ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Η άμυνα του Ολυμπιακού, οι ασίστ και ο ΜακΚίσικ

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε για το Game 1 των playoffs της EuroLeague 2022/23
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε για το Game 1 των playoffs της EuroLeague 2022/23 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φενέρμπαχτσε την Τετάρτη στο κατάμεστο ΣΕΦ κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο Final Four του Κάουνας (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Το τελικό 79-68 μαρτυράει μία φαινομενικά εύκολη νίκη, ωστόσο στην πράξη το 1-0 δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μείωσε σε 63-58 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως σε εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με σερί 10-0 και έκαμψαν τελικά την αντίσταση των πρωταθλητών Τουρκίας. Συγκριτικά πάντως, με τα δύο ματς της regular season, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με +27 και +20 αντίστοιχα, παίρνοντας προβάδισμα μεγαλύτερο των 20 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, η Φενέρ στάθηκε αυτή τη φορά πολύ πιο ανταγωνιστικά.

Είναι χαρακτηριστικό, πως κράτησε σε τρία δεκάλεπτα τον Ολυμπιακό κάτω από τους 20 πόντους. Υπερίσχυσε στα ριμπάουντ και είχε ίδιες ασίστ (18) με τους Πειραιώτες. Τη διαφορά για τον Ολυμπιακό έκαναν δύο παράγοντες. Η άμυνά του και η ευστοχία του από την περιφέρεια. Οι παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα είχαν 10/16 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισαν τον αγώνα με 16 εύστοχα τρίποντα και 55,2% ευστοχία. Επιδόσεις ρεκόρ για το κλαμπ σε επίπεδο playoffs. Μόνο ο Κάνααν είχε 6/7 τρίποντα, εκ των οποίων τα πέντε στην τρίτη περίοδο!

Επίσης, o Ολυμπιακός με την πιεστική του άμυνα, υποχρέωσε τη Φενέρ σε 14 λάθη, ενώ ο ίδιος υπέπεσε μόνο σε επτά, κάνοντας μάλιστα ισάριθμα κλεψίματα. Είναι προφανές, πως η σταθερά των ερυθρόλευκων είναι η άμυνα και όχι τα τρίποντα. Σε αυτή θα βασιστούν και στη συνέχεια της σειράς για να φτάσουν στις πολυπόθητες τρεις νίκες. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει την κορυφαία άμυνα στην Ευρώπη, με 108,4 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία ματς με τη Φενέρ φέτος, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έχει δεχθεί κατά μέσο όρο μόλις 69,3 πόντους. Αν ο Ολυμπιακός κρατήσει και απόψε σε τόσο χαμηλά επίπεδα τους Τούρκους, πιθανότατα θα ταξιδέψει στην Πόλη έχοντας προβάδισμα δύο νικών, ακόμη κι αν δεν είναι ξανά τόσο εύστοχος από το τρίποντο όσο προχθές.

Μία λοιπόν θεωρητικά safe επιλογή είναι το Under 80,5 πόντοι της Φενέρ στο 1.40. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν στα "πιτς" τον Ντέβιν Μπούκερ και αμφίβολο τον πολύτιμο Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Game 1.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, το line στις ασίστ του Ολυμπιακού, το οποίο έχει βγει στο 21,5, ακριβώς δηλαδή στον μέσο όρο των ερυθρόλευκων στην κανονική περίοδο. Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια πως στη regular season ήταν η καλύτερη ομάδα στη δημιουργία με 21,7 ασίστ ανά αγώνα, ωστόσο οι νόμοι των playoffs είναι πολύ διαφορετικοί. Συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια επιβιώνουν οι πιο σκληροί και το συγκρότημα του κόουτς Ιτούδη θα κάνει το παν για να περιορίσει την ομαλή ροή στο passing game των ερυθρόλευκων.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι ακόμη και στο εκκωφαντικό διπλό που είχε κάνει ο Ολυμπιακός στην Πόλη, επί της Φενέρ, είχε συνολικά μοιράσει 21 ασίστ. Επίσης, στην περσινή συγκλονιστική σειρά με τη Μονακό, σε κανένα από τα πέντε ματς δεν ξεπέρασε τις 19 ασίστ. Το Under 21,5 ασίστ απόψε των ερυθρόλευκων είναι στο 1.62.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει λογική το Over 0,5 εύστοχο τρίποντο του Σακίλ ΜακΚίσικ. Η Φενέρ στο Game 1 έπαιζε συνέχεια Under τον Αμερικανό γκαρντ. Ουσιαστικά, τον... προσκαλούσε προκλητικά να εκτελέσει από την περιφέρεια, θέλοντας να παίξει με το μυαλό του.

Ο ΜακΣίκικ πάντως δεν εκβίασε προσπάθειες και πρώτα προσπάθησε να απειλήσει με κάθετο παιχνίδι, που είναι ασφαλώς το δυνατό του στοιχείο στην επίθεση. Όταν όμως αισθάνθηκε αυτοπεποίθηση πήρε τα σουτ που του έδωσε η τουρκική άμυνα και την τιμώρησε ευστοχώντας όχι σε ένα, αλλά σε τρία τρίποντα. Το ενδεχόμενο να βρει ένα εύστοχο τρίποντο και απόψε προσφέρεται στο 1.55.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Οι τρεις προηγούμενες επιλογές σε Bet Builder συνθέτουν ένα δελτίο απόδοσης 4.10. Από εκεί και πέρα, για τον Ολυμπιακό είναι κομβικής σημασίας να βελτιώσει την απόδοσή του ο Κώστας Σλούκας. Ο πολύπειρος πόιντ-γκαρντ έδειξε στο πρώτο ματς τη διάθεσή του να είναι πιο επιθετικός προς το αντίπαλο καλάθι, ωστόσο μόνο στην τελευταία περίοδο κατάφερε να συνδεθεί σε αυτό.

Είναι ενδεικτικό, ότι από τους εννιά παίκτες που χρησιμοποίησε ο κόουτς Μπαρτζώκας πάνω από 10 λεπτά στο Game 1, μόνο ο Σλούκας είχε αρνητικό πρόσημο (-3) στο plus/minus. Με δεδομένο λοιπόν, ότι ο Σλούκας ηγείται του δεύτερου ροτέισον, είναι κομβικό να ανεβάσει το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά (μόλις 2 ασίστ είχε την Τετάρτη). Στο καλό του βράδυ, ο διεθνής άσος δεν έχει πρόβλημα να περάσει τους 10,5 πόντους και να επιβεβαιώσει το Over σε τιμές διπλασιασμού.

Όσο για τον τον Σάσα Βεζένκοβ, ο Βούλγαρος άσος συνέχισε στα playoffs από εκεί που έμεινε στη regular season. Πραγματοποίησε ακόμη μία εμφάνιση επιπέδου MVP, με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Το εντυπωσιακό είναι πως κατέγραψε αυτά τα νούμερα, παίζοντας κάτω από 28 λεπτά. Ο κόουτς Μπαρτζώκας δηλαδή, δεν αναγκάστηκε να τον... εξαντλήσει την Τετάρτη.

Ο Βεζένκοβ έχει μοιράσει μίνιμουμ δύο ασίστ και στα τρία παιχνίδια φέτος με τη Φενέρ. Αν συνεχίσει απόψε το σερί του και πιάσει ταυτόχρονα το κάτω όριο πόντων που του δίνουν οι μπουκ, στο 17+, τότε θα επιστρέψει απόδοση 2.05. Φυσικά, ο Βεζένκοβ είναι πάντα από τους επικρατέστερους παίκτες για να πετύχει και double-double. Τα είχε καταφέρει στην κανονική περίοδο, στο εκτός έδρας ματς με τη Φενέρ, έχοντας 12 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Στο 4.05 απόψε το double-double του Βεζένκοβ.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αντίδραση του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Game 2. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, στο πρώτο του παιχνίδι ως αντίπαλος των ερυθρόλευκων στο ΣΕΦ, μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη, έμεινε στο απόλυτο μηδέν. Παρότι, ο κόουτς Ιτούδης τον άφησε στο παρκέ πάνω από 20 λεπτά, ο Ντόρσεϊ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Πήρε μόλις τρία σουτ, αστοχώντας σε όλα, έχοντας βέβαια να αντιμετωπίσει και τον... εξολοθρευτή Τόμας Γουόκαπ. Στο 1.95 το Under 6,5 του Ντόρσεϊ απόψε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε, 21:30

  • Φενέρ Under 80,5 & Ολυμπιακός Under 21,5 ασίστ & ΜακΚίσικ Over 0,5 εύστοχο τρίποντο (απόδοση 4.10)
  • Βεζένκοβ 17+ πόντοι & 2+ ασίστ (απόδοση 2.05)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ