ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Το 2.20 του Ντόντσιτς και το value 2.55 της Ιταλίας

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε όργια απέναντι στους Γάλλους
Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε όργια απέναντι στους Γάλλους FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Γαλλία - Ιταλία και Σλοβενία - Πολωνία για τα προημιτελικά του EuroBasket 2022.

Το σημερινό πρόγραμμα του EuroBasket ξεκινάει με ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία (18:15 ERT3, Live από το SPORT24). Οι μπουκ δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στους "τρικολόρ" με 3,5 πόντους, ωστόσο το φετινό τουρνουά μας έχει διδάξει ότι κανένα φαβορί δεν μπορεί να νιώθει σίγουρο.

Γαλλία - Ιταλία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Γαλλία από το 2011 μέχρι το 2015 κατέκτησε τρία μετάλλια στο EuroBasket, όλων των χρωμάτων και φέτος θέλει να επιστρέψει στο βάθρο, μετά την αποτυχημένη παρουσία της το 2017, όταν τερμάτισε 12η.

Η πικρή αλήθεια πάντως είναι, πως η ομάδα του Βενσάν Κολέ δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής και κανονικά στη θέση της θα έπρεπε να βρισκόταν η Τουρκία. Οι Τούρκοι ωστόσο αυτοκτόνησαν στο παιχνίδι των "16". 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου το σύνολο του Αταμάν ήταν στο +2 και είχε κερδίσει αντιαθλητικό φάουλ. Ο Οσμάν όμως έχασε και τις δύο βολές και εν συνεχεία η Τουρκία πούλησε την κατοχή στην επαναφορά!

Ο Ρουντί Γκομπέρ, σαν από μηχανής θεός, με ένα φόλοου κάρφωμα έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί η Γαλλία πήρε τελικά το θρίλερ στον πόντο. Ο άσος των Τίμπεργουλβς ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης των Γάλλων με 20 πόντους, 17 ριμπάουντ και... αμέτρητα τιπ στην μπάλα, σε άστοχα σουτ των συμπαικτών του.

Το πρόβλημα ωστόσο της Γαλλίας είναι ότι κάνουν απογοητευτικό τουρνουά παίκτες όπως ο Φουρνιέ και ο Καμπαρό. Επίσης, είναι άφαντος ο Οκόμπο, ενώ ο Γιαμπουσέλι φαίνεται πως αγωνίζεται με πρόβλημα τραυματισμού. Έτσι, ο Κολέ είναι αναγκασμένος να ζήσει και να πεθάνει με τον... αυτοκαταστροφικό Ερτέλ.

Στον αντίποδα, η Ιταλία ήταν η δράστρια στη μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά, αφού κέρδισε εμφατικά ένα από τα πρώτα φαβορί για το χρυσό, τη Σερβία.

Οι Ατζούρι εκμεταλλεύτηκαν τις τραγικές επιλογές του Πέσιτς, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Νίκολα Γιόκιτς για 12 λεπτά. Έχτισαν αυτοπεποίθηση στο διάστημα που ο σταρ των Νάγκετς ήταν εκτός παρκέ (+19 η Ιταλία όσο ο Γιόκιτς δεν έπαιζε) και εν τέλει πανηγύρισαν μία πανάξια πρόκριση.

Ανέλπιστος πρωταγωνιστής ο Μάρκο Σπίσου, που ντύθηκε... Κάρι και τελείωσε το ματς με 22 πόντους, έχοντας 6/9 τρίποντα. Σπουδαία εμφάνιση και ο Νικολό Μέλι με 21 πόντους. Από κοντά ασφαλώς ο Φοντέκιο με 19 και ο Πολονάρα με 16 και 3/4 τρίποντα.

Η Ιταλία του Τζιανμάρκο Ποτσέκο μπορεί να μην έχει την αθλητικότητα και το μέγεθος των Γάλλων, όμως είναι η ζωντανή έκφραση του πάθους. Είναι ο ορισμός της hustle ομάδας, παλεύει για κάθε μπάλα και σε κάθε παιχνίδι δείχνει έτοιμη να υπερβεί τα όρια της.

Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μία τόσο μεγάλη νίκη όπως αυτή επί της Σερβίας. Πολλές φορές αδειάζεις μετά από τέτοια αποτελέσματα, ωστόσο εδώ που έφτασαν οι Ατζούρι, έχουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια στα ημιτελικά ενός EuroBasket.

Στοιχηματικά λοιπόν, το 2.55 της Ιταλίας είναι value, διότι ποντάρεις την πιο διψασμένη και παθιασμένη ομάδα της διοργάνωσης, η οποία κακά τα ψέματα έχει ήδη κερδίσει τη συμπάθεια των περισσότερων.

Σε ατομικό επίπεδο, το double-double του Γκομπέρ μοιάζει αρκετά πιθανό απέναντι στα μέτρια κορμιά των Ιταλών. Οι Ατζούρι δεν έχουν παίκτη να κοιτάξει στα μάτια τον Γάλλο NBAer, ο οποίος κατεβάζει 10,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη διοργάνωση.

Στο 1.83 η συγκεκριμένη επιλογή, ωστόσο μπορεί να εκτοξευτεί στο 2.90 αν ζητήσουμε και τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο από τον Μέλι. Ο άσος της Αρμάνι Μιλάνο είναι δεδομένο πως στην επίθεση θα τραβηχτεί μακριά από τη ρακέτα και θα προσπαθήσει να παίξει με πρόσωπο, αφού ο Γκομπέρ μέσα στο ζωγραφιστό δεν αντιμετωπίζεται. Υπενθυμίζεται ότι ο Μέλι είχε τρία εύστοχα τρίποντα με τη Σερβία και σημειώνει τουλάχιστον ένα σε τρία σερί ματς.

Σλοβενία - Πολωνία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον άλλον προημιτελικό της ημέρας, ανάμεσα στη Σλοβενία και την Πολωνία (21:30 ERT1, Live από το SPORT24), υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και φυσικά αυτό είναι η παρέα του Λούκα Ντόντσιτς.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά στους "16" και επικράτησαν με 88-72 του Βελγίου. Το τελικό σκορ πάντως δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του ματς, καθώς το Βέλγιο ήταν άκρως ανταγωνιστικό για τρία δεκάλεπτα και μάλιστα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου προηγήθηκε με +1.

Στο φινάλε πάντως, οι Βέλγοι ξέμειναν από επιθετικές λύσεις και η Σλοβενία με ένα επί μέρους 25-12 στην τελευταία περίοδο έφτασε στην πρόκριση χωρίς δράματα.

Το αρνητικό για την ομάδα του Σέκουλιτς είναι ότι τραυματίστηκε ο Ζόραν Ντράγκιτς και θα χάσει το υπόλοιπο τουρνουά. Επίσης, στην προπόνηση της Δευτέρας ήχησε συναγερμός, καθώς ο Ντόντσιτς γύρισε τον αστράγαλό του, ωστόσο ο τραυματισμός δεν αποδείχθηκε σοβαρός, άρα ο σταρ των Σλοβένων θα αγωνιστεί κανονικά απόψε.

Η πορεία της Πολωνίας κρίνεται ήδη επιτυχημένη και η παρουσία της στα προημιτελικά είναι ουσιαστικά το ταβάνι της. Στους "16" κέρδισε την Ουκρανία 94-86 σε ένα θεαματικό ματς, όπου τη διαφορά έκαναν οι δύο συνήθεις ύποπτοι, ο Πονίτκα (22 πόντους) και ο Σλότερ (24 πόντους).

Παρότι σε έναν προημιτελικό δεν ποντάρεις εύκολα σε διψήφια χάντικαπ, εδώ υπάρχει σαφής διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και το πιθανότερο είναι πως στο τέλος το σκορ θα ανοίξει σε τιμές άνω των δέκα πόντων.

Το -9,5 της Σλοβενίας προσφέρεται στο 1,45 και με Over 164,5 φτάνει το 1,95. Οι Σλοβένοι στα τελευταία τρία παιχνίδια τους σκοράρουν σταθερά 88 πόντους. Σήμερα, δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τους 90, αφού θα τεθούν αντιμέτωποι με μία άμυνα που δέχεται στη διοργάνωση πάνω από 83 κατά μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά στον Ντόντσιτς, το όριο των πόντων του έχει βγει στο 28,5, ακριβώς δηλαδή στον μέσο όρο που έχει στο φετινό EuroBasket. Μόνο, που ο Σλοβένος σούπερ σταρ στα τελευταία τρία ματς έχει 36 με τη Γερμανία, 47 με τη Γαλλία και 35 με το Βέλγιο. Στο 1.70 το Over 28,5 του Λούκα-Μάτζικ. Στο 2.20 αν ευστοχήσει παράλληλα και σε τουλάχιστον τρία τρίποντα. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια έβαλε συνολικά 10!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γαλλία – Ιταλία: 2 (απόδοση 2.55), 18:15
  • Γαλλία – Ιταλία: Γκομπέρ double-double & Μέλι 1+ εύστοχο τρίποντο (2.90), 18:15
  • Σλοβενία – Πολωνία: 1 -9,5 & Over 164,5 (απόδοση 1.95), 21:30
  • Σλοβενία – Πολωνία: Ντόντσιτς 28,5 πόντοι & 3+ εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.20), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ