ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Η Ελλάδα αποχαιρετάει το Μιλάνο με επιλογές διπλασιασμού

Ο Γιώργος Παπαγιάννης
Ο Γιώργος Παπαγιάννης INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Ελλάδας με την Εσθονία για την τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων του EuroBasket.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει απόψε την παρουσία της στο Μιλάνο, με το παιχνίδι κόντρα στην Εσθονία (18:00 ERT1, Live από το SPORT24), έχοντας ασφαλώς καπαρώσει την πρωτιά του ομίλου από την Τρίτη, όταν και έκανε το 4/4 με τη νίκη κόντρα στην Ουκρανία.

Εσθονία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η αποψινή αναμέτρηση λοιπόν είναι αδιάφορη βαθμολογικά και για τους δύο αντιπάλους, αφού η Εσθονία με τη σειρά της δεν διατηρεί ελπίδες πρόκρισης (έχει ηττηθεί από Ιταλία και Κροατία, άρα σε πιθανή ισοβαθμία με κάποια εκ των δύο μένει εκτός).

Πρακτικά, το σημερινό παιχνίδι είναι μία γερή προπόνηση, ένα ζέσταμα αν θέλετε, για το πρώτο νοκ άουτ που θα δώσει η Ελλάδα, την ερχόμενη Κυριακή. Το πιθανότερο είναι πως ο Δημήτρης Ιτούδης θα ξεκουράσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και θα ανοίξει το ροτέισον, όπως έκανε και με τη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης, όλα δείχνουν ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στο φετινό EuroBasket ο Κώστας Αντετοκούνμπο, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Είναι γεγονός, πως το τεχνικό επιτελείο της εθνικής κινείται μεθοδικά και με ξεκάθαρο πλάνο, ώστε όλοι οι παίκτες της 12αδας να είναι πανέτοιμοι για τα παιχνίδια στο Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά στο σημερινό ματς, δεν έχει αξία να κυνηγήσουμε το υψηλό χάντικαπ (14,5 πόντοι) διότι όπως προείπαμε δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο, αν και είναι δεδομένο πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σοβαρότητα την αναμέτρηση, όπως δηλαδή αρμόζει σε ένα επίσημο παιχνίδι.

Παίρνοντας λοιπόν ως υπόθεση εργασίας ότι ο Γιάννης θα πάρει ανάσες, θα πρέπει να ψάξουμε για άλλους πρωταγωνιστές. Για παράδειγμα, κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία πρώτος σκόρερ ήταν ο Σλούκας με 21 πόντους και ακολούθησε με 17 ο Παπαγιάννης.

Το συγκεκριμένο δίδυμο, ο κόουτς Ιτούδης φαίνεται πως το δουλεύει αρκετά και περιμένει πολλά από τις μεταξύ τους συνεργασίες, διότι αφενός ο Σλούκας μπορεί να απειλήσει ανά πάσα στιγμή από την περιφέρεια, αφετέρου ο Παπαγιάννης έχει ασφαλώς τα προσόντα να κυριαρχήσει στο παιχνίδι πάνω από τη ρακέτα.

Ο άσος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία είχε πέντε ασίστ. Αν δώσει σήμερα τουλάχιστον τέσσερις τελικές πάσες και παράλληλα ο σέντερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σημειώσει πάνω από 10 πόντους, χτίζουμε ένα combo σε απόδοση 2.20.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να ζητήσουμε ένα μικρό χάντικαπ 5,5 για να καλύψει η εθνική μας και να το συνδυάσουμε με το Over 159,5 για να φτάσουμε σε αποδόσεις άνω του 2.00. Η Εσθονία αναμένεται να παίξει ελεύθερα και να διασκεδάσει το παιχνίδι με ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα, ακόμη και χωρίς τον Γιάννη, έχει αποδείξει ότι μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τους 85 πόντους. Υπενθυμίζεται ότι με τη Μεγάλη Βρετανία έβαλε 93 και στο φιλικό με την Τουρκία 89.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εσθονία – Ελλάδα: 2 -5,5 & Over 159,5 (απόδοση 2.10), 18:00
  • Εσθονία – Ελλάδα: Παπαγιάννης Over 10,5 πόντοι & Σλούκας 4+ ασίστ (απόδοση 2.20), 18:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ