ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Champions League: Κλέβει την παράσταση η Φέγενορντ

Feyenoord's Santiago Gimenez celebrates scoring his side's fifth goal during a Europa League Group F soccer match between Feyenoord and Sturm Graz at De Kuip stadium in Rotterdam, Netherlands, Thursday, Sept. 15, 2022. (AP Photo/Peter Dejong)
Το πιο καυτό όμαδα του ολλανδικού πρωωταθλήματος, Σαντιάγκο Χιμένεθ, πανηγυρίζει γκολ της Φέγενορντ 2023 AP IMAGES/ PETER DEJONG

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο ματς της Λάτσιο με τη Φέγενορντ και την αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι με τη Γιουνγκ Μπόις.

Για τον 5ο όμιλο του Champions League, η Ατλέτικο υποδέχεται απόψε στη Μαδρίτη τη Σέλτικ και η Λάτσιο στη Ρώμη τη Φέγενορντ (22:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Το γκρουπ παραμένει ανοιχτό μετά από τρεις αγωνιστικές, αφού η Φέγενορντ οδηγεί την κούρσα με 6 βαθμούς και ακολουθούν σε απόσταση βολής η Ατλέτικο με 5 και η Λάτσιο με 4.

Στο κόλπο, τουλάχιστον για την τρίτη θέση είναι θεωρητικά και η Σέλτικ, που έχει έναν βαθμό, αυτόν που πήρε πριν δύο εβδομάδες με το 2-2 κόντρα στους ροχιμπλάνκος, στη Γλασκώβη.

Αναμφίβολα πάντως, η ομάδα που έχει μέχρι στιγμής κλέψει τις εντυπώσεις στο γκρουπ, είναι η πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Φέγενορντ. Το σύνολο του Άρνε Σλοτ έχει κάνει το 2x2 μέσα στο Ρότερνταμ, κερδίζοντας καθαρά με 2-0 τη Σέλτικ και με 3-1 τη Λάτσιο, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει αποτέλεσμα και στη Μαδρίτη.

Παρότι έχασε με 3-2 από την Ατλέτικο, τα xGoals ήταν 0,81-1,91 υπέρ της! Γενικά, η Φέγενορντ είναι πολύ ψηλά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης. Είναι ενδεικτικό ότι έχει 88% ακρίβεια στις πάσες της, υστερεί δηλαδή μόνο έναντι των Μάντσεστερ Σίτι, Παρί, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Αρσεναλ και Μπάγερν, έξι ομάδων που θεωρούνται από τα φαβορί για τον τίτλο. Είναι επίσης, 7η σε ποσοστό κατοχής πίσω από τα έξι big clubs που προαναφέρθηκαν και κατέχει την ίδια θέση και στον αριθμό τελικών προσπαθειών (49) και στα σουτ στο στόχο (17).

Την ίδια στιγμή, η Φέγενορντ έχει ρεκόρ 8-2-1 στην Eredivisie και το ότι βρίσκεται στο -7 από την κορυφή, οφείλεται στο γεγονός ότι η Αϊντχόφεν έχει κάνει μέχρι στιγμής άπταιστη πορεία με 11 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Στον αντίποδα, η Λάτσιο δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μετριότητα. Πάνω που έτρεξε ένα καλό σερί τριών νικών στη Serie A, έχασε με 1-0 στην Μπολόνια, την Παρασκευή, πραγματοποιώντας απογοητευτική εμφάνιση επιθετικά (xGoals 0,70-0,46).

Πριν δύο εβδομάδες στο Ρότερνταμ, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι δεν μπόρεσε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα να ματσάρει την ένταση και το ρυθμό των Ολλανδών. Αυτό είχε ως συνέπεια να βρεθεί κάτω στο σκορ με 3-0 στο 74' και ουσιαστικά να χάσει άνευ μάχης. Το μόνο που κατάφερε ήταν να βάλει το γκολ της τιμής με πέναλτι του Πέδρο του 83'.

Μέσα στο Ολίμπικο, η Λάτσιο θεωρείται οριακό φαβορί από τους μπουκ, δείγμα του πόσο σέβονται τη φετινή Φέγενορντ. Οι δύο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικό στιλ και προσέγγιση παιχνιδιού. Η Λάτσιο είναι χαρακτηριστικό ότι μετράει 7/10 Under 2,5 στα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, ενώ η Φέγενορντ έχει 11 Over 2,5 στα προηγούμενα 13 παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Γενικά, η Φέγενορντ είναι πολύ πιο παραγωγικό σύνολο κι έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον βασικό της φορ, Σαντιάγο Χιμένες, που σημείωσε δύο γκολ επί της Λάτσιο, πριν δύο εβδομάδες. Το εντελώς αντίθετο ισχύει με τον Τσίρο Ιμόμπιλε για τους Λατσιάλι, καθώς ο πολύπειρος στράικερ διανύει ίσως τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του.

Αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσουμε ότι η Λάτσιο μετράει 11 διαδοχικά G/G στο Champions League και δέχεται στη διοργάνωση γκολ 21 σερί ματς, μπορούμε να καταλήξουμε στο combo Χ2 και Goal/Goal σε απόδοση 2.30.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Champions League

Για τον έβδομο όμιλο, η Μάντσεστερ Σίτι, όπως αναμένονταν έχει ξεκινήσει με 3/3 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τερματίσει πρώτη. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, κέρδισαν πριν δύο εβδομάδες τη Γιουνγκ Μπόις με 3-1 στη Βέρνη και απόψε πιθανότητα θα ντουμπλάρουν τις νίκες τους απέναντι στους Ελβετούς (22:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24).

Άλλωστε, η Σίτι τρέχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί εντός έδρας στην Ευρώπη με 25-2-0! Στον αντίποδα, η Γιουνγκ Μπόις δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη εκτός έδρας νίκη σε επίπεδο Champions League. Στις επτά προηγούμενες εξόδους της έχει ρεκόρ 0-2-5, παίρνοντας πάντως ισοπαλίες στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια της, με 1-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με 2-2 από τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Σίτι προέρχεται από το εντυπωσιακό 6-1 επί της Μπόρνμουθ, το Σάββατο για την Premier League. Την παράσταση κόντρα στα "κεράσια" έκλεψε ο Τζερεμί Ντοκού με ένα γκολ και τέσσερις ασίστ. Αντίθετα, ο Ερλινγκ Χάλαντ αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στον αστράγαλο και λογικά ο Πεπ απόψε θα τον προστατεύσει, αφού ακολουθεί κρίσιμο παιχνίδι στο πρωτάθλημα με την Τσέλσι.

Αυτό σημαίνει, ότι στην κορυφή θα παίξει ο Αλβαρες και από πίσω του θα έχει ως στήριγμα την τριάδα Φόντεν, Γκρίλις και Ντοκού. Το να σκοράρει ο Αργεντινός, να κερδίσει η Σίτι και το ματς να έρθει στο Over 3,5 προσφέρεται στο 2.10. Η Σίτι στη Βέρνη είχε 26 τελικές και 3,97 xGoals. Επίσης, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της με τον Ερυθρό Αστέρα, είχε 37 τελικές και xGoals 4,64 (!), με τον Άλβαρες να σημειώνει δύο τέρματα. Συνολικά, ο Αργεντινός φορ έχει 7 φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λάτσιο – Φέγενορντ: Χ2 & Goal/Goal (απόδοση 2.30), 22:00
  • Μάντσεστερ Σίτι – Γιουνγκ Μπόις: 1 & Over 3,5 & Άλβαρες Anytime (απόδοση 2.10), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ