ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Το combo της Ιταλίας, ο Πολονάρα και το 2.00 του Σάλιν

Οι Μέλι, Φοντέκιο και Πολονάρα
Οι Μέλι, Φοντέκιο και Πολονάρα FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ιταλία - Ουκρανία και Σερβία - Φινλανδία για την τρίτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022.

Η τρίτη αγωνιστική για τον τρίτο όμιλο του EuroBasket ολοκληρώνεται με το παιχνίδι της Ιταλίας κόντρα στην Ουκρανία (22:00 ERT1, Live από το SPORT24). Οι οικοδεσπότες είναι το καθαρό φαβορί της αναμέτρησης με το βασικό χάντικαπ να βρίσκεται στους 9,5 πόντους.

Ουκρανία - Ιταλία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ιταλία μπορεί να έχασε από την Ελλάδα, ωστόσο για την ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο ήταν μία μικρή νίκη ότι δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι, παρότι καθ' όλη τη διάρκεια ακολουθούσε στο σκορ. Οι Ατζούρι πάλεψαν με νύχια και δόντια μέχρι το τέλος για την ανατροπή, απέναντι σε έναν σαφώς πιο ποιοτικό αντίπαλο και γέμισαν χαμόγελα το ιταλικό μπασκετικό έθνος για τη μαχητικότητα που επέδειξαν.

Εφόσον η Ιταλία παίξει με ανάλογο πάθος και θέληση απόψε, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να λυγίσει την Ουκρανία, η οποία έκανε μεν το 2/2, όμως κόντρα στην Εσθονία κέρδισε εντελώς οριακά (74-73).

Υπενθυμίζεται, ότι πριν το EuroBasket, οι δύο ομάδες έπαιξαν στη Ρίγα για τα προκριματικά του MundoBasket με την Ιταλία να κερδίζει 97-89, χάρη σε 20 πόντους του Φοντέκιο και 17 του Μέλι.

Ο Φοντέκιο είναι πραγματικά εντυπωσιακός, αφού σε κανένα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια που αγωνίστηκε με την εθνική του δεν έπεσε κάτω από τους 19 πόντους. Με την Ελλάδα σημείωσε 26 και με την Εσθονία 19, στα πρώτα δύο παιχνίδια για το EuroBasket, έχοντας 7/14 δίποντα (50%) και 8/20 τρίποντα (0,40%).

Στο 1,60 να συνεχίσει το σερί του ο Φοντέκιο και να σημειώσει ξανά μίνιμουμ 19 πόντους. Στο 2.05 αν πάρουμε παράλληλα και ένα βατό χάντικαπ 3,5 πόντων υπέρ της Ιταλίας, η οποία με τη δύναμη της έδρας, αναμένεται να λυγίσει την Ουκρανία.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να γίνει κουβέντα για τα ριμπάουντ του Ακίλε Πολονάρα, ο οποίος στα πρώτα δύο ματς της διοργάνωσης έκανε double-double, με 10 και 11 ριμπάουντ αντίστοιχα! Ο Πολονάρα είναι ο ορισμός του hustle παίκτη και από τη στιγμή που στο ροτέισον του Ποτσέκο οι Μπιλίγκα και Τεσιτόρι δεν έχουν ενεργό ρόλο, τα ριμπάουντ του νέου άσου της Εφές είναι πολύτιμα. Σε τιμές άνω του 2.35 να κατεβάσει τουλάχιστον 8 “σκουπίδια” ο 30χρονος φόργουορντ.

Σερβία - Φινλανδία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για τον τέταρτο όμιλο, η Σερβία παίζει με τη Φινλανδία (22:00 ERT3, Live από το SPORT24) και είναι φαβορί με 12,5 πόντους. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς μετά το χαλαρό 100-76 επί της Ολλανδίας, κέρδισε σβηστά (81-68) και την οικοδέσποινα Τσεχία.

Οι Σέρβοι είναι φανερό ότι ακόμη δεν έχουν ανεβάσει στροφές, αλλά πάνω ολοταχώς για την πρωτιά στον όμιλο, αφού δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνιστής.

Η Φινλανδία από την πλευρά της, μετά τη δραματική ήττα της πρεμιέρας από το Ισραήλ, στην παράταση, συνέτριψε την Πολωνία με 89-59. Το ματς εξελίχθηκε σε μία τρίποντη ραψωδία για τους Φινλανδούς, οι οποίοι έκλεισαν το 40λεπτο με 17/38 σουτ τριών πόντων (44,7%).

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Λάσι Τουόβι ήταν ο Σάσου Σάλιν με 18 πόντους και 6/10 τρίποντα! Ο Φινλανδός γκαρντ αν βρει το χέρι του είναι από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ευρώπη και το ενδεχόμενο απόψε να ευστοχήσει σε πάνω από δύο τρίποντα προσφέρεται σε τιμές διπλασιασμού.

Καθόλου απίθανο σενάριο, δεδομένου ότι η Φινλανδία στηρίζεται κατά βάση στο περιφερειακό σουτ και ειδικά απόψε κόντρα στο size της Σερβίας θα το χρειαστεί οπωσδήποτε. Είναι ενδεικτικό, ότι στα πρώτα δύο παιχνίδια της έχει εκτελέσει μόνο ένα παραπάνω δίποντο από τρίποντα (72 έναντι 71).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουκρανία – Ιταλία: 2 -3,5 & Φοντέκιο 19+ πόντοι (απόδοση 2.05), 22:00
  • Ουκρανία – Ιταλία: Πολονόρα 8+ ριμπάουντ (απόδοση 2.37), 22:00
  • Σερβία – Φινλανδία: Σάλιν Over 2,5 τρίποντα (απόδοση 2.00), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ