WEEKLY BET

Προγνωστικά EuroLeague: "Διαγωνίσματα" προόδου για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR

Ο Ματίας Λεσόρ στο παιχνίδια του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Βαλένθια
Ο Ματίας Λεσόρ στο παιχνίδια του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Βαλένθια INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις σημαντικές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα σε Μονακό και Παρτίζαν αντίστοιχα για την 11η αγωνιστική της EuroLeague.

Δύο πολύ δυνατά τεστ περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα της EuroLeague για τις δύο ελληνικές ομάδες, καθώς ο μεν ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στο Πριγκιπάτο με τη Μονακό (20:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), ο δε Παναθηναϊκός AKTOR θα κοντραριστεί στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (21:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Το ματς του Ολυμπιακού με τη Μονακό ξυπνάει ασφαλώς μνήμες από τον περσινό ημιτελικό στο Final Four του Κάουνας, όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν περάσει... χειροπέδες στην παρέα του Μάικ Τζέιμς και με επί μέρους σκορ 27-2 στην τρίτη περίοδο προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό.

Φυσικά, η αποψινή αναμέτρηση έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και σημασία. Για τον Ολυμπιακό είναι ουσιαστικά ένα... διαγώνισμα προόδου. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση, βελτιώνοντας αισθητά την απόδοσή της. Σταδιακά, ο Ολυμπιακός αρχίζει να αποδίδει μπάσκετ Μπαρτζώκα, με flow στην επίθεση, καλές αποστάσεις, πολλά open looks και παράλληλα συνέπεια στην άμυνα (τρίτο καλύτερο μέσο όρο με 75,5 πόντους).

Στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν 15 εύστοχα τρίποντα, σουτάροντας με 51,7% από την περίμετρο! Μόνο το δίδυμο Κάνααν-Πίτερς ευστόχησε συνολικά σε επτά τρίποντα και πρόσφερε 47 πόντους στην πλούσια ερυθρόλευκη παραγωγικότητα.

Στον αντίποδα, η Μονακό, μετά από δύο κολλητές ήττες με Εφές και Ρεάλ, έβγαλε αντίδραση επικρατώντας με 77-75 της ανεβασμένης Μπασκόνια, μέσα στη Βιτόρια, με τον Τζαρόν Μπολομγκέιμ να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι. Καταλυτικός βέβαια για την επικράτηση των Μονεγάσκων ήταν ο Μάικ Τζέιμς (28 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), που υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι είχε... φλερτάρει έντονα με τον Ολυμπιακό.

Η Μονακό διαθέτει ίσως την πληρέστερη περιφέρεια στην Ευρώπη με γκαρντ όλων των ειδών. Από τον ηγέτη Τζέιμς, μέχρι τον σούπερ σταρ Κέμπα Γουόκερ και από τον σκόρερ Τζόρνταν Λόιντ μέχρι τους εξαιρετικούς αμυντικούς Γιακούμπα Ουαταρά και Τέρει Τάρπεϊ. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον αριστερόχειρα Έλι Οκόμπο, που μπορεί να προσφέρει πολύπλευρα και στα δύο κομμάτια του παρκέ.

Συν τοις άλλοις, ο Άλφα Ντιαλό έχει κάνει φέτος σημαντικό step up στα φόργουορντ, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 11,1 πόντους και 43,3% από το τρίποντο. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ασφαλώς ο αμυντικός εξολοθρευτής, Τζον Μπράουν, ο Πετρ Κορνελί, που είναι πάντα απειλή από τις γωνίες και δύο πεντάρια, που αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά, ο εκρηκτικός Ντόντα Χολ και ο μακρύς Ντονάνας Μοτιεγιούνας.

Για την... κουτσουρεμένη λοιπόν περιφέρεια του Ολυμπιακού, καθώς είναι εκτός ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, το παιχνίδι στο Gaston-Medecin θα είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Το θετικό είναι πως έχει αρχίσει να βρίσκει τη φόρμα του ο Τόμας Γουόκαπ. Ο 30χρονος γκαρντ των ερυθρόλευκων είχε 14 πόντους με τη Ζάλγκιρις και στο πρόσφατο ματς για το πρωτάθλημα με το Περιστέρι σημείωσε 22, παίζοντας σχεδόν 34 λεπτά.

Στο μοναδικό διπλό του Ολυμπιακού στο Πριγκιπάτο, στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις του εκεί, ο Γουόκαπ είχε πετύχει 13 πόντους για τον τρίτο αγώνα στη σειρά των πλέι-οφ της σεζόν 2021/22. Στο 2.10 στη Stoiximan να σημειώσει απόψε τουλάχιστον 10. Στο 2.80 ανεβαίνει η απόδοση αν ο Ολυμπιακός ταυτόχρονα υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 8,5 πόντων, στη λογική ότι το ματς αναμένεται ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Ο Ζοτς και η επιστροφή του Λεσόρ στο Βελιγράδι

Πολύ ιδιαίτερο χρώμα έχει και η αναμέτρηση της Παρτίζαν με τον Παναθηναϊκό AKTOR, για προφανείς λόγους. Το σημείωσε στις δηλώσεις του και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τονίζοντας πως είναι πάντα ξεχωριστό για τον ίδιο να παίζει απέναντι στην ομάδα με την οποία κατέκτησε πέντε φορές της EuroLeague!

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα επιστρέψει απόψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στη Stark Arena ο Ματίας Λεσόρ, που πέρυσι πραγματοποίησε σπουδαία χρονιά με την Παρτίζαν και με βάση το PIR της EuroLeague ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της λίγκας πίσω από τον Σάσα Βεζένκοβ και φυσικά ο κορυφαίος σέντερ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ταξίδεψε στο Βελιγράδι, μετρώντας οκτώ διαδοχικές νίκες και 11 στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια της σε Stoiximan Basket League και EuroLeague. Οι πράσινοι έχουν να χάσουν από τις 3 Νοεμβρίου και το 80-72 στη Βαρκελώνη. Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα κέρδισαν διαδοχικά την Άλμπα, τη Ζάλγκιρις, τη Βίρτους και τη Βαλένθια, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 88 πόντους σε αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις!

Είναι εμφανές, πως ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει πλέον εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή του και παρά τις μόνιμες απουσίες των Χουάντσο και Παπαπέτρου έχει βρει μία ισορροπία στα ροτέισον. Στις πρώτες 10 αγωνιστικές της διοργάνωσης, το τριφύλλι έχει τέσσερις παίκτες (Μήτογλου, Λεσόρ, Σλούκας, Γκριγκόνις) με διψήφιο μέσο όρο πόντων, ενώ από κοντά ακολουθεί και ο Γκραντ με 9,4. Υπάρχει λοιπόν, μία επιθετική πολυφωνία, τη στιγμή που αρχίζουν να βρίσκουν τα πατήματά τους τόσο ο Βιλντόσα, όσο και ο Ναν.

Στον αντίποδα, η Παρτίζαν είναι ξεκάθαρα η πιο διασκεδαστική ομάδα της EuroLeague, αφού σκοράρει και δέχεται κατά μέσο όρο 87 πόντους ανά αγώνα! Είναι ενδεικτικό ότι έχει το δεύτερο καλύτερο επιθετικό rating στη λίγκα με 121,8 πόντους ανά 100 κατοχές και την ίδια ώρα είναι τρίτη από το τέλος στο αμυντικό rating. Στο τελευταίο της παιχνίδι με την Εφές, κατάφερε κι έβαλε 94 πόντους, παρόλα αυτά ηττήθηκε (100-94), αφού έχασε με επί μέρους σκορ 36-20 την 4η περίοδο!

Γενικά, το ξεκίνημα της Παρτίζαν δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδανικό, αφού βρίσκεται σε αρνητικό ρεκόρ (4-6). Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για τους Σέρβους, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έχουν δύο σημαντικές επιστροφές, τους Κέβιν Πάντερ και Αλέκσα Αβράμοβιτς. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός γκαρντ λείπει πάνω από έναν μήνα, επομένως υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για την ετοιμότητά του.

Σε κάθε περίπτωση, οι πράσινοι θα μετρήσουν δυνάμεις στην καυτή έδρα της Παρτίζαν, αλλά και στη διπλή αγωνιστική που έρχεται με Εφές εκτός και Ρεάλ εντός. Αυτά τα τρία ματς είναι προφανώς ένα πολύ πιο ασφαλώς κριτήριο για το πού βρίσκεται πραγματικά αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός AKTOR. Δεν πρέπει άλλωστε να λησμονούμε ότι μιλάμε για μία ολοκαίνουρια ομάδα, που ακόμη δεν έχει ξεδιπλώσει όλο το εύρος της δυναμικής της.

Το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απόψε νικητής στο Βελιγράδι με διψήφια διαφορά και ταυτόχρονα να σκοράρει μίνιμουμ 11 πόντους ο Λεσόρ δημιουργεί ένα Bet Builder απόδοσης 2.15 στη Stoiximan. Η Παρτίζαν με τον Καμπόκλο ισχυροποίησε τη frontline της, ωστόσο απέναντι σε Καμίνσκι και Σμάιλαγκιτς, ο Γάλλος άσος του τριφυλλιού υπερέχει ξεκάθαρα σε δύναμη και έκρηξη.

Στα υπόψη ασφαλώς και το Over 162,5, δεδομένου ότι τα ματς της Παρτίζαν κρίνονται κατά κανόνα πάνω από τους 80 πόντους. Είναι ενδεικτικό ότι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετράει οκτώ σερί Over 162,5 στη EuroLeague. Το συγκεκριμένο line μαζί με το +9,5 της Παρτίζαν, το +9,5 του Παναθηναϊκού και το 11+ πόντοι του Λεσόρ συνθέτουν στη Stoiximan Bet Builder τριπλασιασμού.

***Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET BIG GAMES BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ