TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Champions League: "Τσαλακωμένη" η Ντόρτμουντ, υποψιασμένη η Νιούκαστλ

Ο Μπρούνο Γκιμαράες της Νιούκαστλ στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ για το Champions League 2023/24
Ο Μπρούνο Γκιμαράες της Νιούκαστλ στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ για το Champions League 2023/24 © 2023 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς της Ντόρτμουντ με τη Νιούκαστλ, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Ένα από τα πιο σημαντικά ματς της βραδιάς στο Champions League είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Νιούκαστλ (19:45 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24), στο πλαίσιο του έκτου ομίλου, που έχει δικαίως χαρακτηριστεί και ως "γκρουπ του θανάτου", αφού μετέχουν επίσης η Παρί και η Μίλαν.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της φέτος, χωρίς να σκοράρει στα πρώτα δύο ματς. Στο Παρίσι έχασε δίκαια με 2-0 και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη στο τέλος με το 0-0.

Οι Βεστφαλοί ταξίδεψαν πριν δύο εβδομάδες στη Βόρεια Αγγλία ως καθαρό αουτσάιντερ κι έκαναν το κόλπο-γκρόσο, επικρατώντας μέσα στο ατμοσφαιρικό St. James' Park με 1-0, χάρη σε γκολ του Φέλιξ Ενμέτσα.

Στο πρώτο ημίχρονο εκείνου του αγώνα, η Ντόρτμουντ πραγματοποίησε την πιο σοβαρή της εμφάνιση φέτος. Το πλάνο του Έντιν Τέρζιτς με τους τρεις κεντρικούς χαφ δούλεψε ρολόι. Οι κιτρινόμαυροι κέρδιζαν συνέχεια μπάλες στη μεσαία γραμμή, έβγαιναν στη μετάβαση με καλούς “αριθμούς” και πήραν πανάξια κεφάλια στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιούκαστλ αύξησε την πίεση της, είχε μία μεγάλη ευκαιρία και δύο δοκάρια για να ισοφαρίσει, όμως σε γενικές γραμμές η άμυνα της Ντόρτμουντ ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά, σε ένα ομολογουμένως κατηφορικό γήπεδο.

Το αποτέλεσμα στο Νιούκαστλ φούσκωσε με αυτοπεποίθηση την ομάδα του Τέρζιτς, η οποία έφτασε σε σημείο να είναι οκτώ ματς αήττητη (6-2-0) πριν υποδεχθεί την Μπάγερν, το Σάββατο για το Klassiker. Στην Ντόρτμουντ έλεγαν πριν το παιχνίδι με τους Βαυαρούς, ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η ευκαιρία τους να αποδείξουν ότι μπορούν και φέτος να διεκδικήσουν στα ίσα το πρωτάθλημα.

Τα λόγια όμως από την πράξη απέχουν πολύ και το ντέρμπι τελικά εξελίχθηκε σε... Βατερλώ για την Ντόρτμουντ. Το γρήγορο γκολ στο 4' από την Μπάγερν έκοψε τα πόδια των κιτρινόμαυρων. Οι παίκτες του Τέρζιτς έτρεξαν πανικόβλητοι να ισοφαρίσουν και στην πρώτη κόντρα επίθεση της Μπάγερν, στο 9' ήρθε και το 2-0.

Από εκεί και πέρα, φαινόταν ότι δεν υπάρχει γυρισμός για την Ντόρτμουντ. Η ψυχολογία έπεσε στο ναδίρ και κάθε βαυαρική μετάβαση μύριζε γκολ, με τον Τέρζιτς να μετανιώνει τελικά, που δεν επέλεξε τακτική με τρεις χαφ, όπως έκανε στο Νιούκαστλ. Ο Κέιν σημείωσε χατ τρικ και η Μπάγερν έφτασε με επιβλητικό τρόπο στο 4-0, σκορπώντας την απογοήτευση στο κίτρινο τείχος.

Μετά από ένα τόσο ισχυρό σοκ, δεν είναι απλό να σταθείς αμέσως στα πόδια σου. Ο Τέρζιτς τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να κοιτάξει μπροστά, όμως οι σκηνές από τη βαριά ήττα στο Klassiker είναι ακόμη νωπές στα μάτια όλων.

Συν τοις άλλοις, η Ντόρτμουντ θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον Εμρέ Τσαν, την κορυφαίο της δηλαδή χαφ στην ανάκτηση της κατοχής. Αυτή η απουσία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, προκειμένου η Νιούκαστλ να βρει στιγμές να χτυπήσει την Ντόρτμουντ στο transition.

Ούτως ή άλλως, στα απαιτητικά ματς, η άμυνα της Μπορούσια δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί επαρκώς. Με την Αϊντραχτ επέτρεψε 2,2 xGoals, με την Μπάγερν 3,2, με την Παρί 2,4, με τη Μίλαν 1,6 και με τη Νιούκαστλ 1,1.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Champions League

Από την άλλη, το βασικό πρόβλημα της Νιούκαστλ είναι ότι έχει μαζέψει αρκετές απουσίες (Ισακ, Τάργκετ, Μπερν, Μπότμαν, Τονάλι, Μπαρνς). Ειδικά στην επίθεση, πέρα από τον Γουίλσον, δεν έχει άλλη αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Έντι Χάουι να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι απόψε οι δύο ακραίοι, ο Αλμιρόν και ο Γκόρντον.

Είναι αλήθεια, πως η Νιούκαστλ έβγαλε σημάδια κόπωσης στο 2-2 με τη Γουλβς, στη συνέχεια ωστόσο αντέδρασε, κερδίζοντας διαδοχικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Λιγκ Καπ και την Άρσεναλ για το πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως θα προκαλέσει εντύπωση, αν σε αυτό το ζευγάρι, η Ντόρτμουντ καταφέρει να κάνει δύο νίκες απέναντι στη Νιούκαστλ, μέσα σε 14 ημέρες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι παρά το διπλό της Ντόρτμουντ στην Αγγλία, οι μπουκ δίνουν και απόψε φαβορί τις "καρακάξες".

Η Νιούκαστλ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εύθραυστη ψυχολογία της Ντόρτμουντ, από τη βαριά ήττα στο Klassiker και να παίξει με το μυαλό της. Ο Χάουι έχει χτίσει μία πολύ σκληρή ομάδα, που ξέρει πρώτα απ' όλα να αμύνεται με συνέπεια. Αν η Ντόρτμουντ "τσιμπήσει" και αρχίσει να παίρνει πολλά μέτρα στο γήπεδο, έχοντας ασφαλώς και το πουσάρισμα της έδρας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκτεθεί σε κάποια αγγλική μετάβαση.

Το ενδεχόμενο να μη χάσει η Νιούκαστλ προσφέρεται στο 1.45 και φτάνει στο 2.15 με Under 3,5. Η Ντόρτμουντ μετράει οκτώ σερί Under 2,5 στο Champions League.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Νιούκαστλ: Χ2 & Under 3,5 (απόδοση 2.15), 19:45
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ XGOALS BET BIG GAMES BET TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ