BIG GAMES BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με τρεις επιλογές άνω του 2.00 στο Φενέρ - Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο Game 4 του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, που μπορεί να οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στο Final Four του Κάουνας.

Η σειρά του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε έχει ήδη προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, δραματικές ανατροπές και ασφαλώς το πιο συναρπαστικό ματς της σεζόν στη φετινή EuroLeague. Το Game 3 με το τρελό νικητήριο τρίποντο buzzer beater του Κώστα Σλούκα είναι από τις στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Σε μία βραδιά που ο Ολυμπιακός σούταρε απογοητευτικά από το τρίποντο, έχοντας 3/20 μέχρι το 36', τελικά κέρδισε χάρη σε δύο μεγάλα περιφερειακά σουτ στο τέλος. Ένα του Σάσα Βεζένκοβ με το οποίο οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 69-69 και φυσικά το dagger του Σλούκα.

Στο Game 2 ο Ολυμπιακός έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, με συνέπεια η Φενέρ να βρει 17 παραπάνω κατοχές. Στο τρίτο ματς ωστόσο, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα ήταν πολύ πιο hustle. Κέρδισε τα ριμπάουντ με 39-34 και μάζεψε τρία περισσότερα επιθετικά σε σύγκριση με τους πρωταθλητές Τουρκίας.

Επίσης, ο Ολυμπιακός περιόρισε αισθητά τη ζημιά από το δίδυμο Νάιτζελ-Χέις και Πιερ, που έκαναν τη διαφορά στο break, στο ΣΕΦ. Οι δυο τους έβαλαν συνολικά μόλις 11 πόντους, την Τετάρτη. Ακόμη, οι ερυθρόλευκοι κράτησαν πολύ χαμηλά τον κορυφαίο ρούκι της σεζόν, Τζόναθαν Μότλεϊ (5 πόντοι) και ουσιαστικά εξουδετέρωσαν τον υπερπολύτιμο Μάρκο Γκούντουριτς, ο οποίος σημείωσε μόλις ένα καλάθι, το οποίο βέβαια παραλίγο να αποδειχθεί το νικητήριο.

Γενικά, το αμυντικό πλάνο των πρωταθλητών Ελλάδας δούλεψε σχεδόν στην εντέλεια. Η Φενέρ βρήκε λύσεις από το ατομικό ταλέντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ (21 πόντοι), την οξυδέρκεια του Νικ Καλάθη (10 πόντοι, 6 ασίστ) και από τον Τόνι Τζεκίρι (15 πόντοι), ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τελική σούμα. Συνολικά, ο Ολυμπιακός άγγιξε το άριστα αμυντικά, δεδομένου ότι κράτησε τη Φενέρ στους 71 πόντους και μόλις στο 41% εντός παιδιάς.

Το πρόβλημα ήταν εμφανώς στην επίθεση και κυρίως όσο αγωνίστηκε η πρώτη πεντάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έβαλε συνολικά μόλις 22 πόντους. Αντίθετα, με το δεύτερο ροτέισον οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν δύο φορές τις διψήφιες διαφορές που έχτισε η Φενέρ και έφτασαν τελικά στο σημείο να έχουν το τελευταίο σουτ της αναμέτρησης.

Με τον Κώστα Σλούκα στο παρκέ, ο οποίος έβαλε 25 πόντους (6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ασίστ) σε κάτι περισσότερο από 23 λεπτά συμμετοχής, το plus/minus ήταν +14 για τους ερυθρόλευκους. Σπουδαία δουλειά έκανε και ο Ταρίκ Μπλακ (9 πόντοι). Παρότι έχασε στο τέλος δύο καθοριστικές βολές, ο Αμερικανός σέντερ ήταν σημείο αναφοράς στην ερυθρόλευκη επίθεση, κέρδισε πέντε προσωπικά φάουλ και όσο αγωνίστηκε το plus/minus ήταν +16. Επίσης, ο Σακίλ ΜακΚίσικ μπορεί να ήταν αθόρυβος, εντούτοις έβγαλε καθοριστικές άμυνες, έκανε τα δύο από τα έξι συνολικά κλεψίματα της ομάδας και στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε (+21 στο plus/minus), βοήθησε ώστε να ανέβει το τέμπο και να βρει ο Ολυμπιακός σε ανισορροπία την τουρκική άμυνα στο ανοιχτό γήπεδο.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Μέχρι στιγμής και τα τρία παιχνίδια έχουν κινηθεί εντελώς στο όριο. Ακόμη και το Game 1, που κρίθηκε με 11 πόντους διαφορά για τον Ολυμπιακό, η εικόνα του ήταν πολύ πιο σφιχτή και για να ανοίξει τόσο πολύ η ψαλίδα, χρειάστηκε οι ερυθρόλευκοι να κάνουν ρεκόρ συλλόγου στα playoffs με 16 εύστοχα τρίποντα! Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα πάμε και απόψε σε ένα ματς κατοχή-κατοχή.

Η Φενέρ άλλωστε, αποδεικνύεται μέχρι στιγμής σχεδόν ισάξιος αντίπαλος. Μένει βέβαια να φανεί πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση τώρα, που είναι με την πλάτη στον τοίχο και έχει μπροστά της ένα ματς win or go home (20:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει πλέον αέρα στα πανιά του, βρίσκεται μία νίκη μακριά από το Κάουνας, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι θα πρέπει να μοχθήσει κι άλλο για να ρίξει οριστικά νοκ άουτ την πεισματάρα ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Στη λογική ότι και το Game 4 αναμένεται ντέρμπι μέχρι τέλους, μπορούμε να ζητήσουμε το +7,5 και για τις δύο ομάδες, δηλαδή ο νικητής να κριθεί με διαφορά μέχρι επτά πόντους. Το συγκεκριμένο combo προσφέρεται στο 2.10 και έχουμε τη δυνατότητα να το φτάσουμε ακόμη και στο 2.50 με το Under 170,5. Σε αυτά τα επίπεδα, το line μοιάζει αρκετά ασφαλές, δεδομένου ότι στα πρώτα τρία ματς της σειράς μπήκαν κατά μέσο όρο 150 πόντοι.

Σε ατομικό επίπεδο, μοιάζει ασφαλώς εφικτό το Over 11,5 του σεληνιασμένου Κώστα Σλούκα, στο 1.84. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι στα προηγούμενα ματς το όριο του διεθνούς γκαρντ ήταν στο 10,5. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού πάντως, το έχει πάρει προσωπικά στα τελευταία δύο παιχνίδια, έχοντας συνολικά 43 πόντους. Υπενθυμίζεται, ότι και πέρυσι είχε κάνει σπουδαία σειρά κόντρα στη Μονακό και φυσικά είχε βγει ξανά μπροστά στα δύσκολα, παίρνοντας μάλιστα το τελευταίο σουτ στο τέταρτο ματς, που είχαν χάσει οι Πειραιώτες.

Από εκεί και πέρα, χρωστάει ένα μεγάλο παιχνίδι στα προημιτελικά ο Κώστας Παπανικολάου. Προχθές αστόχησε σε δύο κρίσιμα, ελεύθερα τρίποντα και γενικά έμεινε χαμηλά. Παρότι αγωνίστηκε 34 λεπτά, σημείωσε 6 πόντους, έχοντας 0/5 τρίποντα. Θα είναι κομβικό για τον Ολυμπιακό να βοηθήσει ο κάπτεν της ομάδας με το περιφερειακό του σουτ να ανοίξει η άριστα διαβασμένη άμυνα της Φενέρ. Σε πολύ ενδιαφέρουσες τιμές το Over 1,5 εύστοχα τρίποντα του Παπανικολάου, στο 2.25.

Σε ό,τι αφορά τέλος στα ομαδικά στατιστικά, δεν έχει λογική να προσφέρεται τόσο καθαρό αουτσάιντερ στο 2.75 το ενδεχόμενο η Φενέρ να δώσει περισσότερες ασίστ στο ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη δημιουργικά ομάδα της regular season, παρόλα αυτά οι Τούρκοι έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ την κυκλοφορία του σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν 50 ασίστ μέχρι στιγμής, ενώ η ομάδα του κόουτς Ιτούδη 56. Ακόμη και στο πρώτο ματς, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε, οι ασίστ ήταν 18-18. Στα επόμενα δύο, η Φενέρ μοίρασε παραπάνω με τον κορυφαίο πασέρ της Ευρώπης, Νικ Καλάθη, να έχει δέκα συνολικά (τέσσερις στο Game 2 και έξι στο Game 3).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός, 20:45

  • 1 +7,5 & 2 +7,5 & Under 170,5 (απόδοση 2.50)
  • Παπανικολάου Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.25)
  • Περισσότερες ασίστ Φενέρ (απόδοση 2.75)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ