ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Κόντρα στον κακό του δαίμονα ο Ολυμπιακός

Ο άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας απέναντι στον άσος της Ζαλγκίρις, Λούκας Λεκαβίτσιους στο ΣΕΦ
Ο Κώστας Σλούκας απέναντι στον Λούκας Λεκαβίτσιους στο ΣΕΦ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε στο Κάουνας με τη φορμαρισμένη Ζαλγκίρις, η οποία μετράει τέσσερις στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις σε ένα παιχνίδι που είναι φαβορί 3,5 πόντων σύμφωνα με τους μπουκ (20:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν το τελευταίο τους ματς στη EuroLeague, εκτός έδρας από την Άλμπα, ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται σταθερά στην πρώτη τετράδα της κατάταξης, απέχοντας μόλις μία νίκη από το τρίτο Μιλάνο και δύο από τη δεύτερη Ρεάλ.

Η αναμέτρηση πάντως με τους πρωταθλητές Λιθουανίας είναι δεδομένο πως κρύβει παγίδες, δύο ημέρες μάλιστα, πριν το αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Η Ζαλγκίρις τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε κακός δαίμονας του Ολυμπιακού.

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και Ανάλυση

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 13 προηγούμενες συναντήσεις τους, το ρεκόρ είναι 10-3 υπέρ των Λιθουανών. Επίσης, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έχουν να κερδίσουν στο Κάουνας από τον Δεκέμβριο του 2016, δηλαδή πάνω από έξι χρόνια! Έκτοτε μετρούν έξι σερί ήττες.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς διανύει την καλύτερή της περίοδο μέσα στη σεζόν με τέσσερις νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα ματς στη διοργάνωση. Είναι εμφανές, πως η επιστροφή του Τζόφρι Λοβέρν έχει ανεβάσει επίπεδο τη Ζαλγκίρις, η οποία πλέον ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της κατάταξης.

Την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα εντός έδρας 91-84 με τον Γάλλο σέντερ να σημειώνει 18 πόντους. Είχαν προηγηθεί οι νίκες επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, επί της Ρεάλ στη Zalgirio Arena και το μεγάλο διπλό στο Μονακό.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, πριν χάσει στο Βερολίνο, μετρούσε τέσσερις διαδοχικές νίκες (Μπάγερν, Μιλάνο, Εφές, Μπασκόνια), στη EuroLeague και αυτή τη στιγμή έχει ρεκόρ 15-8, χωρίς τα αποτελέσματα με τις ρωσικές ομάδες, όταν η πέμπτη Εφές ακολουθεί με 12-10. Αυτό σημαίνει ότι το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει σχεδόν αγκαλιάσει το πλεονέκτημα έδρας και πλέον παίζει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Το παιχνίδι πάντως μέσα στην καυτή Zalgirio Arena αποτελεί μία πολύ δυνατή δοκιμασία. Η Ζαλγκίρις πλέον είναι πολύ ανταγωνιστική και μπορεί να υπερασπιστεί στη χειρότερη περίπτωση ένα χάντικαπ 9,5 πόντων.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το line πόντων του Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε τοπ φόρμα και με την Μπαρτσελόνα έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση με 22 πόντους (4/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 5/6 βολές). Ο γοργοπόδαρος πόιντ-γκαρντ έχει σημειώσει από 9 πόντους και πάνω στα οχτώ από τα τελευταία 11 ματς στη EuroLeague. Επίσης, στα επτά πιο πρόσφατα ματς με Αρμάνι, Μακάμπι, Ούνικς, Μονακό, Ρεάλ, Αλμπα και Μπαρτσελόνα, ο Λεκαβίτσιους σημειώνει κατά μέσο όρο 12,8 πόντους. Στο 2.10 ο άσος με +9,5 πόντους σε combo με τους 9+ πόντους του Λεκαβίτσιους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: 1 +9,5 & Λεκαβίτσιους 9+ πόντοι (απόδοση 2.10), 20:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ