ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Η άμυνα της Γαλλίας και ο "τελικός" της Πολωνίας

Προγνωστικά EuroBasket: Η άμυνα της Γαλλίας και ο "τελικός" της Πολωνίας
FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ολλανδία - Πολωνία, Εσθονία - Μεγάλη Βρετανία, Βοσνία - Γαλλία και Μαυροβούνιο - Ισπανία για τη φάση των ομίλων του EuroBasket.

Με 12 αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η φάση των ομίλων στο EuroBasket 2022. Στο τέταρτο γκρουπ, η Πολωνία παίζει με την Ολλανδία σε ένα ματς που ουσιαστικά έχει χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς (15:00 Live από το SPORT24).

Προγνωστικά EuroBasket: Στο χέρι της Πολωνίας η πρόκριση

Η Πολωνία έχει ρεκόρ 2-1 στις πρώτες τρεις αγωνιστικές και αν επικρατήσει σήμερα των Ολλανδών, πρακτικά κλειδώνει την πρόκρισή της στη φάση των “16”, χωρίς να εξαρτάται από το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, κόντρα στην πανίσχυρη Σερβία.

Μαθηματικές ελπίδες διατηρούν και οι "οράνιε" παρά το 0-3, ωστόσο αγωνιστικά είναι εμφανές πως είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου, έστω κι αν ήταν αξιόμαχοι στις ήττες από Ισραήλ (-7) και Τσεχία (-8).

Το βασικό χάντικαπ βρίσκεται στους 8,5 πόντους, ωστόσο στην Πολωνία αρκεί σήμερα μία νίκη έστω και με ένα καλάθι για να κάνει τη δουλειά της. Το διπλό με -1,5 πόντο προσφέρεται στο 1.30 και μπορεί να φτάσει ως το 1.95 αν σκοράρει μίνιμουμ 15 πόντους ο Εϊ Τζέι Σλότερ.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού είναι ο κορυφαίος σκόρερ των Πολωνών, σημειώνοντας 23 πόντους με την Τσεχία και 24 με το Ισραήλ. Μόνο στο παιχνίδι με τη Φινλανδία έμεινε χαμηλά (4 πόντοι), ωστόσο τη συγκεκριμένη αναμέτρηση η Πολωνία την παράτησε νωρίς και ο νατουραλιζέ γκαρντ αγωνίστηκε μόλις 17 λεπτά.

Προγνωστικά Μπάσκετ: Αξίζει μία νίκη η Εσθονία

Στον όμιλο της εθνικής μας, το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση της Εσθονίας κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία (15:15 ERT3, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 0-3 και οι ελπίδες τους για πρόκριση είναι μονάχα μαθηματικές.

Από τις δύο πάντως, η Εσθονία έχει παρουσιαστεί πολύ πιο ανταγωνιστική. Από την Κροατία ηττήθηκε με -3 και από την Ουκρανία στον πόντο. Αντίθετα και οι τρεις ήττες της Μεγάλης Βρετανίας από Ουκρανία, Κροατία και χθες από την Ελλάδα, σε ένα ματς που πήρε ρεπό ο Γιάννης, ήρθαν με διψήφιες διαφορές.

Αν μία εκ των δύο αξίζει να φύγει με μία νίκη από το τουρνουά, αυτή είναι η Εσθονία, η οποία μάλιστα έχει και ισχυρότατη συμπαράσταση στις εξέδρες του Mediolanum Forum, καθώς στο Μιλάνο έχουν βρεθεί χιλιάδες φίλοι του μπάσκετ από τη μικρή βαλτική χώρα.

Με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική η Εσθονία παίζει κόντρα στην Ελλάδα, το αποψινό ματς είναι αυτό που πρέπει να πάρει για να φύγει με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση και να ευχαριστήσει το ένθερμο κοινό της που έχει δώσει ξεχωριστό χρώμα στον τρίτο όμιλο. Στο 1.70 ο άσος με -3,5 πόντους.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ποντάρει στην άμυνά της η Γαλλία

Στον δεύτερο όμιλο, η Βοσνία έβαλε φωτιά με την τεράστια νίκη που πέτυχε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία. Οι Βόσνιοι με ρεκόρ 2-1 έχουν πλέον θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στα νοκ άουτ και ουσιαστικά απειλούν με αποκλεισμό τη Λιθουανία, η οποία ξεκίνησε με 0-3.

Απόψε, η ομάδα του Αντις Μπετσίραγκιτς κοντράρεται με τη Γαλλία (15:30 Live από το SPORT24). Οι "τρικολόρ" ξεκίνησαν το τουρνουά με την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στην οικοδέσποινα Γερμανία, όμως στη συνέχεια κέρδισαν τη Λιθουανία και την Ουγγαρία, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσουν.

Γενικά, η Γαλλία δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις δυνατότητες του ρόστερ της, ωστόσο είναι φανερό πως μπορεί να παίξει εξαιρετική άμυνα, καθώς διαθέτει τεράστιο μέγεθος (Γκομπέρ, Πουαριέ, Φαλ).

Η Βοσνία παίζει πολύ πιο αλέγκρο μπάσκετ και σκοράρει άνετα πάνω από 80 πόντους (με τη Σλοβενία έβαλε 97), ωστόσο κόντρα στην αθλητικότητα και το μέγεθος των Γάλλων κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά πριν το EuroBasket, στα προκριματικά του MundoBasket, με τη Βοσνία να επικρατεί στο Βελιγράδι των Γάλλων με 96-90 στη δεύτερη παράταση! Η κανονική διάρκεια έληξε 76-76. Λογικά και απόψε ο νικητής δεν θα πάει πολύ πάνω από τους 80. Άλλωστε, η ομάδα του Βενσάν Κολέ σημειώνει στο τουρνουά μόλις 72,6 πόντους κατά μέσο όρο.

Πρώτη σκέψη στοιχηματικά το Under 164,5, το οποίο η Γαλλία έχει επιβεβαιώσει και στα τρία παιχνίδια της στο EuroBasket και αποδίδει 1.80.

Προγνωστικά EuroBasket: Δεν τρομάζει η Ισπανία

Στον πρώτο όμιλο, η Ισπανία γνώρισε μία σοκαριστική ήττα από το Βέλγιο με 83-73, σε ένα ματς που αναδείχθηκαν όλες οι αδυναμίες της. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι η φετινή έκδοση της "φούρια ρόχα" δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδες που σάρωναν τα μετάλλια τα προηγούμενα χρόνια.

Απόψε, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο καλείται να βγάλει αντίδραση κόντρα στο Μαυροβούνιο (17:15 Live από το SPORT24). Το πιθανότερο είναι πως θα το κάνει, ωστόσο το σύνολο του Μπόσκο Ράντοβιτς είναι αρκετά ανταγωνιστικό μέχρι στιγμής και λογικά δεν θα επιτρέψει στους Ισπανούς να κάνουν περίπατο.

Το Μαυροβούνιο έχασε μόλις με 4 πόντους στην πρεμιέρα με την Τουρκία και εν συνεχεία κέρδισε τόσο το Βέλγιο, όσο και τη Βουλγαρία, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Επειδή πάντως ο όμιλος παραμένει εντελώς ανοιχτός, το πιθανότερο είναι πως όλα θα παιχθούν την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην οικοδέσποινα Γεωργία.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, η Ισπανία είπαμε ότι δεν τρομάζει, επομένως μπορούμε να ζητήσουμε ένα χάντικαπ 15,5 πόντων υπέρ του Μαυροβουνίου. Αν πάρουμε και το 14+ του Γουίλι Ερνανγκόμεθ, που είναι μακράν ο πιο σταθερός παίκτης της "φούρια ρόχα", με 16 πόντους κατά μέσο όρο στο τουρνουά και 65,5% στα δίποντα, χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολλανδία – Πολωνία: 2 -3,5 & Σλότερ 15+ πόντοι (απόδοση 1.95), 15:00
  • Εσθονία – Μεγάλη Βρετανία: 1 -3,5 (απόδοση 1.70), 15:15
  • Βοσνία – Γαλλία: Under 164,5 (απόδοση 1.80), 15:30
  • Μαυροβούνιο – Ισπανία: 1 +15,5 & Γουίλι 14+ πόντοι (απόδοση 2.00), 17:15
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ