ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Ο ισορροπιστής Γκραντ και το 1.70 του Φρανσίσκο

Προγνωστικά EuroLeague: Ο ισορροπιστής Γκραντ και το 1.70 του Φρανσίσκο
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από τη EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί απόψε στο ΟΑΚΑ τη Ζάλγκιρις με στόχο την τέταρτη νίκη του στη φετινή EuroLeague (21:15 Novasports Prime, Live από το SPORT 24). Οι πράσινοι, όπως ήταν φυσικό, παρουσίασαν στο ξεκίνημα της σεζόν αρκετές αρρυθμίες, όντας ουσιαστικά μία ολοκαίνουρια ομάδα. Σταδιακά όμως, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν βρίσκει τα πατήματά του και αρχίζει να ξεδιπλώνει τις πραγματικές του δυνατότητες, ειδικά στην επίθεση.

Στα τελευταία επτά επίσημα ματς ο Παναθηναϊκός μετράει έξι νίκες, έχοντας σημειώσει 95 πόντους στην Μπασκόνια και 99 στην Άλμπα. Επίσης, σε αυτό το διάστημα πέτυχε ένα μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ για το ελληνικό πρωτάθλημα και πέρασε επίσης από την έδρα του σκληροτράχηλου Αρη.

Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Μάριους Γκριγκόνις συνέχισαν τις υψηλές τους πτήσεις και στο Βερολίνο, με τον πρώτο να πετυχαίνει double-double (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον δεύτερο να έχει 16 πόντους με 4/8 τρίποντα. Σημαντικό επίσης, ότι άρχισε να λύνεται ο Κώστας Σλούκας. Στο Βερολίνο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπαιξε σχεδόν 31 λεπτά και γέμισε τη στατιστική του γραμμή με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 λεπτά, ενώ για όσο παρέμεινε στο παρκέ είχε το κορυφαίο +/- με +22.

Από εκεί και πέρα, ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση με τα πράσινα. Ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε ότι ο Ματίας Λεσόρ φορτώθηκε νωρίς με φάουλ και άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Αταμάν. Σε 19 λεπτά είχε 11 πόντους, 3 ασίστ, ορισμένα επιβλητικά καρφώματα και 18 PIR!

Ειδική αναφορά αξίζει ασφαλώς και στον Λούκα Βιλντόσα, ο οποίος βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο της κριτικής στο πρώτο δίμηνο της σεζόν, ωστόσο στο Βερολίνο ήταν αυτός που άναψε τη σπίθα για να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός και να μην κοιτάξει ξανά πίσω.

Με 4/4 τρίποντα, 13 πόντους και 4 ασίστ ο Αργεντινός γκαρντ ήταν καταλυτικός στο χτίσιμο της διψήφιας διαφοράς. Το υπογράμμισε στις δηλώσεις του και ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός δεν διστάζει να ασκεί δημόσια κριτική στους παίκτες του, ωστόσο όταν πρέπει να αποδώσει τα εύσημα το κάνει απλόχερα.

Στον αντίποδα, η Ζάλγκιρις δεν διανύει και την καλύτερή της περίοδο, έχοντας ρεκόρ 2-4 στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια της. Στη EuroLeague μετράει μάλιστα τρεις διαδοχικές ήττες. Από τη Βαλένθια και τη Βιλερμπάν εντός έδρας και από την Εφές στην παράταση, στην Κωνσταντινούπολη.

Την Κυριακή έχασε και για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Λιθουανίας από τη Γουλβς εκτός έδρας με 75-64, σε ένα ματς που δεν αγωνίστηκε ο πολύτιμος Τόμας Ντίμσα. Ο Λιθουανός γκαρντ που έχει 9,7 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague και εκτελεί με 41,4% δίνεται αμφίβολος για το αποψινό παιχνίδι.

Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις είναι πάντα μαχητική και επικίνδυνη, ωστόσο οι λύσεις της στην επίθεση είναι συγκεκριμένες. Με εξαίρεση τον Κίναν Εβανς (16) και τον Ρόλαντς Σμιτς (13,3) δεν έχει άλλους παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Τέτοιου είδους ματς ο Παναθηναϊκός οφείλει να τα παίρνει εφόσον θέλει να διεκδικήσει την είσοδό του στην πρώτη εξάδα, να μπει δηλαδή απευθείας στα πλέι-οφ, χωρίς να μπλέξει στο play-in tournament. Ο άσος είναι λογικό φαβορί σε τιμές οριακά πάνω από το 1.40 και μπορεί να φτάσει στο 1.75 με -5,5 πόντους χάντικαπ.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει ασφαλώς πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το εντός έδρας ντεμπούτο του Κέντρικ Ναν. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού είχε έξι πόντους σε σχεδόν οκτώ λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Άλμπα, παίρνοντας σε αυτό το διάστημα επτά προσπάθειες! Ο Ναν έδειξε με το καλημέρα ότι είναι παίκτης που δεν διστάζει και θα πάρει όσα σουτ του αναλογούν, είτε από την περιφέρεια, είτε από το mid range.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το 1.83 στο Over 4,5 ασίστ του ισορροπιστή Τζεράιαν Γκραντ, που οργάνωσε υποδειγματικά τους συμπαίκτες του στο Βερολίνο, μοιράζοντας συνολικά εννιά τελικές πάσες. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι από το ξεκίνημα της σεζόν ο πιο σταθερός παίκτης των πράσινων και δεν είναι τυχαίο ότι ο Αταμάν τον χρησιμοποιεί 29 λεπτά κατά μέσο όρο στη EuroLeague (μόνο ο Μήτογλου παίζει παραπάνω). Μέχρι στιγμής ο 31χρονος άσος έχει επιβεβαιώσει το Over 3,5 ασίστ τέσσερις φορές, με Ολυμπιακό, Μπάγερν, Μπασκόνια και Αλμπα.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της EuroLeague! | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάχη ουραγών στο Βερολίνο

Μάχη ουραγών έχουμε απόψε στο Βερολίνο, εκεί όπου η Άλμπα θα κοντραριστεί με τη Βιλερμπάν (21:00 Novasports Start, Live από το SPORT 24). Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με μόλις μία νίκη στα πρώτα επτά ματς. Όλα δείχνουν λοιπόν πως πολύ δύσκολα θα διεκδικήσουν ένα καλό πλασάρισμα.

Η Βιλερμπάν πάντως, μετά την αλλαγή προπονητή είναι φανερό πως κάνει βήματα προόδου. Με τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο στον πάγκο της έχει ρεκόρ 1-2 στη EuroLeague, χάνοντας ωστόσο πολύ δύσκολα από την Μπολόνια και τη Μονακό. Από τη Βίρτους λύγισε με 87-84 μέσα στο Αστρομπάλ, ενώ στον γαλλικό “εμφύλιο” το ματς ήταν 68-68 λίγο πριν το φινάλε, με τη Μονακό τελικά να κερδίζει 80-70 με επί μέρους σκορ 12-2 στα τελευταία λεπτά.

Ενδιάμεσα βέβαια, η Βιλερμπάν έβαλε 91 πόντους μέσα στο Κάουνας και κέρδισε τη Ζάλγκιρις, έχοντας πέντε διψήφιους παίκτες (Λουβαβού-Καμπαρό, Φαλ, Ντε Κολό, Λοβέρν, Σκοτ). Η Άλμπα είναι φανερό πως παίζει και φέτος για τη χαρά του παιχνιδιού στη EuroLeague. Αντίθετα, ο Ποτσέκο στην πρώτη του παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να δείξει πράγματα. Το παιχνίδι αναμένεται αμφίρροπο, επομένως η αξία βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο αουτσάιντερ. Στο 2.15 το διπλό.

Ψάχνει απεγνωσμένα νίκη η Μπάγερν

Στο Μόναχο, η Μπάγερν φιλοξενεί την Παρτίζαν σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες με υψηλές φιλοδοξίες (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT 24). Η Μπάγερν πάντως προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες στη EuroLeague και έχει ρεκόρ 1-5 στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια της, χάνοντας μάλιστα δύο σερί ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, που ηττήθηκε με 93-90 από τη Μακάμπι, στο Βελιγράδι, την προηγούμενη αγωνιστική, είναι πολύ σημαντικό απόψε να βρει μία μεγάλη νίκη, αφενός για να ξεκολλήσει βαθμολογικά, αφετέρου για να χτίσει αυτοπεποίθηση.

Από την άλλη, η Παρτίζαν προέρχεται από δύο ματς που κρίθηκαν στον πόντο. Στη Βιτόρια έχασε 84-83 από την Μπασκόνια, ωστόσο στο Βελιγράδι ήταν αυτή που χαμογέλασε, κερδίζοντας με 85-84 της Φενέρμπαχτσε. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει βρει ακόμη σταθερότητα. Φάνηκε αυτό και την Κυριακή, όπου έχασε στην Αδριατική Λίγκα εντός έδρας από την Ιγκοκέα με 91-89. Είναι βέβαια φανερό πως υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ειδικά μετά την επιστροφή του Ματέους Πονίτκα και την προσθήκη του Μπρούνο Καμπόκλο, που δίνουν έξτρα λύσεις στα φτερά και στη frontline.

Οι μπουκ θεωρούν ότι το ματς θα είναι ντέρμπι, δίνοντας οριακά φαβορί την Παρτίζαν στον 1,5 πόντο. Προτιμότερο να πάμε στο Over 7,5 πόντοι του Σιλβέν Φρανσίσκο στο 1.70. Το line εδώ μάλλον είναι λάθος, δεδομένου ότι ο πρώην άσος του Περιστερίου είναι φέτος ο δεύτερος σκόρερ της Μπάγερν στη EuroLeague με 9,6 πόντους κατά μέσο όρο. Αν μάλιστα λείψει και ο Ομπστ, που τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς για την Bundesliga με τη Βόννη, τότε αυξάνονται ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες του Γάλλου γκαρντ να επαληθεύσει το Over κόντρα στην Παρτίζαν, που έχει το τέταρτο χειρότερο αμυντικό rating (120,5) πίσω μόνο από Βιλερμπάν, Εφές και Άλμπα.

Κάθε καλάθι της EuroLeague σε Live Streaming*! | *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αλμπα – Βιλερμπάν, 21:00

  • 2 (απόδοση 2.15)

Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις, 21:15

  • 1 -5,5 (απόδοση 1.75)
  • Γκραντ Over 3,5 ασίστ (απόδοση 1.83)

Μπάγερν – Παρτίζαν, 21:30

  • Φρανσίσκο Over 7,5 (απόδοση 1.70)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ