ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Ο Κάλινιτς που επανορθώνει και τα τρίποντα της Ούνικς

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μαρκάρει τον Νίκολα Κάλινιτς στο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι για τη EuroLeague
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μαρκάρει τον Νίκολα Κάλινιτς στο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι INTIME

Το ματς της Μπαρτσελόνα στη Βιτόρια, η προβληματική περιφερειακή άμυνα της Εφές και ο Κάλινιτς που επανορθώνει για τον Ερυθρό Αστέρα, συνθέτουν τις τρεις στοιχηματικές επιλογές της ημέρας από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Η Ούνικς (10-7) υποδέχεται στο Καζάν την Εφές (9-8) στο παιχνίδι (18:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24) που ανοίγει την αυλαία στο αποψινό πρόγραμμα της EuroLeague, όπου υπάρχει φυσικά και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Η Ούνικς έχει ρεκόρ 7-2 στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές. Την προηγούμενη εβδομάδα προηγήθηκε ακόμη και με 20 πόντους διαφορά μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, ωστόσο στο τέλος ηττήθηκε στην παράταση από την Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη, η Εφές τρέχει ένα σερί τριών νικών κερδίζοντας διαδοχικά την Μπασκόνια, τη Μακάμπι και τον Ερυθρό Αστέρα. Κόντρα στους Σέρβους πάντως η εμφάνισή της ήταν μέτρια και η νίκη ήρθε οριακά στον πόντο με ανατροπή στο φινάλε.

Ούνικς - Εφές: Προγνωστικά και Ανάλυση

Εκτός έδρας, η Εφές έχει απολογισμό 3-5, έχοντας επικρατήσει της ντεφορμέ Μακάμπι, της αδύναμης Αλμπα και της Φενέρ, σε ένα παιχνίδι ασφαλώς που έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Η Ούνικς με τη σειρά της, στα επτά προηγούμενα ματς στο Καζάν έχει έξι νίκες και μόλις μία ήττα από τον Ολυμπιακό στην παράταση.

Το έργο των πρωταθλητών Ευρώπης αναμένεται αρκετά δύσκολο απέναντι στους ποιοτικούς γκαρντ της Ούνικς. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς σημειώνει 9,4 τρίποντα κατά μέσο όρο φέτος, τη στιγμή που η Εφές παίζει τη χειρότερη περιφερειακή άμυνα στη EuroLeague, αφού δέχεται ανά ματς 10,1 τρίποντα και επιτρέπει στους αντιπάλους της να εκτελούν με 37,4% έξω από τη γραμμή των 6.75.

Στις έξι προηγούμενες αγωνιστικές, η Ούνικς σημείωσε 15 τρίποντα με τον Ερυθρό Αστέρα, δέκα με τον Ολυμπιακό, εννιά με τη Μακάμπι, 15 με την ΤΣΣΚΑ, οχτώ με τη Ζαλγκίρις και 13 με την Μπαρτσελόνα. Σε αυτό το διάστημα δηλαδή έχει 11,6 εύστοχα τρίποντα ανά ματς. Βατό σε κάθε περίπτωση το over 8,5 τρίποντα των Ρώσων σε απόδοση 1.80 κόντρα στην Εφές, η οποία κοιτάζει να κερδίζει μέσα από την επίθεσή της και όχι από την άμυνα.

Ερυθρός Αστέρας - Ζενίτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Βελιγράδι (20:00 Novasports Start, Live από το SPORT24), ο Ερυθρός Αστέρας (7-10) φιλοξενεί τη Ζενίτ (11-6). Οι δύο ομάδες έπαιξαν ξανά στις αρχές Δεκεμβρίου, στην Αγία Πετρούπολη, με τον Ερυθρό Αστέρα να ολοκληρώνει την έκπληξη παίζοντας υποδειγματική άμυνα, καθώς κράτησε στους 58 πόντους το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ!

Το βασικό line στο under/over αναμενόμενα έχει βγει χαμηλά, στους 144 πόντους, αφού η Ζενίτ έχει την κορυφαία άμυνα (71,7) στη EuroLeague και ο Ερυθρός Αστέρας φημίζεται για τη σκληράδα του δεχόμενος μόλις 73,4 πόντους ανά αγώνα.

Οι Σέρβοι έχουν τρεις νίκες στα τελευταία πέντε ματς, χάνοντας από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές. Ειδικά η ήττα στην Κωνσταντινούπολη ήταν πολύ σκληρή. Η ομάδα του Ράντονιτς έλεγχε το ματς και άξιζε το διπλό, ωστόσο ο Κάλινιτς με το σκορ στο 82-83 έχασε δύο βολές και στο φινάλε η Εφές "έκλεψε" το ροζ φύλλο με δύο βολές του Μίτσιτς, που διαμόρφωσε το τελικό 84-83.

Ο ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα θα προσπαθήσει να επανορθώσει απόψε κόντρα στη Ζενίτ. Ο πολύπειρος φόργουορντ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 13,4 πόντους φέτος στη EuroLeague. Στα τελευταία τέσσερα ματς, έβαλε 25 πόντους στον Ολυμπιακό, 15 στην Μπαρτσελόνα και από 20 σε Μπάγερν και Εφές. Σε πέντε παιχνίδια μέσα στον Δεκέμβριο, ο πρώην άσος της Φενέρ σημειώνει κατά μέσο όρο 18,2 πόντους. Στο 1.72 να σημειώσει απόψε πάνω από 12.

Μπασκόνια - Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μπασκόνια (6-11) φιλοξενεί (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24) την Μπαρτσελόνα (15-2), η οποία τρέχει σερί εννιά νικών και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου μοιάζει ήδη να έχει καπαρώσει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των playoffs.

Η Μπασκόνια βρίσκεται τρεις νίκες πίσω από την οχτάδα και η αλήθεια είναι πως δεν δείχνει ικανή φέτος να κυνηγήσει την είσοδό της σε αυτήν. Προέρχεται πάντως από μεγάλο διπλό ψυχολογίας στο Μόναχο επί της Μπάγερν, σε ένα ματς που απουσίασαν σημαντικοί παίκτες της, όπως ο Γκιεντράιτις, ο Φοντέκιο και ο Σεντεκέρσκις. Απαντες αναμένονται κανονικά διαθέσιμοι για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί ήδη δύο φορές φέτος. Στον πρώτο γύρο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα με 93-67 στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Στο ίδιο γήπεδο για το ισπανικό πρωτάθλημα, η Μπασκόνια είχε κάνει την έκπληξη στις αρχές Δεκεμβρίου, κερδίζοντας με 78-91!

Το ματς λογικά θα γίνει σε ισπανικό τέμπο, άρα το σκορ αναμένεται να ανοίξει. Αλλωστε, η Μπαρτσελόνα τον τελευταίο μήνα δεν παίζει και την καλύτερη δυνατή άμυνα. Στα πέντε ματς με Ούνικς, Παναθηναϊκό, Ερυθρό Αστέρα, Ρεάλ και Εφές δέχθηκε κατά μέσο όρο 81 πόντους!

Επιλογή λοιπόν το over 150,5 σε απόδοση 1.62, το οποίο η Μπαρτσελόνα έχει επιβεβαιώσει επτά φορές στα τελευταία εννιά παιχνίδια της στη EuroLeague.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ούνικς – Εφές: Ούνικς Over 8,5 τρίποντα (απόδοση 1.80), 18:00
  • Ερυθρός Αστέρας – Ζενίτ: Κάλινιτς Over 12,5 πόντοι (απόδοση 1.72), 20:00
  • Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα: Over 150,5 (απόδοση 1.62), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ