ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με τα Over των Πίτερς και Μίροτιτς και την αντίδραση της Μονακό

EUROLEAGUE 2023-2024 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός ρέφαρε κατά κάποιον τρόπο την ήττα που υπέστη από την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, κερδίζοντας την Τρίτη στο Βελιγράδι τη Μακάμπι. Η νίκη του ωστόσο ήταν πύρρειος, αφού τραυματίστηκε και ο Γουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ προστίθεται στο απουσιολόγιο δίπλα στους Μιλουτίνοβ και ο ΜακΚίσικ, επομένως ο βαθμός δυσκολίας στο αποψινό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ανεβαίνει επικίνδυνα (21:15 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Ούτως ή άλλως, τα ματς με τον Ερυθρό είναι πάντα ιδιαίτερα για τον Ολυμπιακό, λόγω της αδελφικής σχέσης που έχουν οι οπαδοί των δύο ομάδων, πόσο μάλλον τώρα που στον πάγκο των Σέρβων βρίσκεται και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβε. Με τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο, ο Αστέρας έχει ρεκόρ 2-2 στη EuroLeague. Την Τρίτη υποχρέωσε τη Φενέρ στην πιο βαριά της ήττα φέτος με το εκκωφαντικό 87-56.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ερυθρός Αστέρας έφερε στα όρια της την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη, χάνοντας τελικά με 86-81. Είχε προηγηθεί η δύσκολη νίκη επί της Μπάγερν και η ήττα στο καλάθι από την Παρτίζαν, στο μεγάλο ντέρμπι του Βελιγραδίου, στο παιχνίδι όπου ο κόουτς Σφαιρόπουλος έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον πάγκο του Αστέρα.

Φυσικά, πέρα από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, επιστρέφουν ως αντίπαλοι στο ΣΕΦ και δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Τζόελ Μπολομπόι, ενώ άριστα γνωρίζει την ατμόσφαιρα στο φαληρικό στάδιο και ο άλλοτε «πράσινος» Νεμάνια Νέντοβιτς.

Το αποψινό ματς αναμένεται να είναι μία μάχη αντοχής για τις δύο ομάδες, δεδομένου ότι αμφότερες έχουν σημαντικές απώλειες στην περιφέρεια. Όπως είπαμε ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς τον Γουίλιαμς-Γκος, άρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Γουόκαπ να παίξει ξανά πάνω από 33 λεπτά, όπως συνέβη και κόντρα στη Μακάμπι, αφού στον άσο δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από τον Μιχάλη Λούντζη.

Πρόβλημα όμως στους γκαρντ έχει και ο Ερυθρός Αστέρας, αφού τραυματίστηκε κόντρα στη Φενέρ ο κορυφαίος περιφερειακός της ομάδας, Σαμπάζ Νέϊπιερ (10,9 πόντους). Ο Αμερικανός είναι η τρίτη απώλεια της σερβικής ομάδας μετά τους Λάζιτς και Χάνγκα, που δεν έπαιξαν ούτε προχθές.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος εκ των πραγμάτων θα μοιράσει τα λεπτά στην τετράδα Τεόντοσιτς, Ντος Σάντος, Νέντοβιτς, Γκιεντράιτιτς στις θέσεις των γκαρντ, ενώ μπορεί να κατέβει στο "3" και ο Νταβίντοβατς. Και εδώ λοιπόν τα δεδομένα είναι "στενά". Αντίθετα, ο Ερυθρός υπερέχει ξεκάθαρα σε λύσεις στη frontline, τουλάχιστον αριθμητικά με Σιμόνοβιτς, Μπολομπόι, Τόμπι και Κούζμιτς.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί και πάλι στις αντοχές του Φαλ και του Πίτερς, ενώ επέστρεψε και ο Σίκμα, ο οποίος έδωσε 11 ποιοτικά λεπτά στο Βελιγράδι, αλλά δύσκολα σε αυτή τη φάση θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο, αφού προέρχεται από τραυματισμό.

Από την αρχή της σεζόν, η μεγαλύτερη επιθετική σταθερά των Πειραιωτών είναι ο Πίτερς, ο οποίος με τη φυγή του Βεζένκοβ για το ΝΒΑ έχει κάνει εκπληκτικό επιθετικό step up. Ο Αμερικανός φόργουορντ παίζει κατά μέσο όρο πάνω από 27 λεπτά και είναι ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη EuroLeague, πίσω από τον αρχηγό, Κώστα Παπανικολάου και τον Γουόκαπ.

Ο Πίτερς κόντρα στη Μακάμπι δεν επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα, διότι αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και έπαιξε τελικά 23:32. Ακόμη κι έτσι, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13 πόντους, έχοντας μάλιστα το κορυφαίο +/- (+10) της ομάδας του στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη τους πόντους του Πίτερς, διότι όπως γίνεται αντιληπτό οι λύσεις στην επίθεση δεν περισσεύουν τη δεδομένη στιγμή. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ είναι ο κορυφαίος σκόρερ των νταμπλούχων Ελλάδας με 14,1 πόντους να ματς στη EuroLeague. Πριν τη Μακάμπι, έβαλε 22 πόντους κόντρα στην Μπασκόνια και 19 με τη Φενέρ. Επίσης, έκανε εξαιρετικά παιχνίδια απέναντι στην Παρτίζαν με 15 πόντους και με τον Παναθηναϊκό, όπου σημείωσε 17. Σε τιμές διπλασιασμού το Over 13,5 του Πίτερς απόψε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στη EuroLeague! | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προβληματισμός στο Μιλάνο

Το Μιλάνο για δεύτερη διαδοχική σεζόν εξελίσσεται στη μεγάλη απογοήτευση της διοργάνωσης. Η Ολίμπια έχασε την τρίτη το ιταλικό ντέρμπι με τη Βίρτους και συμπλήρωσε έξι ήττες σε οκτώ παιχνίδια.

Ο Έτορε Μεσίνα παραδέχθηκε δημόσια τα λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό του ρόστερ, με συνέπεια να φύγει το καλοκαίρι ο Νέιπιερ και να παραμείνει ο Πάνγκος, ο οποίος πλέον δεν υπολογίζεται από τον Ιταλό κόουτς. Έτσι, η ιταλική ομάδα έχει ξεμείνει στον άσο με τους Λο και Χολ και ο Μεσίνα κοιτάζει την αγορά για την απόκτηση περιφερειακού παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στην ομάδα είναι κακό και η πίστη προς τον Μεσίνα έχει κλονιστεί, έστω κι αν η διοίκηση θεωρητικά συνεχίζει να τον στηρίζει. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, το Μιλάνο υποδέχεται απόψε σε ένα must win παιχνίδι την Εφές, που έρχεται από τη μεγαλύτερη νίκη της στη σεζόν, με το διπλό κόντρα στη Μονακό (21:30 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Το μομέντουμ είναι με την τουρκική ομάδα, ωστόσο μέχρι στιγμής το σύνολο του Εμρέ Τσαν δεν έχει πείσει ότι μπορεί να βγάλει δύο κολλητές νίκες εκτός έδρας σε διάστημα δύο ημερών.

Προτιμότερο να πάμε με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Νίκολα Μίροτιτς, που σημειώνει φέτος 19,8 πόντους κατά μέσο όρο κι έχει υπερβεί τους 17,5 πέντε φορές σε οκτώ ματς. Ειδικά εντός έδρας έχει βάλει 24 με τη Μακάμπι, 20 με τον Ολυμπιακό, 9 με τη Μονακό και 19 με τη Βαλένθια. Στο 2.00 το Over 17,5 του Μαυροβούνιου σταρ.

Παραδοσιακά κλειστά τα ματς της Ρεάλ με τη Μονακό

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με τη μεγάλη αναμέτρηση της Ρεάλ κόντρα στη Μονακό (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές Ευρώπης με μαέστρο τον Φακούντο Καμπάσο είναι πραγματικά ασταμάτητοι. Μετρούν 7/7 νίκες στη EuroLeague και 9/9 στο ισπανικό πρωτάθλημα. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί καμία ομάδα στο διάβα τους που να σταματήσει το σερί τους. Η Βαλένθια το προσπάθησε φιλότιμα την Τρίτη, αλλά τελικά το σύνολο του Τσους Ματέο επιβίωσε με 76-73.

Στον αντίποδα, η Μονακό είχε την ευκαιρία να κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της έξι διαδοχικές νίκες στη EuroLeague, όμως η Εφές τη φρέναρε. Ο Τζέιμς έμεινε χαμηλά για τα δεδομένα του (12 πόντοι) και οι Μονεγάσκοι ηττήθηκαν με 82-89, παρά τους 19 πόντους του Λόιντ και τους 13 του Μοτιεγιούνας.

Η Μονακό πάντως έχει την ποιότητα και τις προσωπικότητες στο ρόστερ της για να κοντράρει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, προσπαθώντας παράλληλα να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα από την Αναντολού. Την προηγούμενη διετία, δύο από τα τέσσερα παιχνίδια της με τη Ρεάλ κρίθηκαν στην παράταση, ενώ τα άλλα δύο τα κέρδισαν οι μερένγκες με 4 και 8 πόντους αντίστοιχα. Εν ολίγοις κανένα μεταξύ τους ματς δεν πήγε σε διψήφια διαφορά. Στο 1.70 το διπλό με 10,5 πόντους.

Οι αγώνες της EuroLeague παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Πίτερς Over 13,5 (απόδοση 2.00), 21:15
  • Μιλάνο – Εφές: Μίροτιτς Over 17,5 (απόδοση 2.00), 21:30
  • Ρεάλ – Μονακό: 2 +10,5 (απόδοση 1.70), 21:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ