BIG GAMES BET

Προγνωστικά EuroBasket: Με τα ειδικά των Γερμανών κι ένα combo στον τελικό

Προγνωστικά EuroBasket: Με τα ειδικά των Γερμανών κι ένα combo στον τελικό
FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του EuroBasket Ισπανία - Γαλλία, αλλά και τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα στη Γερμανία και την Πολωνία.

Η Ισπανία ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και για ακόμη ένα EuroBasket θα ανέβει στο βάθρο, διεκδικώντας μάλιστα απόψε το χρυσό μετάλλιο κόντρα στη Γαλλία (21:30 ERT1, Live από το SPORT24).

Ισπανία - Γαλλία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ανανεωμένη "φούρια ρόχα", χωρίς τους αστέρες του παρελθόντος, ξεκίνησε με πολύ χαμηλούς τόνους στη φετινή διοργάνωση και τελικά για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι στην Ευρώπη είναι μακράν η πιο βαριά μπασκετική φανέλα.

Δεν είναι ασφαλώς λίγο πράγμα να κατακτάς μετάλλιο σε έβδομο διαδοχικό EuroBasket και να είσαι στο βάθρο στα δέκα από τα τελευταία 11 τουρνουά από το 1999 και μετά!

Η πορεία της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο είναι πράγματι εντυπωσιακή, αφού στους “16” απέκλεισε τη Λιθουανία στην παράταση, σημειώνοντας 102 πόντους! Στα προημιτελικά έριξε 100 απέναντι στη Φινλανδία του Λάουρι Μάρκανεν. Και στα ημιτελικά, κέρδισε με 96-91 μέσα στο Βερολίνο την οικοδέσποινα Γερμανία, η οποία είχε πιστέψει ότι μπορεί ακόμη και το χρυσό μετάλλιο μετά τη νίκη επί της Ελλάδας.

Στον ημιτελικό, έκανε απίστευτα πράγματα ξανά ο Λορέντσο Μπράουν, σημειώνοντας 29 πόντους. Πάντα σταθερός ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 16 πόντους. Με απροσπέλαστες άμυνες ξανά ο κομβικός Ντίαθ, με εκπληκτικά καθαρό μυαλό ο Γκαρούμπα, που μοίρασε 7 ασίστ!

Στον αντίποδα, η Γαλλία θα κυνηγήσει απόψε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε EuroBasket μετά το 2013 και θα ανέβει στο βάθρο για 10η συνολικά φορά.

Η πορεία των Γάλλων μέχρι τον τελικό δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακή, όπως αυτή των Ισπανών. Στους "16" και στους "8" ουσιαστικά πέρασαν γιατί αυτοκτόνησαν η Τουρκία και η Ιταλία αντίστοιχα. Επίσης, στον ημιτελικό, οι "τρικολόρ" συνάντησαν την εντελώς άδεια Πολωνία και τη συνέτριψαν με 95-54 στο πιο ξενέρωτο ματς του φετινού συναρπαστικού EuroBasket.

Το θετικό για τον Βενσάν Κολέ, είναι ότι στο παιχνίδι με τους Πολωνούς, άνοιξε το ροτέισον, αφού όλα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο (δέχθηκε μόλις 18 πόντους). Έτσι, μοίρασε ανάσες σε παίκτες που έχουν τραβήξει το περισσότερο κουπί, όπως ο Γκομπέρ και ο Φουρνιέ.

Οι μπουκ λογικά προσφέρουν απόψε φαβορί τη Γαλλία στους 3,5 πόντους, αφού αντικειμενικά υπερισχύει σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και θεωρητικά είναι πιο ξεκούραστη από την Ισπανία.

Ποιος όμως μπορεί να υποτιμήσει την καρδιά τον Ισπανών και τον Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος έχει δώσει ρεσιτάλ στη φετινή διοργάνωση με τις τακτικές επιλογές του; Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η "φούρια ρόχα" έχει αναπτύξει... πελατειακές σχέσεις με τη Γαλλία στα EuroBasket.

Τελευταία νίκη των Γάλλων σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το 2005, όταν κέρδισαν την Ισπανία στον μικρό τελικό και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Έκτοτε μετρούν 5/5 ήττες κόντρα στην Ισπανία. Ανάμεσα σε αυτές οι δύο ημιτελικοί το 2015 και το 2013 που κρίθηκαν στην παράταση και ο τελικός του 2011.

Με βάση το μπάσκετ που έχουν παίξει οι δύο φιναλίστ, αξίζει περισσότερο να πάμε σε ένα χάντικαπ υπέρ της Ισπανίας, τύπου 7,5 πόντων, στη λογική ότι ακόμη και να χάσει η "φούρια ρόχα" αυτό θα γίνει στις λεπτομέρειες.

Για να φτάσουμε στον διπλασιασμό, μπορούμε να ζητήσουμε και ένα σχετικά safe Under, καθώς όλα τα ματς της Γαλλίας στο τουρνουά, με εξαίρεση αυτό κόντρα στην αλέγκρα Σλοβενία, πήγαν κάτω από τους 160 πόντους. Με Τουρκία και Ιταλία, η κανονική διάρκεια έγραψε 154 πόντους, ενώ κόντρα στην Πολωνία σημειώθηκαν μόλις 149. Επίσης, στα ανταγωνιστικά ματς με Λιθουανία και Γερμανία, μπήκαν 150 και 139 πόντοι αντίστοιχα. Το Under 168,5 δείχνει αρκετά ασφαλές και μαζί με το +7,5 της Ισπανίας χτίζουμε απόδοση στο 1.98.

Γερμανία - Πολωνία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον μικρό τελικό, η Γερμανία είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Πολωνία (18:15 ERT3, Live από το SPORT24), με το βασικό χάντικαπ να τοποθετείται στους 12,5 πόντους.

Η Γερμανία έχει πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό τουρνουά και φυσικά αξίζει ένα μετάλλιο. Η Μάνσαφτ έχει να ανέβει στο βάθρο από το 2005 και το ασημένιο που κατέκτησε στο Βελιγράδι, χάνοντας στον τελικό από την Ελλάδα.

Από την άλλη, η Πολωνία αποτελεί ασφαλώς την ευχάριστη έκπληξη του φετινού EuroBasket, όμως η εικόνα της στον ημιτελικό με τη Γαλλία ήταν αποκαρδιωτική. Σε κάθε περίπτωση, η παρέα των Πονίτκα και Σλότερ έχει ήδη τρυπήσει το ταβάνι της και ότι βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης αποτελεί τεράστιο επίτευγμα.

Στοιχηματικά, μόνο αν πάμε σε κάποιο διψήφιο χάντικαπ θα βρούμε αξιοπρεπή απόδοση. Πιθανότατα η Πολωνία δεν θα εξελιχθεί ξανά σε σάκος του μποξ, όπως την Παρασκευή, παρόλα αυτά, αν η Γερμανία ανοίξει το ρυθμό, δύσκολα ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς θα μπορέσει να ακολουθήσει.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιούλιο, για τα προκριματικά του MundoBasket, η Γερμανία είχε κερδίσει την Πολωνία στη Βρέμη, 93-83, με τον Ντένις Σρέντερ να σημειώνει 38 πόντους σε 31 λεπτά! Στο EuroBasket η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ σημειώνει 93,3 πόντους κατά μέσο όρο και ειδικά στα τρία νοκ άουτ με Μαυροβούνιο, Ελλάδα και Ισπανία έφτασαν τους 94,3 κατά μέσο όρο. Εκτός απροόπτου η Μάνσαφτ θα περάσει απόψε τους 90', ωστόσο το Over 90,5 προσφέρεται μόλις στο 1.65.

Αναγκαστικά λοιπόν θα στραφούμε στα ειδικά των παικτών. Ο Σρέντερ μπορεί να προκάλεσε διάφορα σχόλια με τη συμπεριφορά του στο παρκέ, είναι όμως αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης της Γερμανίας και στα νοκ άουτ έχει κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις. Με την Ισπανία έβαλε 30 πόντους, με την Ελλάδα 26 και με το Μαυροβούνιο 22. Στο 1.75 να περάσει τους 21 απόψε.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το Over 15,5 πόντοι του Φραντς Βάγκνερ, καθώς προσφέρεται σε αποδόσεις διπλασιασμού. Οι Πολωνοί δεν έχουν κάποιον παίκτη στο ρόστερ τους να ματσάρει τον άσο των Ορλάντο Μάτζικ, ο οποίος σημειώνει 16,1 πόντους στο φετινό EuroBasket με 57,7% από το δίποντο και 46,2% από το τρίποντο. Ειδικά, στο παιχνίδι με την εθνική μας ήταν καταπληκτικός έχοντας 5/7 τρίποντα.

Με ρίσκο παίζεται και το Over 3,5 εύστοχα τρίποντα του Αντρέας Ομπστ στο 2.80! Ο άσος της Μπάγερν σουτάρει στο EuroBasket με το εντυπωσιακό 51,1% από το τρίποντο. Ο Χέρμπερτ έχει δουλέψει πάρα πολύ τα plays με off ball screen, προκειμένου να βγάζει ελεύθερα σουτ στον Ομπστ, ο οποίος επιθετικά είναι μονοδιάστατος, απειλεί δηλαδή μόνο με περιφερειακό σουτ. Παρόλα αυτά έκανε τη ζημιά στην Ελλάδα, έχοντας 5/7 τρίποντα, ενώ λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά και στην Ισπανία, κόντρα στην οποία είχε 5/8.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γερμανία – Πολωνία: Σρέντερ Over 21,5 πόντοι (απόδοση 1.75), 18:15
  • Γερμανία – Πολωνία: Βάγκνερ Over 15,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 18:15
  • Γερμανία – Πολωνία: Ομπστ Over 3,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.80), 18:15
  • Ισπανία – Γαλλία: 1 +7,5 & Under 168,5 (απόδοση 1.98), 21:30
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ