DAILY BET

Προγνωστικά Ελλάδα: Πρεμιέρα με 3.65 ο ΠΑΟΚ και 6.30 ο Ολυμπιακός

Η μπάλα και το τρόπαιο της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2023-24
Η μπάλα και το τρόπαιο της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2023-24 EUROKINISSI SPORTS

Λεπτές ισορροπίες για ΟΦΗ και Άρη στο «Γεντί Κουλέ», προβάδισμα ποιότητας για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Πανσερραϊκό αντίστοιχα.

Η Stoiximan Super League, που κάνει πρεμιέρα δίχως ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά με τους Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να έχουν κανονικά υποχρεώσεις στο πρόγραμμα της Κυριακής. Πρώτο χρονικά το ματς στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Άρη (19:30). Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με μπόλικη ανασφάλεια για τον ΟΦΗ, ωστόσο η έλευση του Βάλντας Νταμπράουσκας άλλαξε το σκηνικό.

Ο Λιθουανός τεχνικός βελτίωσε πολύ την ομάδα του, που πήρε την πρώτη θέση στα playouts μα κυρίως έβαλε τις βάσεις για τη φετινή σεζόν. Σημαντικές οι αλλαγές στο ρόστερ, καθώς ο Ντιουσέ πωλήθηκε στην Οσέρ ενώ αποχώρησαν οι Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Τσιλιανίδης, Ντουρμισάι και Γκρόνινγκ μεταξύ άλλων. Η ενίσχυση ήρθε με την επιστροφή του Γκαγιέγκος και την απόκτηση των Ριέρα, Λαμπρόπουλου, Κάρο και Αμπαντά. Τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες για τον ΟΦΗ στα πέντε φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο στο 1-1 με τη Φιορεντίνα η εικόνα ήταν σίγουρα ενθαρρυντική.

Πληγωμένος φτάνει ο Άρη στο «Γεντί Κουλέ» μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής του περιπέτειας. Η ομάδα του Τερζή πέρασε το εμπόδιο της Αραράτ στον 2ο προκριματικό του Conference League, όμως κόλλησε σε αυτό της Ντινάμο Κιέβου. Ο Άρης επικράτησε 1-0 εντός και προηγήθηκε στη ρεβάνς του Βουκουρεστίου, ωστόσο η αδράνεια του σε καίρια χρονικά σημεία, του στοίχισε.

Ισοφαρίστηκε στην εκπνοή του ημιχρόνου και το 2-1 στο 85' έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Άρης απώλεσε ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα, έμεινε με 10 παίκτες στο 106' και αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Κουβαλάει σωματική και ψυχολογική κόπωση, ωστόσο έχει και τέσσερα επίσημα ματς στα πόδια του, στοιχείο που παίζει τον ρόλο του αυτή την εποχή.

Στην πρεμιέρα είναι βασικό ζητούμενο η αποφυγή της ήττας, ειδικά σε αναμετρήσεις που μοιάζουν τόσο ισορροπημένες. Το συνδυαστικό στοίχημα Χ & Goal/Goal στο 4.15 της Stoiximan.

Στις 20:00, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Με την ψυχολογία στα ύψη ο «Δικέφαλος» μετά το θριαμβευτικό 3-0 επί της Χάιντουκ και την πρόκριση στα playoffs του Europa Conference League. Ο Λουτσέσκου διαχειρίστηκε ιδανικά τα δύο ματς με τους Κροάτες, δεν ρίσκαρε και πόνταρε στην ποιότητα των παικτών του και τις στιγμές.

Δικαιώθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός, καθώς μετά το 0-0 στο Σπλιτ, στη ρεβάνς της Τούμπας το τελικό σκορ ήταν κυρίως προϊόν υπομονής και μεθοδικότητας. Παρά τις σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε πλήρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στα ματς της Ευρώπης και θέλει να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο εντός συνόρων, αναμένοντας και μεταγραφική ενίσχυση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Προβληματική η περσινή σεζόν για τον Αστέρα, που στόχευε στα playoffs της Stoiximan Super League αλλά περιορίστηκε σε έναν άχαρο ρόλο ρυθμιστή. Ο Ράσταβατς επέστρεψε στην άκρη του πάγκου και αυτή τη φορά ευελπιστεί να βρει την αγωνιστική φόρμουλα που θα επιτρέψει στον Αστέρα να γίνει αποτελεσματικός στο χορτάρι.

Στα φιλικά σίγουρα δεν ενθουσίασε, σίγουρα ωστόσο θέλει χρόνο ελέω των πολλών αλλαγών στο ρόστερ. Ενδεικτικά αποχώρησαν οι Τσιφτσής, Ριέρα, Τιλίκα, Μπενίτο, Τασουλής, Μπαράλες, Ιγκλέσιας, Σόνι, Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι. Στον αντίποδα, αποκτήθηκαν οι Μάντζης, Καλτσάς, Χουχούμης και Μιριτέλο.

Ξεκάθαρο φαβορί ο ΠΑΟΚ, ωστόσο το ματς ίσως είναι πιο δύσκολο από όσο φαντάζει. Ο «Δικέφαλος» δεδομένα υπερέχει ποιοτικά, έχει όμως και κόπωση από το μεσοβδόμαδο. Σκληρή ομάδα ο Αστέρας, ποντάρει περισσότερο φέτος στην ταχύτητα και μπορεί να βρει τις στιγμές του στην κόντρα. Το συνδυαστικό στοίχημα 1 & Goal/Goal στο 3.65 της Stoiximan.

Το πρόγραμμα της Κυριακής κλείνει με την αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πανσερραϊκό (22:00). Ματς που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανεβασμένοι ψυχολογικά, μετά την πρόκριση - θρίλερ επί της Γκενκ. Δίχως να πιάσουν καλή απόδοση στη ρεβάνς του Βελγίου, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League.

Η Γκενκ στο 30' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέιντσιλ. Ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε στο 65' και στο... βάθος των καθυστερήσεων ο Αλεξανδρόπουλος με καταπληκτική εκτέλεση σκόραρε για το τελικό 1-1. Επιτυχία που πανηγυρίστηκε αναλόγως στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Σε μεταβατική περίοδο οι Πειραιώτες, με νέο προπονητή, αθλητικό διευθυντή και πολλές αλλαγές στο ρόστερ, που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Στόχος για τον Ολυμπιακό μια καλή πορεία στην Ευρώπη και η επιστροφή στους τίτλους εντός συνόρων.

Πρόκληση για τον Πανσερραϊκό η φετινή σεζόν. Πέρσι ήταν εξαιρετικός στη Super League 2 και πήρε σχετικά άνετα την πρώτη θέση στον Βόρειο Όμιλο, φέτος ωστόσο το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα. Θετική η εικόνα των φιλικών για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που κέρδισε Αστέρα και Καβαλά, έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό.

Ερώτημα φυσικά η πραγματική δυναμική του ρόστερ, που ενισχύθηκε με τους Μπέργκστρομ (στόπερ, Γκόρνικ), Άλεκσιτς (φορ, Ηρακλής), Ντάνκερλι (μπακ, Χρόνινχεν), Τομάς (μέσος, Ηρακλής), Μορέιρα (μπακ, Κλάνγκερφουρτ), Χόβαν (κίπερ, Σλόβαν), Χάγιεκ (στόπερ, Φιτέσε) κατά κύριο λόγο.

Με αλλαγές και επιθετικό σχήμα αναμένεται να παρατάξει ο Μαρτίνεθ τον Ολυμπιακό, στοχεύοντας σε μια επικράτηση δίχως άγχος. Ζόρικο ξεκίνημα για τον Πανσερραϊκό, που πολύ δύσκολα θα πάρει κάτι στο Φάληρο. Το συνδυαστικό στοίχημα 1 ημίχρονο & Να σκοράρει ο Μπιέλ & Ολυμπιακός Over 5,5 κόρνερ σε απόδοση 6.30 στο Bet Builder της Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS DAILY BET STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ