ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με τα Over του Γκριγκόνις και του Καμπάσο

EUROLEAGUE 2022-2023 /   -
EUROLEAGUE 2022-2023 / - EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την Τετάρτη την έκτη διαδοχική του ήττα στη EuroLeague, αφού έχασε στο Μονακό με 84-70. Οι πράσινοι έκλεισαν στο -7 την τρίτη περίοδο, όμως στην τέταρτη σημείωσαν μόλις 13 πόντους και μοιραία επέστρεψαν από το Πριγκιπάτο με άδεια χέρια.

Απόψε, το τριφύλλι υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έχει σαφώς πιο ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι Σέρβοι απέχουν τρεις νίκες από την οκτάδα και θεωρητικά διατηρούν ακόμη πιθανότητες για τα πλέι οφ. Μετά την... αυτοκτονία στο Μόναχο, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς συνέτριψε την Εφές στο Βελιγράδι με 94-75 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της. Μάλιστα, κάλυψε τη διαφορά των 13 πόντων, που είχε χάσει στον πρώτο γύρο, στην Κωνσταντινούπολη, επομένως θα έχει το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία με την Εφές.

Είναι απολύτως λογικό, ότι το διπλό δίνεται φαβορί στο 1.70, δεδομένου ότι ο Ερυθρός Αστέρας καίγεται για τη νίκη. Από την άλλη βέβαια, ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει περίπτωση να αδιαφορήσει. Ο Χρήστος Σερέλης θέλει να πετύχει την πρώτη νίκη της καριέρας του στη EuroLeague, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, και ασφαλώς οι πράσινοι έχουν ανάγκη ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας.

Τα προβλήματα πάντως παραμένουν αρκετά. O Αγραβάνης είναι δεδομένα εκτός, η συμμετοχή των Γουόλτερς Γκουντάιτις είναι αμφίβολη. Συν τοις άλλοις, ο Μπέικον συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις. Την Τετάρτη για παράδειγμα, παρότι έπαιξε πάνω πάνω 24 λεπτά, δεν μπόρεσε να συνεισφέρει ουσιαστικά και περιορίστηκε στους 10 πόντους με 4/11 σουτ.

Περισσότερο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει απόψε ο Γκριγκόνις, που στο Μονακό φορτώθηκε με φάουλ και έπαιξε κάτω από 16 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο πρόλαβε να σημειώσει έξι πόντους με 2/3 τρίποντα. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς για τη EuroLeague, ο Λιθουανός άσος είχε 23 πόντους κόντρα στην Εφές, σε 23 λεπτά, ενώ στο διπλό του πρώτου γύρου επί του Ερυθρού Αστέρα είχε πετύχει 17. Στο 1.95 το Over 7,5 του Γκριγκόνις απόψε.

Σε ό,τι αφορά στον Ερυθρό Αστέρα, τα βλέμματα αναπόφευκτα θα πέσουν στον Νεμάνια Νέντοβιτς, που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Μετά την ενεργοποίηση πάντως του Φακούντο Καμπάσο, πρώτο βιολί πλέον είναι ο Αργεντινός πόιντ-γκαρντ. Στις πρώτες δύο εμφανίσεις του έχει 19 πόντους και 7 ασίστ κατά μέσο όρο. Ειδικά με την Εφές ήταν εντυπωσιακός, με 22 πόντους (4/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 5/7 βολές). Στο 1.82 το Over 19,5 του Καμπάσο σε πόντους και ασίστ.

Προγνωστικά EuroLeague

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, πολύ μεγάλο ματς αναμένεται στην Ulker Sports Arena, καθώς η Φενέρ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα (19:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο νίκες, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη χρωστάει κι ένα ματς. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο διεκδικητές της τετράδας.

Η Φενέρ, μετά από τρεις διαδοχικές νίκες, ηττήθηκε στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη, από τη Μακάμπι. Εντός έδρας πάντως, μετράει 4-1 στα τελευταία πέντε ματς, χάνοντας μόνο από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στα τελευταία δύο παιχνίδια της σημείωσε 104 πόντους κόντρα στη Βίρτους και 101 με την Άλμπα.

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα μετρούσε πέντε διαδοχικές νίκες, πριν χάσει στο ΣΕΦ από τους ερυθρόλευκους. Οι μπλαουγκράνα διατηρούν εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Φενέρ, με επτά σερί νίκες απέναντι στους Τούρκους. Στον πρώτο γύρο, η ομάδα του Σάρας είχε κερδίσει στον πόντο, με 81-80. Αυτό σημαίνει ότι στη Φενέρ αρκεί απόψε μία νίκη στο καλάθι για να πάρει μαζί της και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος.

Το πιθανότερο είναι πως θα πάμε σε κλειστό ματς, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Άλλωστε, τα περισσότερα παιχνίδια της Μπάρτσα απέναντι σε καλές ομάδες κρίνονται με χαμηλές διαφορές. Από τον Ολυμπιακό έχασε με -7, τη Μακάμπι την κέρδισε με +5, από τη Ρεάλ ηττήθηκε με -5, την Μπασκόνια τη λύγισε με +7. Είναι χαρακτηριστικό ότι 13 από τα τελευταία 17 ευρωπαϊκά παιχνίδια της Μπαρτσελόνα κρίθηκαν με μάξιμουμ επτά πόντους διαφορά. Στο 1.93 να συμβεί το ίδιο και απόψε.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με το παιχνίδι της Μπασκόνια κόντρα στη Μονακό (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι Βάσκοι έκαναν το κόλπο γκρόσο την Τρίτη, επικρατώντας μέσα στη Μαδρίτη της Ρεάλ με τετράποντο του Ματ Κοστέλο, στην εκπνοή! Βέβαια, για να δώσουν αξία σε αυτό το μεγάλο διπλό, οφείλουν να κερδίσουν και απόψε τους Μονεγάσκους.

Η Μπασκόνια είναι η κορυφαία έδρα της λίγκας με ρεκόρ 11-2. Οι μοναδικές της ήττες μέσα στη Βιτόρια έχουν έρθει από τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Στα τελευταία τρία παιχνίδια της εκεί, κέρδισε την Εφές, τον Παναθηναϊκό και τη Βαλένθια, σκοράροντας 114, 95 και 114 πόντους αντίστοιχα.

Αν η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια πάει ξανά τόσο ψηλά το σκορ, δεν θα είναι εύκολο για τη Μονακό να ακολουθήσει, δεδομένου μάλιστα ότι τέθηκε νοκ άουτ ο Μάικ Τζέιμς, καθώς τραυματίστηκε στην 4η περίοδο, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ούτως ή άλλως, στα τελευταία έξι παιχνίδια της εκτός έδρας, η Μονακό κέρδισε μόνο την ουραγό Άλμπα.

Αναμενόμενο φαβορί ο άσος στο 1.50. Στο 2.25+ αν σκοράρει ταυτόχρονα 10+ πόντους ο φορμαρισμένος Κοστέλο. Ο σέντερ της Μπασκόνια είχε 20 πόντους σε μόλις 15:29 κόντρα στη Ρεάλ και στα τελευταία τρία ματς εντός έδρας για τη EuroLeague σημείωσε 33 με την Εφές, 16 με τον Παναθηναϊκό και 15 με τη Βαλένθια.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα, 19:45

  • 1 +7,5 & 2 +7,5 (απόδοση 1.93)

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας, 21:00

  • Γκριγκόνις Over 7,5 (απόδοση 1.95)
  • Καμπάσο Over 19,5 πόντοι & ασίστ (απόδοση 1.82)

Μπασκόνια – Μονακό, 21:30

  • 1 & Κοστέλο 10+ πόντοι (απόδοση 2.27)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ