ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Combo του 2.52 στο Βελιγράδι

Ο Κώστας Σλούκας με τον Γιαμ Μαντάρ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν για τη EuroLeague
Ο Κώστας Σλούκας με τον Γιαμ Μαντάρ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν για τη EuroLeague ΙΝΤΙΜΕ

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν, αλλά και τις σημαντικότερες αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της EuroLeague, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την Παρτίζαν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο Βελιγράδι (21:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στη Σερβία δίχως τον προπονητή τους, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας ταλαιπωρείται από ίσως. Χρέη πρώτου προπονητή θα εκτελέσει ο Χρήστος Παππάς

Οι μπουκ σέβονται τη δυναμική της Παρτίζαν και προσφέρουν φαβορί τον άσο, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα στη EuroLeague με 10 νίκες στις τελευταίες 11 αγωνιστικές και 21 στα 22 προηγούμενα παιχνίδια του, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Και η Παρτίζαν ωστόσο, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε αρχικά τον Ερυθρό Αστέρα, στο μεγάλο ντέρμπι της Αδριατικής με 92-81 και τρεις ημέρες μετά, επικράτησε μέσα στην Κωνσταντινούπολη της Εφές με 97-84.

Είναι ενδεικτικό ότι στα τελευταία εννιά ματς στη EuroLeague, το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει σημειώσει επτά νίκες, χάνοντας μόνο από τη σούπερ φορμαρισμένη Αρμάνι και στο τρίποντο από τη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των playoffs και απομένει απλά να φανεί σε ποια θέση θα τερματίσει στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Από την άλλη, η Παρτίζαν είναι σε θέση ισχύος σε ό,τι αφορά στην είσοδό της στην οκτάδα, ωστόσο έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Μετά τον Ολυμπιακό φιλοξενεί τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και εν συνεχεία θα παίξει εκτός έδρας με τη Μονακό και τον Παναθηναϊκό. Εν ολίγοις, θα αντιμετωπίσει και τις τέσσερις ομάδες της πρώτης τετράδας στις πέντε τελευταίες στροφές της regular season.

Αυτό σημαίνει, ότι οι Σέρβοι θα χρειαστούν μεγάλες νίκες για να διατηρηθούν μέσα στην εικόνα των playoffs και εκ των πραγμάτων το κίνητρό τους απόψε είναι πιο ισχυρό συγκριτικά με αυτό του Ολυμπιακού. Βέβαια σε τιμές κάτω του 1.80 δεν μπορείς να κοντράρεις το κορυφαίο ρεκόρ της διοργάνωσης.

Προτιμότερο να πάμε στο line των πόντων, έστω κι αν βρίσκεται αρκετά ψηλά, πάνω από τους 160. Άλλωστε, κοντράρονται απόψε τα δύο κορυφαία επιθετικά rating της EuroLeague. Η Παρτίζαν σκοράρει 122,2 πόντους ανά 100 κατοχές και ο Ολυμπιακός 121,3. Επίσης, μιλάμε για τις δύο πιο εύστοχες ομάδες της λίγκας εντός παιδιάς. 50,5% το ποσοστό των ερυθρόλευκων και 50,5% αυτό των Σέρβων.

Λογικά, ο νικητής θα κριθεί πάνω από τους 80 πόντους, δεδομένου ότι η Παρτίζαν σκοράρει 87,6 κατά μέσο όρο μέσα στη Stark Arena. Στα τελευταία επτά παιχνίδια της εκεί, σημείωσε 88 με την Άλμπα, 94 με τη Φενέρ, 92 με τη Βιλερμπάν, 83 με την Μπασκόνια, 100 με τη Μονακό, 83 με την Μπάγερν και 82 με την Εφές.

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς και έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει ψηλά, επομένως το Over 159,5 στο 1.60 μοιάζει η πιο λογική επιλογή. Αν ζητήσουμε παράλληλα, ο νικητής να μην κριθεί με διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων, τότε χτίζουμε ένα combo στο 2.52. Σημειώνεται, ότι ο Ολυμπιακός έχει φέτος τα περισσότερα διπλά (10) στη EuroLeague, σε συνολικά 15 παιχνίδια εκτός έδρας. Από αυτά, τα εννιά έληξαν με διαφορά μέχρι δέκα πόντους, ανεξάρτητα αν έχασε ή κέρδισε.

Προγνωστικά EuroLeague

Η Φενέρ έχασε την Τρίτη από το Μιλάνο σε εξ αναβολής ματς και απώλεσε σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για το πλεονέκτημα έδρας. Βρίσκεται πλέον δύο νίκες πίσω από την τέταρτη Μονακό, ωστόσο σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι συγκριτικά με τους Μονεγάσκους, επομένως δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα.

Πιθανότατα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα βγάλει αντίδραση απόψε, κόντρα στη Ζάλγκιρις, έπειτα από τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στη EuroLeague (19:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι Λιθουανοί παλεύουν με νύχια και δόντια για να μπουν στην οκτάδα, παρόλα αυτά, πριν κερδίσουν στο Βερολίνο την Άλμπα, μετρούσαν τέσσερις διαδοχικές ήττες εκτός έδρας από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Εφές και Παναθηναϊκό, όλες με διψήφια διαφορά.

Ο άσος είναι λογικά καθαρό φαβορί στο 1.20, ωστόσο μπορεί να ξεπεράσει το 2.45 αν σκοράρει 15+ πόντους ο Μάρκο Γκούντουριτς. Ο Σέρβος άσος είναι από τα βασικά επιθετικά όπλα των πρωταθλητών Τουρκίας και από τη στιγμή που απουσιάζει ο Σκότι Γουίλμπεκιν, έχει αυξημένες πιθανότητες να πιάσει ξανά το συγκεκριμένο line. To έκανε πέντε φορές στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά ματς. Είχε 19 με το Μιλάνο, 25 με την Παρτίζαν, 16 με τη Βίρτους, 15 με την Μπαρτσελόνα και 23 με τη Βαλένθια.

Η Μονακό ανακοίνωσε πως η εσωτερική τιμωρία, που είχε επιβάλει στον Μάικ Τζέιμς, διότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, έληξε και ο παίκτης είναι πλέον ξανά διαθέσιμος στα πλάνα του Σάσα Ομπράντοβιτς. Βέβαια, για το αποψινό ματς με τη Βαλένθια, η συμμετοχή του Τζέιμς είναι αμφίβολη, λόγω ενός τραυματισμού στον δείκτη του δεξιού του χεριού.

Οι Μονεγάσκοι, αν κερδίσουν απόψε τη Βαλένθια κλειδώνουν και τυπικά την παρουσία τους στα playoffs (20:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Ασφαλώς, έχουν τον πρώτο λόγο και για το πλεονέκτημα έδρας, μετά τις τέσσερις διαδοχικές νίκες που έκαναν κόντρα σε Μακάμπι, Παναθηναϊκό, Μπασκόνια και Βίρτους Μπολόνια.

Σε αυτά τα τέσσερα ματς, ο Τζόρνταν Λόιντ σημείωσε κατά μέσο όρο 16,75 πόντους. Στο 1.85 το Over 14,5 του Αμερικανού σκόρερ, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε πετύχει 24 κόντρα στη Βαλένθια, με την οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2019/20.

Στα υπόψιν μπορεί να μπει και ο άσος, δεδομένου ότι η Μονακό βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Από την άλλη, η Βαλένθια παλεύει για την οκτάδα, ωστόσο στα τελευταία επτά παιχνίδια της στη EuroLeague έχει γνωρίσει πέντε ήττες και κέρδισε τη Φενέρ και τον Παναθηναϊκό με καλάθια στο φινάλε.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Το πρόγραμμα απόψε ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση στο Μιλάνο, εκεί όπου η φορμαρισμένη Αρμάνι περιμένει την ουσιαστικά αποκλεισμένη Μπάγερν (22:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ με επτά νίκες στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Την Τρίτη, πέρασε από την Πόλη, επικρατώντας 82-75 της Φενέρ και πλέον βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την οκτάδα. Αν μάλιστα, δεν κερδίσει απόψε η Ζάλγκιρις τη Φενέρ και με τη σειρά της κάνει το καθήκον της κόντρα στους Βαυαρούς, θα πλησιάσει τα playoffs στη μία νίκη.

Πριν λίγες εβδομάδες έμοιαζε με ανέκδοτο το ενδεχόμενο το Μιλάνο να προλάβει την postseason. Ωστόσο, τα χθεσινά αποτελέσματα, με τις ήττες της Μπασκόνια στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και της Εφές από την Άλμπα στο Βερολίνο, βόλεψαν αφάνταστα τους Ιταλούς, που αν κερδίσουν σήμερα, θα πάνε την επόμενη Τρίτη στο Sinan Erdem για "τελικό" κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Καταλυτικός στη μεταμόρφωση της Αρμάνι το τελευταίο δίμηνο, είναι ο Σαμπάζ Νέιπιερ. Ο Αμερικανός γκαρντ οργίασε την Τρίτη με 26 πόντους (4/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 3/3 βολές). Προηγουμένως είχε πετύχει 16 πόντους στην ήττα από τη Βίρτους για το ιταλικό πρωτάθλημα και 17 στην ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ήταν ακόμη εκπληκτικός με 28 πόντους στο διπλό επί της Βαλένθια και καθοριστικός στη δύσκολη νίκη επί του Παναθηναϊκού, όπου σημείωσε 16.

Στο 1.55 να πετύχει απόψε τουλάχιστον 14. Στο 2.12 αν ταυτόχρονα περάσει ο άσος με ένα βατό χάντικαπ 3,5 πόντων. Το Μιλάνο έχτισε αυτοπεποίθηση και πλέον έχει αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει μία απίστευτη ανατροπή και να μπει στα playoffs.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φενέρ – Ζάλγκιρις: 1 & Γκούντουριτς (απόδοση 2.47), 19:45
  • Μονακό – Βαλένθια: Λόιντ Over 14,5 (απόδοση 1.85), 20:00
  • Παρτίζαν – Ολυμπιακός: Over 159,5 & 1 +10,5 & 2 +10,5 (απόδοση 2.52), 21:00
  • Μιλάνο – Μπάγερν: 1 -3,5 & Νέιπιερ 14+ πόντοι (απόδοση 2.12), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ