ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Το 3.00 του Βεζένκοβ και τα combo Τουρκίας και Ουγγαρίας

Ο Φουρκάν Κορκμάζ με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας
Ο Φουρκάν Κορκμάζ με τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας © 2017 LEFTERIS PITARAKIS/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ισπανία - Βουλγαρία, Βοσνία - Ουγγαρία και Τουρκία - Μαυροβούνιο για την πρεμιέρα του EuroBasket.

Το EuroBasket 2022 ξεκινάει σήμερα με έξι αναμετρήσεις από τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο. Το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα ανάμεσα στην Ισπανία και τη Βουλγαρία για τον πρώτο όμιλο (14:30 ERT3, Live από το SPORT24).

Η Ισπανία παρότι βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και δεν έχει τα αστέρια του παρελθόντος είναι το καθαρό φαβορί κόντρα στη Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοβ με το βασικό χάντικαπ να βρίσκεται στους 17,5 πόντους.

Το πιθανότερο είναι πως η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν θα έχει πρόβλημα να ξεκινήσει με το δεξί το τουρνουά, ωστόσο το να μπλέξουμε σε τόσο μεγάλα χάντικαπ δεν έχει κανένα νόημα, ειδικά όταν πρόκειται για πρεμιέρα.

Αντίθετα, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στραφούμε στον απόλυτο σταρ της Βουλγαρίας που δεν είναι άλλος από τον Βεζένκοβ. Ο άσος του Ολυμπιακού είναι μακράν ο πιο ποιοτικός παίκτης στην αποστολή του Ρόσεν Μπαρχόφσκι και φυσικά θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων.

Για αυτό άλλωστε προσφέρεται πρώτο φαβορί για πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, στη λογική ότι στην Ισπανία το σκοράρισμα θα μοιραστεί περισσότερα ανάμεσα στους Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Ρούντι Φερνάντεθ, Λορέντσο Μπράουν και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Το ενδεχόμενο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ο φόργουορντ του Ολυμπιακού προσφέρεται στο 1.72, ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σενάριο ο Βεζένκοβ να κάνει double-double σε τιμές τριπλασιασμού.

Λογικά, ο Μπαρχόφσκι θα χρησιμοποιήσει πάνω από 30 λεπτά τον άσο των πρωταθλητών Ελλάδος, όπως για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ρουμανία, για τα προκριματικά του επόμενου EuroBasket, όπου ο Βεζένκοβ είχε 28 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Προγνωστικά EuroBasket: Το ντέρμπι των... μικρών

Ο δεύτερος όμιλος ξεκινάει με τον αγώνα της Βοσνίας κόντρα στην Ουγγαρία (15:30 ERT3, Live από το SPORT24). Στο ίδιο γκρουπ μετέχουν επίσης η Σλοβενία, η Λιθουανία, η Γαλλία και η Γερμανία. Εκ των πραγμάτων λοιπόν το Βοσνία – Ουγγαρία απόψε είναι "τελικός" και για τις δύο, διότι όποια χάσει, ουσιαστικά... απεμπολεί το δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης.

Η προετοιμασία της Βοσνίας πραγματοποιήθηκε με πολλά προβλήματα λόγω οικονομικών θεμάτων. Στο τελευταίο πάντως παιχνίδι πριν το EuroBasket, για τα προκριματικά του MundoBasket, η παρέα των Νούρκιτς, Ρόμπερσον και Μούσα πέτυχε μία σπουδαία νίκη, επικρατώντας της Γαλλίας στη δεύτερη παράταση.

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μπαίνει στο τουρνουά και η Ουγγαρία, η οποία επικράτησε για τα προκριματικά του MundoBasket της Τσεχίας εκτός έδρας, με τον Άνταμ Χάνγκα να κάνει double-double με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ!

Στο ακριβώς προηγούμενο ματς, όπου η Ουγγαρία ηττήθηκε από τη Λιθουανία, ο Χάνγκα είχε 21 πόντους. Βατό να ξεπεράσει απόψε τους 14,5. Αν η Ουγγαρία υπερασπιστεί παράλληλα ένα λογικό χάντικαπ 9,5 πόντων, τότε χτίζουμε απόδοση στο 2.10.

Προγνωστικά Μπάσκετ: Ώρα απαντήσεων από την Τουρκία

Στον πρώτο όμιλο, η Τουρκία κάνει πρεμιέρα με το Μαυροβούνιο (17:15 Live από το SPORT24). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, παρότι γνώρισε δύο ήττες από Σερβία και Λετονία στα προκριματικά του MundoBasket, μπαίνει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με υψηλές βλέψεις.

Το γκρουπ θεωρείται βατό για να χτυπήσει την πρωτιά και να στρώσει το δρόμο της στα νοκ άουτ. Απόψε, η Τουρκία θα ψάξει μία πειστική νίκη για να χτίσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Το Μαυροβούνιο χωρίς τον Βούτσεβιτς και με κορυφαίους παίκτες τον Ντούμπλιεβιτς και τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι, δεν είναι αντίπαλος που τρομάζει.

Η νίκη της Τουρκίας λογικά είναι φαβορί στο 1.30 και ανεβαίνει μέχρι το 1.40 με ένα μικρό χάντικαπ 2,5 πόντων. Μπορούμε ταυτόχρονα να ζητήσουμε από τον Κορκμάζ να βάλει τουλάχιστον 14 πόντους και να χτίσουμε απόδοση διπλασιασμού.

Ο άσος των Σίξερς είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ των Τούρκων. Στο τουρνουά Ακρόπολις είχε 17,6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σερβία, όπου η Τουρκία ηττήθηκε με 79-72 σημείωσε 18.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ισπανία – Βουλγαρία: Βεζένκοβ double-double (απόδοση 3.00), 14:30
  • Βοσνία – Ουγγαρία: 2 +9,5 & Χάνγκα Over 14,5 πόντοι (απόδοση 2.10), 15:30
  • Τουρκία – Μαυροβούνιο: 1 -2,5 & Κορκμάζ 14+ πόντοι (απόδοση 2.02), 17:15
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ