ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Must win για Εφές και Μακάμπι, βγαίνει μπροστά ο Γκριγκόνις

Προγνωστικά EuroLeague: Must win για Εφές και Μακάμπι, βγαίνει μπροστά ο Γκριγκόνις
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από το EuroLeague.

Με τέσσερα παιχνίδια ανοίγει απόψε η αυλαία της 30ης αγωνιστικής στη EuroLeague. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (20:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι πράσινοι δεν έχουν χειροπιαστό βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο προέρχονται από δύο κολλητές νίκες στη διοργάνωση, απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Βιλερμπάν. Από την άλλη, οι Καταλανοί βρίσκονται πολύ κοντά στο πλεονέκτημα έδρας, δεδομένου ότι υπερέχουν έναντι της Μονακό στην ισοβαθμία και έχουν δύο νίκες περισσότερες από την πέμπτη Φενέρ.

Η Μπαρτσελόνα είναι λογικά φαβορί απόψε στους 7,5 πόντους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει αισθητά την αγωνιστική του συμπεριφορά μετά την αλλαγή προπονητή. Με τον Χρήστο Σερέλη, το "τριφύλλι" παίζει σαφώς πιο ορθολογικό μπάσκετ και στο τελευταίο αιώνιο ντέρμπι, μπορεί να μην έσπασε το αρνητικό σερί κόντρα στον Ολυμπιακό (12 διαδοχικές ήττες), παρόλα αυτά διεκδίκησε το ματς μέχρι την τελευταία κατοχή.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό παιχνίδι, ο κόουτς Σερέλης δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Ντουέιν Μπέικον και Ματέους Πονίτκα. Επίσης, κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του Πάρις Λι. Το πιθανότερο είναι πως θα αγωνιστεί, ωστόσο είναι αβέβαιο αν θα βρεθεί στο 100% για να βοηθήσει ουσιαστικά.

Με αυτά τα δεδομένα είναι υποχρεωτικό να βγει μπροστά ο Μάριους Γκριγκόνις, που ούτως ή άλλως με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο, έχει αρχίσει να δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες. Ο Λιθουανός άσος είχε 9 πόντους στο διπλό στο Αστρομπάλ, ενώ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, γέμισε τη στατιστική του γραμμή με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Στο 1.65 να σημειώσει απόψε διψήφιο αριθμό πόντων, όπως είχε κάνει στις αρχές του μήνα κόντρα στην Εφές, όταν πέτυχε 23. Στο 2.20, αν ταυτόχρονα η Μπαρτσελόνα επιβεβαιώσει τον τίτλο της, ως γκράντε φαβορί. Σημειώνεται, ότι οι μπλαουγκράνα μετρούν οκτώ διαδοχικές νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τελευταία φορά έχασαν το 2018.

Προγνωστικά EuroLeague

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί την Μπασκόνια (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι Σέρβοι είναι τρεις νίκες μακριά από την οκτάδα και πρακτικά δεν έχουν ρεαλιστικές ελπίδες. Από την άλλη, οι Βάσκοι μετά τις δύο κολλητές ήττες από Μονακό και Μακάμπι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι οφ και υποχρεούνται απόψε να ψάξουν ένα μεγάλο διπλό.

Βάσει κινήτρου, το 2.30 της Μπασκόνια αξίζει το ρίσκο, θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι το σύνολο του Χοάν Πεναρόγια έχει ρεκόρ 4-11 εκτός έδρας και γενικά δεν είναι από τις πιο αξιόπιστες ομάδες στο δρόμο. Προτιμότερο λοιπόν το Over 15,5 του Φακούντο Καμπάσο στο 1.87.

Ο Αργεντινός άσος του Ερυθρού Αστέρα, με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, που έμεινε άποντος, είναι εκπληκτικός μέσα στον Μάρτιο. Είχε 22 πόντους κόντρα στην Εφές, 21 με την Παρτίζαν, 24 με την Μπαρτσελόνα και 23 στο τελευταίο ματς με τη Στουντέντσκι για την Αδριατική Λίγκα. Το Over του Καμπάσο λογικά θα ευνοήσει και το αλέγκρο στιλ της Μπασκόνια, η οποία έχει το δεύτερο πιο γρήγορο pace (71,6) στη EuroLeague και το πέμπτο χειρότερο αμυντικό rating.

Η Μακάμπι με τρεις σερί νίκες κόντρα σε Φενέρ, Εφές και Μπασκόνια έχει πλέον πάρει το πάνω χέρι στη μάχη για την είσοδο στην οκτάδα (21:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Οντετ Κάτας χτύπησε φόρμα στο πιο κατάλληλο σημείο και απόψε έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη Βιλερμπάν, που μετράει οκτώ σερί ήττες στη EuroLeague και απλά περιμένει να ολοκληρωθεί η regular season για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Στο 1.50 η νίκη της Μακάμπι, που στα τελευταία τρία παιχνίδια της εκτός έδρας για τη EuroLeague, έβγαλε δύο μεγάλα διπλά, κόντρα σε Βαλένθια και Εφές. Επίσης, μετράει τρεις σερί νίκες απέναντι στην ASVEL, σημειώνοντας σε όλες από 88 πόντους και πάνω. Αγγίζει τον διπλασιασμό το διπλό μαζί με το Over 80,5 της Μακάμπι.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Τέλος, η Εφές δοκιμάζεται απόψε στο Βερολίνο με την Άλμπα και είναι φαβορί στο 1.20, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που απλά βλέπει ως διασκέδαση τις αγωνιστικές που απομένουν (21:00 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι στην 11η θέση της κατάταξης και εξακολουθούν να παίζουν με τη φωτιά, σε ό,τι αφορά στην είσοδό τους στα πλέι οφ. Την περασμένη εβδομάδα, η Εφές συνετρίβη εντός έδρας από την Παρτίζαν και συμπλήρωσε τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς.

Απόψε, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης για την Αναντολού, ωστόσο δεν είναι ανάγκη να μπλέξουμε με το χάντικαπ των 8,5 πόντων, ειδικά από τη στιγμή που το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Υπενθυμίζεται, ότι μετά το ματς με την Παρτίζαν, ο Σέιν Λάρκιν εκτόξευσε πυρά, μέσω social media, κατά του Εργκίν Αταμάν, για τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο Τούρκος προπονητής.

Στοιχηματικά, μοιάζει πιο ενδιαφέρον το Over 4,5 του Μπράιαν Ντάντστον στο 1.90. Ο άλλοτε σέντερ του Άρη και το Ολυμπιακού, έχει σκοράρει 10, 8, 10 και 10 πόντους στα τελευταία τέσσερα ματς που αγωνίστηκε σε πρωτάθλημα Τουρκίας και EuroLeague. Σε εξαιρετική κατάσταση είναι και ο Ελάιτζα Μπράιαντ, καθώς στις 10 προηγούμενες συμμετοχές του, μόνο μία φορά έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους (9 με την Μπούρσασπορ). Το διπλό της Εφές με το Over 10,5 του Μπράιαντ προσφέρεται στο 2.32.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια: Καμπάσο Over 15,5 (απόδοση 1.87), 20:00
  • Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: 2 & Γκριγκόνις Over 9,5 (απόδοση 2.20), 20:30
  • Βιλερμπάν – Μακάμπι: 2 & Μακάμπι Over 80,5 (απόδοση 1.98), 21:00
  • Άλμπα – Εφές: 2 & Μπράιαντ Over 10,5 (απόδοση 2.32), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ