BIG GAMES BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με τρεις ειδικές επιλογές διπλασιασμού στο ΣΕΦ

Ο Λαρεντζάκης στο Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ο Λαρεντζάκης στο Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει βγάλει πολύ μεγάλα διπλά, σε έδρες όπως της Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, όμως αυτό που έκανε την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη είναι ασφαλώς πρωτοφανές. Χωρίς τον Κώστα Σλούκα και τον Αλεκ Πίτερς στη σύνθεσή του, συνέτριψε μία άμεση ανταγωνίστρια της τετράδας, όπως η Φενέρ, παίζοντας μπάσκετ υψηλότατου επιπέδου και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Παρότι λοιπόν, δεν αγωνίστηκε ο καλύτερός του δημιουργός μοίρασε 21 ασίστ για 14 λάθη, είχε το εξωπραγματικό 58,6% από το τρίποντο (17/29) και κράτησε εύκολα του πρωταθλητές Τουρκίας κάτω από τους 75 πόντους σε ένα ματς, που ουσιαστικά είχε λήξει από το ημίχρονο.

Σειρά απόψε παίρνει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, σε ένα ματς που ασφαλώς ξυπνάει μνήμες από τον περσινό ημιτελικό του Final-4, εκεί όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν λύγισε τους ερυθρόλευκους στο τέλος με το τρίποντο Βασίλιε Μίτσιτς (21:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Μολονότι ο κόουτς Μπαρτζώκας δήλωσε ότι Σλούκας και Πίτερς κατά 99% θα χάσουν και δεύτερο ευρωπαϊκό ματς, οι μπουκ δίνουν φαβορί τον Ολυμπιακό στους 3,5 πόντους. Και δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, δεδομένου ότι οι ερυθρόλευκοι είναι επικεφαλής στην κατάταξη, είναι η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 85,4 πόντους ανά ματς, έχουν το κορυφαίο ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς με 49,6%, μοιράζουν τις περισσότερες ασίστ (22) και κάνουν τα περισσότερα κλεψίματα (8).

Στον αντίποδα, άπαντες περιμένουν ακόμη το ανέβασμα της Εφές. Η τουρκική ομάδα μπορεί να έχει αναμφίβολα το πιο ποιοτικό ρόστερ στην Ευρώπη, ωστόσο ακόμη και η παρουσία της στην οκτάδα, τη δεδομένη στιγμή, θεωρείται επισφαλής. Δεν είναι τόσο ότι μετά από 22 αγωνιστικές βρίσκεται μόλις στο 50%, όσο η εικόνα της, που δεν τρομάζει, καθώς βασίζεται αποκλειστικά στο ατομικό ταλέντο και τα iso των μεγάλων της αστέρων, όπως ο Μίτσιτς, ο Λάρκιν και ο Κλάιμπερν.

Το εντελώς αντίθετο συγκριτικά με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο ορισμός της ομάδας και σε κάθε παιχνίδι του βγάζει στη σκηνή νέους πρωταγωνιστές. Στην αναμέτρηση με τη Φενέρ για παράδειγμα, τράβηξαν το περισσότερο κουπί ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοβ, με τον πρώτο να αγωνίζεται πάνω από 33 λεπτά και τον δεύτερο πάνω από 35. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν συγκλονιστικός με 21 πόντους (1/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 10/11 βολές), ενώ ο Βεζένκοβ έγραψε ακόμη ένα double-double (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Πολύ χρόνο έμεινε στο παρκέ αναγκαστικά και ο Τόμας Γουόκαπ (28:34), από τη στιγμή που έλειψε ο Σλούκας. Αντίθετα, δεν καταπονήθηκε ιδιαίτερα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έπαιξε μόλις 08:17 και όμως πρόλαβε να σημειώσει 11 πόντους.

Είναι λοιπόν, πολύ πιθανό απόψε να κάνει τη διαφορά ο “Λάρι”, δεδομένου ότι θα είναι ο πιο φρέσκος γκαρντ του Ολυμπιακού. Άλλωστε, έχει φανεί ότι δεν θέλει και πολύ για να πιάσει τους οκτώ πόντους, που επιστρέφουν απόδοση κοντά στον διπλασιασμό. Φτάνει απλά να βρει το ρυθμό του από την περιφέρεια. Ο Λαρεντζάκης έχει σκοράρει φέτος μίνιμουμ 8 πόντους σε 13 αγώνες EuroLeague.

Στους σέντερ, ο χρόνος μοιράστηκε μεταξύ Μπολομπόι και Φαλ κόντρα στη Φενέρ. Δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση αν απόψε έρθει η σειρά του Μπλακ να παίξει πίσω από τον Γάλλο “δεινόσαυρο”, καθώς στην Τουρκία δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου. Σίγουρα αξίζει το ρίσκο στο Over 6,5 πόντοι του Αμερικανού άσου, καθώς η απόδοση φτάνει στο 2.35.

Σε ό,τι αφορά στον Αϊζάια Κάνααν, την Τρίτη ήταν εκπληκτικός, καθώς σμπαράλιασε την τουρκική άμυνα με 6/9 τρίποντα. Ο Κάνααν είναι εμφανές πως βολεύεται καλύτερα όταν έχει περισσότερο την μπάλα στα χέρια του και παίρνει ο ίδιος την τελική απόφαση. Αυτό συνέβη με τη Φενέρ, διότι δεν αγωνίστηκε ο Σλούκας, συνθήκη που πιθανότατα θα ισχύσει και απόψε. Το ενδεχόμενο συνεπώς να γράψει ξανά διψήφιο αριθμό πόντων, σε απόδοση 2.05, δεν είναι τόσο μακρινό.

Στην αγορά των τριπόντων τέλος, έχει λογική το combo να ευστοχήσουν σε τουλάχιστον ένα ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Τόμας Γουόκαπ σε απόδοση 2.00. Ο πρώτος το έκανε στα πέντε από τα τελευταία έξι ματς, έχοντας μάλιστα 3/5 απέναντι στη Φενέρ, που όπως και οι άλλες ομάδες ρίσκαραν το μακρινό του σουτ για να περιορίσουν το κάθετο παιχνίδι του. Από την άλλη, ο Γουόκαπ εκτελεί με εξαιρετική συνέπεια έξω από το τόξο, έχοντας στα επτά προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς 11/27 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό άνω του 40%.

Τέλος, όποιος πάει προς τον άσο του 1.60, μπορεί να ζητήσει και το Over 79,5 του Ολυμπιακού για να χτίσει απόδοση διπλασιασμού, δεδομένου πως ο το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ξεπεράσει φέτος τους 80 πόντους στο ΣΕΦ 9/11 φορές στη EuroLeague. Δεν τα κατάφερε μόνο κόντρα στη Ρεάλ και τη Μονακό. Η Ρεάλ παρεμπιπτόντως έχει το κορυφαίο αμυντικό rating στη λίγκα με 106,7 πόντους ανά 100 κατοχές.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Εφές, 21:00

  • Λαρεντζάκης 8+ πόντοι (απόδοση 1.98)
  • Κάνααν 10+ πόντοι (απόδοση 2.05)
  • Γουόκαπ Over 0,5 εύστοχο τρίποντο & ΜακΚίσικ Over 0,5 εύστοχο τρίποντο (απόδοση 2.00)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ