CHARLIE BETS

Προγνωστικά Ελλάδα: Βελτιώνει την άμυνα της Λαμίας ο Βόκολος

Ο Λεωνίδας Βόκολος δίνει εντολές στον Τάσο Καραμάνο, πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, στο παιχνίδι Λαμία - Ολυμπιακός
Ο Λεωνίδας Βόκολος δίνει εντολές στον Τάσο Καραμάνο, πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, στο παιχνίδι Λαμία - Ολυμπιακός INTIME

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League οδεύει προς το φινάλε της και η αγωνία για τη μάχη του τίτλου κορυφώνεται. Στην 24η αγωνιστική ξεχωρίζει ασφαλώς το πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το πρόγραμμα ανοίγει απόψε με... ορεκτικό την αναμέτρηση Βόλος - Λαμία. Ο Τσάρλυ αναλύει τα στοιχηματικά δεδομένα και κατευθύνει σε λογικά πονταρίσματα.

(Παρασκευή 20:00) Βόλος-Λαμία

Με τον Λεωνίδα Βόκολο προπονητή, η Λαμία θα προσπαθήσει να κάνει την ύστατη προσπάθεια για την παραμονή. Η αλήθεια είναι, πως η απομάκρυνση του Τζιανλούκα Φέστα και η πρόληψη του Σάββα Παντελίδη, δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα, που βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση, στο -3 από τη σωτηρία.

Θα έχει δύσκολο έργο ο Βόκολος και εκ των πραγμάτων θα προσπαθήσει να μαζέψει βαθμούς βελτιώνοντας την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Η Λαμία έχασε με 3-0 στο ντεμπούτο του, από τον Ολυμπιακό, το δείγμα πάντως, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν σχετικά ενθαρρυντικό. Υπήρχε μία βελτίωση, τουλάχιστον στην αγωνιστική διάθεση, σε σχέση με την ταπεινωτική εμφάνιση στο εντός έδρας 4-1 από τον ΟΦΗ.

Ο Βόλος έπρεπε να χάσει με πολύ βαρύ σκορ στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Άσχημη εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προπονητή του, που μάλλον έβλεπε άλλο παιχνίδι. Καμία από τις δύο ομάδες δεν πείθει, πιστεύω πάντως πως θα προσπαθήσει να βελτιώσει την άμυνα της Λαμίας ο Βόκολος, επομένως περιμένω παιχνίδι με λίγες φάσεις και γκολ. Το under 2,5, προσφέρεται ανάμεσα στο 1.70 και στο 1.75.

Εξέτισε για τους γηπεδούχους ο πρώτος σκόρερ Ντέλετιτς (22/6), εκτός παραμένει ο σημαντικός μέσος Μπαριέντος (18/2). Τιμωρημένος ο μπακ Σι (5/0), έχει ωστόσο επιστρέψει ο καλός φορ Οζέγκοβιτς (16/5). Πρόταση από το Σικάγο έχει ΠΑΟΚ για τον φορ Κούτσια (19/2), που παίζει δανεικός στο Βόλο.

Για τους φιλοξενούμενους έμειναν εκτός αποστολής οι ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί Ντε Βινσέντι (21/3) και Ρόμανιτς (11/0). Εκτός πλάνων είναι πλέον ο γκολκίπερ Σαράνοφ (20/0), ο στόπερ Αντέτζο (16/0) και ο χαφ Μπεχαράνο (17/1). Εξέτισε ο μπακ Σιμόν (21/0), πρώτη φορά σε αποστολή ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Μεντίνα.

(Σάββατο 17.30) ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που δεν βρέθηκε στην καλύτερη του ημέρα ο Αθανασιάδης. Ο γκολκίπερ της Ένωσης θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ φέρει ευθύνη και στο δεύτερο, όπου δίστασε να βγει από την εστία του.

Υπάρχει μία δικαιολογημένη συζήτηση, που σιγά σιγά παίρνει μορφή γκρίνιας, για την καθυστέρηση που δείχνει ο Αλμέιδα να επαναφέρει στη βασική ενδεκάδα τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς, μετά τον τραυματισμό τους. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κερδίσει έδαφος αυτή την αγωνιστική. Αν ο Παναθηναϊκός δεν περάσει με διπλό από το "Καραϊσκάκης", θα είναι στο χέρι της η επιστροφή στην πρώτη θέση, αν πάρει και τους τρεις βαθμούς στο Περιστέρι.

Οι 13 από τις 16 νίκες της ΑΕΚ φέτος, έχουν έρθει με μεγαλύτερη διαφορά από ένα τέρμα. Ο Αστέρας δεν έχει κίνητρο και βρίσκεται σε μία διαδικασία να φτιάξει την ομάδα για την επόμενη χρονιά. Η διοίκηση έχει ζητήσει από τον Άκη Μάντζιο, να δοκιμάσει νέους παίκτες. Ο άσος με ασιατικό χάντικαπ 1,5 ανάμεσα στο 1.65 και στο 1.70.

Τιμωρημένοι οι Μουκουντί (18/1), Σιμάνσκι (20/1), φρέσκια απώλεια ο Φαν Βέερτ (9/4). Σταθερά λείπουν Φερνάντες (4/0), Μοχαμάντι (10/0).

Ο Μάντζιος δεν υπολογίζει λόγω τιμωρίας τον στόπερ Καστάνιο (22/1) και τον μεσοεπιθετικό Σίτο (17/2). Εξέτισε ο μπακ/χαφ Γκαρντάφσκι (18/1), ερωτηματικό ο εξτρέμ Μπαρτόλο (15/1).

Σάββατο (19:00) ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, σε ένα ματς που ήταν υποχρεωμένος να παίξει μόνο για το τρίποντο. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν εκτός τίτλου. Παρότι λοιπόν, ήταν με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να κερδίσει.

Χρειάστηκε να είναι πιο αποτελεσματικός και σίγουρα πιο τυχερός, συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -7 από την πρώτη θέση και παίζει ένα επικίνδυνο ματς. Στα Γιάννινα ηττήθηκε η ΆΕΚ, έχασε δύο βαθμούς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κέρδισε στις καθυστερήσεις με πέναλτι.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου, μόνο αυτήν την οριακή ήττα από τους πράσινους έχει υποστεί στον δεύτερο γύρο: 2-7-1 το ρεκόρ της! Για τον ΠΑΟΚ πάντως το παιχνίδι είναι χωρίς περιθώριο λάθους. Αν δεν κερδίσει, πετάει την νίκη που πήρε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το διπλό είναι στα όρια, ακόμη και κάτω από το 1.50. Κατά τη γνώμη μου είναι χαμηλό, το παιχνίδι έχει σημαντικό βαθμό δυσκολίας, καλύτερα να πάμε πάσο.

Εκτός για τους γηπεδούχους είναι ο μεσοεπιθετικός Τζίμας (20/0, δανεικός από τον ΠΑΟΚ). Πάντα εκτός ο εξτρέμ Παμλίδης (21/2) και ο μπακ/χαφ Κιάκος (8/0), μάλλον επιστρέφει μετά από καιρό ο εξτρέμ Ροσέρο (14/2)

Σημαντική η τιμωρία του γκολκίπερ Κοτάρσκι (22 συμ.), δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ο Ζίβκοβιτς. Μακροχρόνια λείπουν οι Βιεϊρίνια (10/0), Κούρτιτς (10/3). Επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Ελ Καντουρί (11/0) και θέτει υποψηφιότητα για την αποστολή, μετά από απουσία δύο μηνών!

(Σάββατο 20.30) Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ντέρμπι αιωνίων το Σάββατο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο +5 από τον Ολυμπιακό. Με τρεις κολλητές νίκες, οι πράσινοι ξεπέρασαν την αγωνιστική τους κρίση και πήραν ξανά κεφάλι στη βαθμολογία. Μετά το σπουδαίο διπλό στο "Βικελίδης" επί του Άρη, ήρθε η πιο γεμάτη επιθετικά εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γύρο, απέναντι στο Βόλο.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο γύρο τρέχει ένα ρεκόρ 7-3-0, το οποίο του έδωσε το δικαίωμα να μειώσει τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό, που είχε βρεθεί στο +12 με τη λήξη του πρώτου μισού. Επιθετικά, ο Ολυμπιακός είναι η πιο εύκολη ομάδα στην δημιουργία καθαρής ευκαιρίας όταν έχει την κατοχή. Στο β' γύρο σκοράρει 2,6 τέρματα ανά παιχνίδι!

Όταν όμως χάνει την μπάλα, η ομάδα του Μίτσελ δέχεται εύκολα φάσεις. Βλέπετε δεν υπάρχουν οι κατάλληλες αμυντικές καλύψεις και ο τερματοφύλακας δέχεται έντονη πίεση. Στο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εύκολα, αν το παιχνίδι έχει την ίδια μορφή που είχε αυτό του α' γύρου στη Λεωφόρο, ή ακόμα και αυτό που έδωσε ο Παναθηναϊκός στη Νέα Φιλαδέλφια. Αν δηλαδή οι ερυθρόλευκοι πάρουν την μπάλα και κάνουν επιθέσεις με εύκολη κατοχή, τότε θα έχουν τον πρώτο λόγο,

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να είναι επιθετική, καθώς όταν ο αντίπαλος του Ολυμπιακού επιτίθεται, συνήθως οι ερυθρόλευκοι βραχυκυκλώνουν. Αυτή η πραγματικότητα οδηγεί στο Goal/Goal, στο 2,20 στο μέσο όρο των εταιριών.

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Παπασταθόπουλος (17/1), νοκ άουτ ο Γκάρι (16/2), επανέρχεται ο Χάμες (17/5), εξέτισε ο Εμβιλά (21/0).

Επιστρέφει ο Μάγκνουσον (13/1) στην αποστολή που έχει να παίξει καιρό και λογικά θα δει το ντέρμπι από τον πάγκο. Κανονικά μέσα και ο Κλεϊνσχέισλερ (3/1). Εκτός ο Βέρμπιτς (19/2), που υπέστη θλάση και θα λείψει 15 ημέρες.

Κυριακή (16.00) Ιωνικός - ΟΦΗ

Έσπασε στο Αγρίνιο το αήττητο σερί του Μιχάλη Γρηγορίου. Μετά από δύο σπουδαίες νίκες, με Λαμία εκτός με 2-0 και με Άρη εντός με 1-0, ήρθε η τυχερή ισοπαλία στα Γιάννινα με 0-0 και μία ήττα με 1-0 που θα μπορούσε να αποφύγει στο Αγρίνιο.

Ο ΟΦΗ παίζει πολύ καλύτερα εκτός έδρας σε σχέση με το Γεντί Κουλέ. Προέρχονταν από την καλύτερη του εμφάνιση και την εντυπωσιακή νίκη με 4-1 στην Λαμία και όμως έχασε εύκολα με 3-0 εντός έδρας από τον Άρη. Συνολικά πάντως υπάρχει πρόοδος με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο. Ο ΟΦΗ θέλει να μπει στα πλέι οφ και παράλληλα δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχει πάντως κάποιες καλές απουσίες. Δεν βγαίνει άκρη από αυτό το παιχνίδι, καλύτερα να πάμε πάσο.

Εξέτισαν για τους γηπεδούχους ο μέσος Κάνιας (17/0) και ο μεσοαμυντικός Ρομαό (21/0), λείπει ξανά ο επιθετικός Γούλερι (3/0), ερωτηματικό ο στόπερ Σόουζα (10/0).

Δεν υπολογίζει ο Νταμπράουσκας τον φρέσκο τραυματία φορ Φελίπε (3/1) και τον μεσοεπιθετικό Νέιρα (10/2). Τιμωρημένοι είναι ο μπακ Λάρσον (22/1) και ο μέσος Μεγιάδο (21/0), αλλά επιστρέφουν οι στόπερ Διαμαντής (20/2), Πασαλίδης (13/0).

Κυριακή (16:00) Λεβαδειακός-Παναιτωλικός

Η πορεία του πρωταθλήματος δείχνει πως ο Ιωνικός αρχίζει να κερδίζει έδαφος έναντι της Λαμίας και του Λεβαδειακού. Είδαν οι διοικήσεις τους, πως η πρόσληψη του Γρηγορίου βοήθησε και φρόντισαν να αλλάξουν και αυτοί τους προπονητές τους, μπας και αλλάξει η ροή που έχει πάρει το πρωτάθλημα.

Το πρώτο παιχνίδι πάντως για τον Λεβαδειακό ενθαρρυντικό δεν το λες. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν έκανε επιθετικά τίποτα στο Περιστέρι, έχασε μόνο με 1-0, επειδή ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Γκροφ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Ο Παναιτωλικός πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ιωνικού, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να πάει παντού. Στα εκτός έδρας παιχνίδια με τους μικρομεσαίους τα πηγαίνει καλά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Το Χ2Δ λίγο πάνω από το 1.60.

Επιστρέφει για τον Λεβαδειακό ο στόπερ Βινίσιους (16/0), εξέτισε κι ο στόπερ Τζημόπουλος (15/0), νοκ άουτ ο εξτρέμ Λούα Λούα (16/0), εξαιρετικά αμφίβολος ο νεοφερμένος, δανεικός φορ από τον Παναθηναϊκό, Γερεμέγεφ (3/0). Τιμωρημένος ο μπακ Βήχος (15/0).

Για τον Παναιτωλικό τραυματίας είναι ο εξτρέμ Νταγκό (16/2), λείπει εσχάτως ο γκολκίπερ Ανέστης (15 συμ.), έπαιξε καλά όμως ο Γκρατερόλ που τον αντικατέστησε με τον Ιωνικό. Μακροχρόνια στα "πιτς" ο μπακ Μπακάκης (5/0).

(Κυριακή 19.30) Άρης - Ατρόμητος

Νίκη εξάδας για τον βελτιωμένο Άρη στο Ηράκλειο. Η ομάδα του Τόλη Τερζή είχε διαφορετικούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς με τους Ρουπ και Νταρίντα στο πλάι του Ετέμπο. Με αυτήν την τριάδα στο κέντρο, ο Άρης είχε για πρώτη φορά φέτος ποιοτική κατοχή μπάλας και πραγματική δημιουργία από τον άξονα, που έκανε τη διαφορά. Με νίκη επί του Ατρομήτου, ο Άρης καθαρίζει με την είσοδο στην εξάδα και επικεντρώνεται στην πέμπτη θέση εν όψει των πλέι οφ. Ο Ατρόμητος αυτή τη μάχη την έχασε στο Βόλο. Το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, στην πράξη έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες του για τα πλέι οφ. Ο άσος του Άρη στο 1.52.

Σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο επιθετικός Πάλμα (17/7). Τιμωρήθηκε με πρόστιμο, δεν είναι σίγουρο αν θα τιμωρηθεί και σιωπηρά, μένοντας εκτός για το ματς με τον Ατρόμητο. Δεύτερη αγωνιστική εκτίει ο στόπερ Φαμπιάνο (21/3). Ο μεσοεπιθετικός Γκαρθία είναι μόνιμα εκτός (17/4) με ρήξη χιαστού.

Εξέτισε και επιστρέφει ο μπακ Ντε Μποκ (19/0) για τον Ατρόμητο. Τιμωρημένος είναι ο μέσος Έρλινγκμαρκ (17/1), χτύπησε ο φορ Τζαβίδας (22/2), λείπει στα τελευταία ο εξτρέμ Κλωναρίδης (15/0).

TAGS CHARLIE BETS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ