ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Τα δύο μεγάλα ντέρμπι και το 2.15 της Γεωργίας

Ο Ηλίας Ζούρος στον πάγκο της Εθνικής Γεωργίας
Ο Ηλίας Ζούρος FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Σλοβενία - Λιθουανία, Γαλλία - Γερμανία και Βέλγιο - Γεωργία.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του EuroBasket έρχεται ασφαλώς από τον δεύτερο όμιλο και το παιχνίδι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Σλοβενίας κόντρα στη φιλόδοξη Λιθουανία (18:15 ΕΡΤ1, LIVE από το SPORT24).

Προγνωστικά EuroBasket: Ανεβάζει το τέμπο η Σλοβενία

Η Σλοβενία του φοβερού και τρομερού Λούκα Ντόντσιτς κατεβαίνει ασφαλώς με στόχο το ριπίτ. Οι Σλοβένοι κέρδισαν και τα έξι φιλικά προετοιμασίας που έδωσαν, ωστόσο στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι τους, πήραν ένα καλό μάθημα από τη Γερμανία, χάνοντας με 90-71.

Από την άλλη, η Λιθουανία του Γιόνας Βαλανσιούνας, του Ντομάντας Σαμπόνις και ασφαλώς του νέου άσου του Παναθηναϊκού, Μάριους Γκριγκόνις, άφησε θετικότατες εντυπώσεις στην προετοιμασία. Στα δύο πιο δυνατά φιλικά, μέτρησε ισάριθμες νίκες κόντρα στην Ισπανία.

Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις έκανε επίσης το 2/2 στα προκριματικά του MundoBasket. Πρώτα επικράτησε της Ουγγαρίας 88-78, με τους δίδυμους πύργους (Βαλανσιούνας και Σαμπόνις), να σημειώνουν 17 πόντοι έκαστος και εν συνεχεία του Μαυροβουνίου 90-73, με πρώτο σκόρερ τον Γκριγκόνις (16 πόντοι).

Τελευταία φορά που συναντήθηκαν η Σλοβενία με τη Λιθουανία, ήταν πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το ματς εξελίχθηκε σε ένα επιθετικό υπερθέαμα με τους Σλοβένους να επικρατούν με 96-85. Γενικά, η Σλοβενία οδηγεί τα παιχνίδια της σε up tempo και ανεβάζει εύκολα το σκορ πάνω από τους 80. Η Λιθουανία μπορεί να μην έχει καθαρόαιμους σουτέρ στην αποστολή της, υπερέχει όμως ξεκάθαρα μέσα στη ρακέτα και έχει το ταλέντο για να ακολουθήσει ψηλά.

Θα προξενήσει εντύπωση αν το συγκεκριμένο ματς δεν ξεπεράσει τους 160 πόντους. Αν ποντάρουμε παράλληλα και στο ενδεχόμενο να βγει πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Ντόνσιτς, φτάνουμε σε αποδόσεις διπλασιασμού. Σημειώνεται, ότι ο άσος των Μάβερικς έβαλε 31 πόντους με τη Γερμανία, 30 με την Εσθονία, 21 με την Κροατία, 35 με τη Σερβία και 27 με την Τουρκία, στα τελευταία πέντε παιχνίδια του με την εθνική Σλοβενίας.

Προγνωστικά Μπάσκετ: Μπορεί να αντισταθεί η Γερμανία

Από τον ίδιο όμιλο, πολύ μεγάλο ντέρμπι είναι ασφαλώς και το Γαλλία – Γερμανία (21:30 ΕΡΤ 1, LIVE από το SPORT24) . Οι μπουκ δίνουν φαβορί τους Γάλλους στους 6,5 πόντους, ωστόσο η οικοδέσποινα Γερμανία του Γκόρντον Χέρμπερτ δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Οι "τρικολόρ" του Βενσάν Κολέ θεωρούνται από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και όχι άδικα, δεδομένου ότι κατεβάζουν μία τρομερή αθλητική ομάδα με εξαιρετικές δυνατότητες και στις δύο πλευρές του παρκέ (Γκομπέρ, Πουαριέ, Φαλ, Φουρνιέ, Γιαμπουσέλι, Λουβαβού-Καμπαρό, Οκόμπο).

Από την άλλη, η Γερμανία με τη νίκη επί της Σλοβενίας έδειξε ότι μέσα στην έδρα της μπορεί να προσφέρει αντίσταση και να βρει επιθετικές λύσεις. Το ρόστερ των Γερμανών δεν είναι αμελητέο με τρεις NBAer (Σρέντερ, Φραντ Βάγκνερ, Τάις) και πολλούς έμπειρους παίκτες από το επίπεδο της EuroLeague (Φόιγκτμαν, Βάιλερ-Μπαπ, Τίμαν, Γκιφάι, Λο, Ομπστ).

Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν αν δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι στο προηγούμενο EuroBasket, η Γερμανία είχε σοκάρει τη Γαλλία, καθώς την είχε κερδίσει με 84-81 στη φάση των "16".

Στη λογική λοιπόν ότι η Γερμανία δεν θα πέσει αμαχητί μπροστά στο κοινό της μπορούμε να ζητήσουμε το διπλό με 8,5 πόντους χάντικαπ σε απόδοση 1.65.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Για το πρώτο βήμα η Γεωργία

Για τον πρώτο όμιλο, η Γεωργία των Ηλία Ζούρου και Δημήτρη Λημνιάτη κάνει ποδαρικό στο EuroBasket κόντρα στο Βέλγιο (20:00 ΕΡΤ3, LIVE από το SPORT24). Η Γεωργία στάθηκε άτυχη με τον τραυματισμό του Τορνίκε Σενγκέλια, ωστόσο ως οικοδέσποινα εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση, σε ένα σχετικά βατό γκρουπ (Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία οι άλλες τέσσερις ομάδες). Άλλωστε, στο ρόστερ υπάρχουν και άλλοι ποιοτικοί παίκτες όπως οι Μπιτάτζε, Μαμουκελασβίλι, Σερμαντίνι και ΜακΦάντεν.

Στον αντίποδα, το Βέλγιο είναι μία ομάδα με συγκεκριμένες δυνατότητες και πρακτικά δύο μόνο παίκτες επιπέδου EuroLeague, τον γκαρντ Ρετίν Ομπασοχάν και τον σέντερ Ισμαέλ Μπακό.

Με τη δύναμη της έδρας και την ώθηση από το κοινό της, η Γεωργία αναμένεται να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της, επικρατώντας του Βελγίου. Οι Γεωργιανοί ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι τους εκτός έδρας με την Ιταλία, για τα προκριματικά του MundoBasket, σε αντίθεση με το Βέλγιο, που έχασε αρκετά εύκολα στο ΟΑΚΑ από την Ελλάδα.

Η νίκη της Γεωργίας είναι σωστό φαβορί στο 1.60 και μπορεί να ανέβει στο 2.15 μαζί με το Under 160,5 στη λογική ότι το Βέλγιο είναι μία ομάδα που κατεβάζει τον αριθμό των κατοχών του και πηγαίνει σε κοντρόλ τέμπο και επιθέσεις 24 δευτερολέπτων.

Στον αγώνα με την Ελλάδα, το σύνολο των πόντων δεν ξεπέρασε τους 153, ενώ με τη Μεγάλη Βρετανία έφτασε μόλις τους 129, στα τελευταία δύο επίσημα ματς των Βέλγων.

ΣΤΟΙΧΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σλοβενία – Λιθουανία: Over 160,5 & Πρώτος σκόρερ Ντόντσιτς (απόδοση 2.02), 18:15
  • Βέλγιο – Γεωργία: 2 & Under 160,5 (απόδοση 2.15), 20:00
  • Γαλλία – Γερμανία: 2 +8,5 (απόδοση 1.65), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ