ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με την αντίδραση του Ολυμπιακού στο 1.95

Προγνωστικά EuroLeague: Με την αντίδραση του Ολυμπιακού στο 1.95
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το καθοριστικό τρίτο ματς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο των playoffs της EuroLeague.

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε μοιράστηκαν από μία νίκη την περασμένη εβδομάδα στο ΣΕΦ και πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη (20:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έσπασε την ερυθρόλευκη έδρα και έχει πλέον το πλεονέκτημα, οι Πειραιώτες παραμένουν φαβορί για την πρόκριση στο Final Four σε απόδοση 1.50. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Τουρκίας προσφέρονται στο 2.50.

Στην κανονική διάρκεια ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο και στα δύο παιχνίδια κόντρα στη Φενέρ, κερδίζοντας με +27 και +20 αντίστοιχα! Στα δύο ματς όμως των playoffs το σύνολο του κόουτς Ιτούδη αποδείχθηκε πολύ πιο ανταγωνιστικό και διαβασμένο.

Το 1-0 του Ολυμπιακού στηρίχθηκε κυρίως στο τρίποντο κρεσέντο του Αϊζάια Κάνααν και στο εκπληκτικό 55,2% που είχαν συνολικά οι ερυθρόλευκοι από τα 6.75 μ. Στο δεύτερο ματς ωστόσο, που ο Ολυμπιακός σούταρε με το γήινο 31,8% από το τρίποντο, η Φενέρ ήταν απόλυτα έτοιμη πνευματικά να αρπάξει την ευκαιρία για το break.

Η τουρκική ομάδα, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ του 24-10 στο πρώτο δεκάλεπτο, άρχισε να ισορροπεί την αναμέτρηση, βρίσκοντας επιθετικό ρυθμό και λύσεις, κυρίως χάρη στον Εντουαρντς. Ο Καλάθης έλεγχε το τέμπο μέχρι το 30' και στην τελευταία περίοδο, ο κόουτς Ιτούδης έκανε την κίνηση ματ, χρησιμοποιώντας στον άσο τον Γκούντουριτς. Με τον Σέρβο σε ρόλο leader σημάδεψε στην άμυνα του Ολυμπιακού τον Σλούκα και τον Βεζένκοβ και κέρδισε το τελευταίο δεκάλεπτο με 31-22!

Βέβαια, ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε επικρατήσει αν δεν έχανε τη μάχη των ριμπάουντ και πρόσεχε καλύτερα την μπάλα. Η Φενέρ στο Game 2 πήρε 10 επιθετικά ριμπάουντ παραπάνω (5-15), παρουσιάζοντας πολύ μεγαλύτερη διάθεση και ενέργεια σε αυτό το κομμάτι. Επίσης, έκανε επτά λάθη λιγότερα (14-7). Παρότι λοιπόν, σούταρε με 44,6% εντός παιδιάς, έναντι 52,1% του Ολυμπιακού, τελικά επικράτησε, διότι εξασφάλισε 17 περισσότερες κατοχές (48-65), ένα νούμερο ασφαλώς τεράστιο σε ένα τόσο κρίσιμο ματς.

Κάθε καλάθι της Euroleague σε Live Streaming*! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έχει μηχανισμούς αντίδρασης ο Ολυμπιακός

Στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς, ο Ολυμπιακός εκτέλεσε καλύτερα σε όλες τις κατηγορίες (δίποντα, τρίποντα, βολές) συγκριτικά με τη Φενέρ, μάζεψε όμως κατά μέσο όρο 5 λιγότερα ριμπάουντ και μοίρασε επίσης 2,5 ασίστ λιγότερες. Γενικά, έχασε αρκετές 50-50 μπάλες και η κυκλοφορία στην επίθεσή του δεν είχε το flow που μας έχει συνηθίσει. Ο Ολυμπιακός πάντως είναι ομάδα που χτίζεται εδώ και τρία χρόνια, έχει σαφώς πιο στέρεες σταθερές από τη... νεόκοπη Φενέρ και μετά από κάθε ήττα παρουσιάζει εξαιρετικούς μηχανισμούς αντίδρασης.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει αφενός να είναι πολύ πιο ενεργητικοί απόψε στο κομμάτι των ριμπάουντ, αφετέρου να περιορίσουν τη ζημιά από το "3" και το "4", καθώς η Φενέρ στα πρώτα δύο ματς πήρε κατά μέσο όρο 11 πόντους από τον Πιερ και 13 από τον Χέις-Ντέιβις. Οι δυο τους αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην τουρκική επίθεση, σουτάροντας με 60% από το τρίποντο (9/15)! Είναι δεδομένο πως ο κόουτς Μπαρτζώκας θα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές για να βάλει φρένο στον επιθετικό τους οίστρο. Ενδιαφέρουσα περίπτωση λοιπόν το Under 11,5 του Χέις-Ντέιβις στο 2.00. Υπενθυμίζεται ότι στην κανονική περίοδο, που ο Ολυμπιακός είχε κάνει περίπατο κόντρα στη Φενέρ, ο Αμερικανός φόργουορντ είχε σημειώσει 2 και 3 πόντους αντίστοιχα.

Φυσικά, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η πιθανή ενεργοποίηση του Σκότι Γουιλμπέκιν, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις και υπάρχει πιθανότητα να αγωνιστεί στο Game 3. Για την ποιότητα του Γουιλμπέκιν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ωστόσο μιλάμε για έναν παίκτη που είναι ευχή και κατάρα. Ικανός να κερδίσει μόνος του ένα ματς, αλλά και να οδηγήσει την ομάδα του στην... ολική καταστροφή. Μένει να φανεί πώς θα τον αξιοποιήσει ο κόουτς Ιτούδης και πώς θα αναπροσαρμόσει το ροτέισον του, εφόσον βέβαια αποδειχθεί έτοιμος να αγωνιστεί.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά νικητή, οι μπουκ δίνουν ελαφρώς φαβορί το διπλό στο 1.75. Το Game 3 παραδοσιακά "δείχνει" ποια ομάδα προκρίνεται. Για τον Ολυμπιακό είναι κομβικό να απαντήσει με break στο break. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθεί να δώσει ματς επιβίωσης την Παρασκευή, σε μία φλεγόμενη έδρα, έχοντας πλέον απέναντί του έναν αντίπαλο που θα έχει "εκτοξεύσει" την πίστη του. Πνευματικά, το αποψινό ματς είναι ξεκάθαρα το πιο δύσκολο για τη Φενέρ. Στο ΣΕΦ έπαιζε έχοντας το ρόλο του καθαρού αουτσάιντερ, τώρα όμως υπάρχει η απαίτηση της νίκης. Οφείλει να κεφαλαιοποιήσει το διπλό στο Φάληρο και όταν μπροστά εμφανίζεται το "πρέπει" πάντα η πίεση είναι μεγαλύτερη. Στο 1.95 το διπλό με -2,5 πόντους.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στη Euroleague! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός, 20:45

  • 2 -2,5 (απόδοση 1.95)
  • Χέις-Ντέιβις Under 11,5 πόντοι (απόδοση 2.00)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ