ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με τη φόρμα του Ντόρσεϊ και την άμυνα της Βαλένθια

Προγνωστικά EuroLeague: Με τη φόρμα του Ντόρσεϊ και την άμυνα της Βαλένθια
© FENERBAHCE

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ζάλγκιρις - Φενέρ και Βαλένθια - Μιλάνο, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η 22η αγωνιστική της EuroLeague. Πρώτο χρονικά ματς είναι αυτό ανάμεσα στη Ζάλγκιρις και τη Φενέρμπαχτσε (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Κεντρικό πρόσωπο ασφαλώς, θα είναι ο Σαρούνας Γιασικεβέτσιους. Πάντα συμβαίνει αυτό όταν επιστρέφει ως αντίπαλος στο Κάουνας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιασικεβίτσιους ολοκλήρωσε την καριέρα του ως μπασκετμπολίστας με τα χρώματα της Ζάλγκιρις και κατόπιν ξεκίνησε εκεί το κεφάλαιο προπονητική, αρχικά ως ασίσταντ το 2014 και εν συνεχεία ως επικεφαλής για μία τετραετία (2016-2020).

Με τον Σάρας στον πάγκο, η Φενέρ τα πηγαίνει περίφημα, μετρώντας 12 νίκες σε 13 επίσημα ματς για το πρωτάθλημα Τουρκίας και τη EuroLeague. Σε αυτό το διάστημα, η Φενέρ έχασε μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα στη EuroLeague και έχει ρεκόρ 7-1. Χάρη σε αυτές τις επτά νίκες, έχει μπει σε τροχιά τετράδας και διεκδικεί με αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας.

Στη διπλή αγωνιστική που προηγήθηκε, το σύνολο του Γιασικεβίτσιους έκανε το 2/2 εντός έδρας. Πρώτα κέρδισε 91-76 την Παρτίζαν, παρότι βρέθηκε στο -17 στις αρχές της δεύτερης περιόδου και εν συνεχεία λύγισε στην παράταση με 98-91 την Μπάγερν.

Η Ζάλγκιρις από την πλευρά της, παρουσιάζει ασφαλώς βελτιωμένο πρόσωπο μετά την πρόσληψη του Αντρέα Τρινκέρι. Μάλιστα, στην τελευταία διαβολοβδομάδα έβγαλε μεγάλο διπλό στη Βαλένθια, πριν χάσει φυσιολογικά στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα.

Με επτά νίκες πάντως σε 21 ματς, οι Λιθουανοί πολύ δύσκολα θα προλάβουν έστω τη διαδικασία του play-in. Προφανώς, για τη Φενέρ το αποψινό παιχνίδι είναι πολύ πιο σημαντικό βαθμολογικά και αναμενόμενα προσφέρεται φαβορί στο 1.62, παρά την απουσία του κομβικού Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις. Η Ζάλγκιρις άλλωστε, έχει φέτος ρεκόρ 3-6 στη Zalgirio Arena.

Εναλλακτικά, για όποιον δεν θέλει να μπλέξει με σημείο, καθώς οι Λιθουανοί με τον Τρινκέρι έχουν αποκτήσει σαφώς πιο μαχητικό προφίλ, στέκεται μια χαρά το Over 11,5 του φορμαρισμένου Τάιλερ Ντόρσεϊ στο 1.70. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έχει 17,3 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία τρία ματς στη EuroLeague, ενώ στο πιο πρόσφατο παιχνίδι για την τουρκική λίγκα, ο Γιασικεβίτσιους τον ξεκούρασε. Επίσης, στο πρόσφατο εντός έδρας ματς με τη Ζάλγκιρις, στις 20 Δεκεμβρίου, όπου η Φενέρ κέρδισε οριακά 80-78, ο Ντόρσεϊ είχε 19 πόντους με 4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 5/5 βολές.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της EuroLeague! | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιθετικό πρόβλημα το Μιλάνο, με διάθεση εκδίκησης η Βαλένθια

Στη Fonteta, η Βαλένθια υποδέχεται το Μιλάνο σε μία πολύ κρίσιμη βαθμολογικά αναμέτρηση (21:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έχουν αρνητικό ρεκόρ και βρίσκονται εκτός δεκάδας. Ειδικά για την Ολίμπια (9-12) το αποψινό ματς έχει χαρακτήρα τελικού μετά την άσχημη εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με 76-62.

Γενικά, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα αντιμετωπίζει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, δεδομένου ότι παραμένουν σταθερά εκτός οι Μίροτιτς, Μπάρον και Λο. Στα θετικά λογίζεται η επιστροφή του Σιλντς, ο οποίος όμως δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί πάνω από 10 λεπτά. Επίσης, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο απόψε ο νεοαποκτηθείς Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ.

Δύσκολα πάντως, η εικόνα του Μιλάνου θα αλλάξει εντυπωσιακά τόσο γρήγορα. Το σύνολο του Μεσίνα έχει από τις χειρότερες επιθέσεις στη λίγκα με 78 πόντους κατά μέσο όρο και ειδικά στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά ματς, ξεπέρασε τους 80 μόνο κόντρα στην αδύναμη Άλμπα.

Η Βαλένθια (10-11) εκεί που έδειχνε ικανή να διεκδικήσει την είσοδό της στα playoffs, υπέστη τρεις σερί ήττες και μπήκε φρένο στην αυτοπεποίθησή της. Πρώτα έχασε στον πόντο από τον Παναθηναϊκό AKTOR, εν συνεχεία ηττήθηκε απρόσμενα εντός έδρας από τη Ζάλγκιρις και το κακό τρίτωσε, αφού λύγισε και στη Μαδρίτη, με 96-86 στην παράταση.

Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού δεν διανύει την καλύτερή της φάση, αφού μετράει επτά ήττες στα τελευταία εννιά επίσημα παιχνίδια της. Παραμένει όμως μία από τις πιο σκληρές άμυνες στο πρωτάθλημα και έχει το 2ο καλύτερο αμυντικό rating (108,3), πίσω μόνο από τη Ρεάλ.

Συν τοις άλλοις, η Βαλένθια είναι σίγουρο πως θα ψάξει και μία άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα με 83-52 στο Μιλάνο, για τον πρώτο γύρο της regular season. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έξτρα κίνητρο θα έχει απόψε και ο Κέβιν Πάνγκος, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και τον Έτορε Μεσίνα, με τον οποίο δεν είχαν και την καλύτερη επαγγελματική συνεργασία... Δίκαια φαβορί ο άσος, στο 1.78 με -3,5 πόντους.

Κάθε καλάθι της EuroLeague σε Live Streaming*! | *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ζάλγκιρις – Φενέρμπαχτσε: Ντόρσεϊ Over 11,5 (απόδοση 1.70), 20:00
  • Βαλένθια – Μιλάνο: 1 -3,5 (απόδοση 1.78), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ