ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με Βιλντόζα για το 2.02 ο Παναθηναϊκός

Ο Λούκα Βιλντόζα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ζάλγκιρις για τη EuroLeague 2023/24
Ο Λούκα Βιλντόζα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ζάλγκιρις για τη EuroLeague 2023/24 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός έχει απόψε την ευκαιρία να περάσει σε θετικό ρεκόρ, αν εκμεταλλευτεί για τρίτο σερί ματς την έδρα του και κερδίσει και τη Βίρτους Μπολόνια (21:15 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), μετά τις Μπασκόνια και Ζάλγκιρις. Καμία βέβαια αναμέτρηση δεν είναι απλή υπόθεση στη EuroLeague.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και την Τετάρτη, όπου οι πράσινοι τα χρειάστηκαν για να λυγίσουν τη Ζάλγκιρις με 73-71, σε ένα ματς πάντως όπου σούταραν μόλις με 58% από τις βολές. Αν το τριφύλλι ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχο από τη γραμμή της φιλανθρωπίας η νίκη στο τέλος θα ερχόταν πολύ πιο εύκολα.

Η Βίρτους έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακό ξεκίνημα φέτος στη διοργάνωση με 6-2. Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Ζάλγκιρις, έχει κάνει έξι νίκες σε επτά ευρωπαϊκά ματς, χάνοντας μόνο στη Μαδρίτη από τη αχτύπητη μέχρι στιγμής Ρεάλ.

Την Τρίτη, πήρε το ιταλικό ντέρμπι κόντρα στην Ολίμπια Μιλάνο, με 86-79. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι ήταν με 19 πόντους ο Ιφε Λούντμπεργκ, ο οποίος σημείωσε και τους πέντε τελευταίους της ομάδας του, όταν το Μιλάνο πλησίασε σε απόσταση βολής, στο 81-79.

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σεζόν μέχρι στιγμής, η Βίρτους φαίνεται πως θα είναι από τις άμεσες ανταγωνίστριες του Παναθηναϊκού για μία θέση στα πλέι-οφ, επομένως το αποψινό παιχνίδι είναι κλειδί για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Ο Τούρκος τεχνικός στην παρούσα φάση δεν ενδιαφέρεται τόσο για την εικόνα, όσο για το αποτέλεσμα. Το έδειξε αυτό και την Τετάρτη, όπου πρακτικά έβγαλε το ματς με έξι παίκτες. Παρότι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλη τη 12αδα του, οι Καλαϊτζάκης και Γκάι έπαιξαν κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα. Ο Αντετοκούνμπο τρία λεπτά, ο Μαντζούκας 5:32, ο Ναν 5:50 και ο Μπαλτσερόφσκι 6:56.

Πρακτικά, η πεντάδα που τράβηξε κουπί ήταν οι Σλούκας, Γκραντ, Λεσόρ, Γκριγκόνις και Μήτογλου, με τους δύο τελευταίους να παίζουν 35 και 38 λεπτά αντίστοιχα! To ρόλο του έκτου παίκτη είχε ο Βιλντόζα, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 15 λεπτά.

Ο Αταμάν είναι φανερό ότι θα πάει με τους παίκτες που θεωρεί ότι είναι έτοιμοι και μπορούν να του κάνουν τη δουλειά. Ο Σλούκας για παράδειγμα έχει αρχίσει πλέον να ξεδιπλώνει τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Ο Γκραντ είναι ο πιο συνεπής αμυντικά περιφερειακός των πράσινων και στο επιθετικό κομμάτι αποδεικνύεται εξαιρετικά οικονομικός. Και ο Λεσόρ παλεύει σαν... αγρίμι για κάθε μπάλα.

Ωστόσο, όταν παίζεις δύο ματς σε 48 ώρες, είναι υποχρεωτικό να ψάξεις για ανάσες και λύσεις από τον πάγκο σου. Ο Βιλντόζα για παράδειγμα είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα, να πάρει και να βάλει σουτ εκτός συστήματος και να ξεκολλήσει την επίθεση όταν αυτή ζορίζεται.

Είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις του Αργεντινού δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ομάδα. Παρόλα αυτά, μιλάμε για έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας και φυσικά για μία μεγάλη καλοκαιρινή επένδυση. Ο Βιλντόζα είχε 8 πόντους με την Μπάγερν, 10 με τη Φενέρ, 15 με τη Μακάμπι και 13 με την Άλμπα. Βατό όριο για την κλάση του οι 7 πόντοι, μαζί με τη νίκη του Παναθηναϊκού χτίζουμε ένα combo στο 2.02.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί ασφαλώς να αγνοηθεί η φόρμα του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος σκοράρει 16,6 πόντους κατά μέσο όρο και έχει το έκτο καλύτερο PIR στη διοργάνωση (19). Η μάχη του με τον Τορνίκε Σενγκέλια, που σημειώνει 17,1 πόντους και έχει το κορυφαίο PIR στη διοργάνωση (22,8), αναμένεται καθοριστική για την τελική έκβαση του αγώνα, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν σοβαρές απουσίες στη frontline. Η μεν Βίρτους τους Πολονάρα και Μίκι, ο δε Παναθηναϊκός τον Παπαπέτρου και τον Χουάντσο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σενγκέλια το καλοκαίρι είχε φτάσει πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Τελικά, παρέμεινε στην Μπολόνια και φέτος είναι κυριολεκτικά αναγεννημένος, πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής σεζόν MVP. Το ενδεχόμενο να σκοράρει ο πολύπειρος Γεωργιανός άσος μίνιμουμ 14 πόντους και ο Μήτογλου τουλάχιστον 15, μας δίνει ένα Bet Builder απόδοσης 3.40.

Επιστρέφει στις νίκες η Παρτίζαν

Στο Βελιγράδι, η Παρτίζαν υποδέχεται την ουραγό Άλμπα σε ένα ματς που οι Σέρβοι πρέπει οπωσδήποτε να το πάρουν, καθώς υποχώρησαν στο 3-5 μετά την ήττα τους από την Μπάγερν, στο Μόναχο, την Τετάρτη (21:45 Novasports 6HD, Live από το SPORT24).

Η Άλμπα έχασε εντός έδρας και από τη Βιλερμπάν και πλέον έχει ρεκόρ 1-7. Οι Βερολινέζοι για ακόμη μία χρονιά έχουν συμπληρωματικό ρόλο στη EuroLeague και απλά παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού και όχι για τη νίκη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν το τέταρτο πιο γρήγορο pace (71,9) στη διοργάνωση και το τέταρτο χειρότερο αμυντικό rating με 117,7 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές.

Η Παρτίζαν θα ψάξει απόψε μία νίκη ξέσπασμα, έχοντας πλέον στις τάξεις της και τον Μπρούνο Καμπόκλο. Ο Βραζιλιάνος είχε 19 πόντους στο ντεμπούτο του στη EuroLeague και ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κόντρα στην Μπάγερν.

Στους 85,9 πόντους ο επιθετικός μέσος όρος της Παρτίζαν, η οποία μέσα στη Stark Arena έχει το ταλέντο και την ορμή για να βάλει και πάνω από 90 κόντρα σε αντιπάλους όπως η Άλμπα. Υπενθυμίζεται, ότι οι Γερμανοί δέχθηκαν 99 από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα. Πάνω από το 2.50 η νίκη της Παρτίζαν με -7,5 και Over 90,5 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: 1 & Βιλντόσα 7+ πόντοι (απόδοση 2.02), 21:15
  • Παρτίζαν – Άλμπα Βερολίνου: 1 -7,5 & Παρτίζαν Over 90,5 (απόδοση 2.52), 21:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ