93-88 τη Ροάν για τη γαλλική λίγκα.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Καλάθης

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με την αναμέτρηση της Μπάγερν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο Μόναχο (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επέστρεψε από την Ισπανία με μία νίκη στις αποσκευές της. Κέρδισε την Μπασκόνια στη Βιτόρια, αλλά εν συνεχεία διασύρθηκε στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη θέλει πολλή δουλειά για να κοντράρει ομάδες πρώτης ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά στη Φενέρ, του Δημήτρη Ιτούδη, μετά την ήττα στη Βαλένθια απάντησε με τέσσερις διαδοχικές νίκες. Δύο για το τουρκικό πρωτάθλημα και ισάριθμες για τη EuroLeague. Την περασμένη εβδομάδα υπερασπίστηκε εύκολα την έδρα της κόντρα σε Παναθηναϊκό και Βιλερμπάν, επικρατώντας με διψήφιες διαφορές.

Σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν είναι εντυπωσιακές οι εμφανίσεις του Νικ Καλάθη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε βρεθεί το καλοκαίρι με το 1,5 πόδι εκτός ομάδας. Ο διεθνής γκαρντ αναμένεται και στο Μόναχο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δεδομένου ότι τραυματίστηκε ο Γιαμ Μαντάρ την Κυριακή στο παιχνίδι με τη Γαλατά και δεν ακολούθησε την αποστολή στη Βαυαρία. Συν τοις άλλοις, είναι αβέβαιο αν θα επιστρέψει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που προέρχεται από τραυματισμό.

Ο Καλάθης είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ με τη Βιλερμπάν έγραψε 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Στο 1.78 το ενδεχόμενο να επιβεβαιώσει για τρίτο διαδοχικό ματς στη EuroLeague το Over 17,5. Πιθανότατα θα το κάνει, αφού ελλείψει του Μαντάρ αναμένεται να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βιλερμπάν – Βίρτους Μπολόνια: Βιλερμπάν Over 78,5 (απόδοση 1.83), 21:00
  • Παναθηναϊκός – Μπασκόνια: 1 -2,5 & Χουάντσο 9 + πόντους (2.15), 21:15
  • Μπάγερν – Φενέρμπαχτσε: Καλάθης Over 17,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.78), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ