TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Bundesliga: Στα όρια της η Ντόρτμουντ, ικανή για το 1.95 η Λειψία

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στην Παρί για το Champions League
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στην Παρί © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Πέντε αναμετρήσεις στο αποψινό πρόγραμμα της Bundesliga, βγαίνουν επιλογές από τη Λειψία και το Μόναχο.

Η Λειψία υποδέχεται την Ντόρτμουντ στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24) της 11ης αγωνιστικής στην Bundesliga.

Η Λειψία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -1 από την εξάδα και στο -2 από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Βέβαια βάσει ποιότητας ρόστερ (Νκουνκού, Σομποσλάι, Φόρσμπεργκ, Ανχελίνιο, Αντρέ Σίλβα, Πόουλσεν) είναι θέμα χρόνου να σκαρφαλώσει στην πρώτη τετράδα. Οτιδήποτε λιγότερο για αυτήν την ομάδα θα θεωρηθεί αποτυχία και ασφαλώς τεράστια έκπληξη.

Λειψία - Ντόρτμουντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι "ταύροι" το καλοκαίρι αναγκάστηκαν να αλλάξουν τεχνικό, αφού ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν επέλεξε να συνεχίσει στον πάγκο της Μπάγερν. Ο Τζέσι Μαρς που τον διαδέχθηκε, δεν κατάφερε να μπει αμέσως στα παπούτσια του προκατόχου του και η Λειψία ξεκίνησε πολύ νωθρά τη σεζόν.

Σταδιακά όμως ανεβάζει ρυθμούς και σίγουρα τα δύο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσαν πως παραμένει μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Μπορεί στο τέλος της ημέρας να πήρε μόλις έναν βαθμό από τις δύο κόντρες με τους Παριζιάνους, παρόλα αυτά τους έπαιξε στα ίσα και συνολικά κέρδισε τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της.

Μέχρι στιγμής, σε όλα τα σοβαρά παιχνίδι (Σίτι, Μπάγερν, Παρί, Φράιμπουργκ) η Λειψία δεν κατάφερε να κερδίσει, όμως απέναντι στην Ντόρτμουντ φαίνεται πως ήρθε η ώρα για να πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν.

Η "Ρεντ Μπουλ Αρένα" θα είναι για πρώτη φορά κατάμεστη εν μέσω κορονοϊού και η Λειψία θέλει απόψε να αποδείξει στον εαυτό της ότι μπορεί να κερδίζει ομάδες τοπ επιπέδου όπως η Ντόρτμουντ. Επίσης θέλει πολύ να σπάσει το αρνητικό σερί οχτώ αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στους "κιτρινόμαυρους" και το κυριότερο να διατηρήσει την επαφή της με την τετράδα.

Πολλές απουσίες η Ντόρτμουντ

Στον αντίποδα, η Ντόρτμουντ βρίσκεται στα όρια της και περιμένει τη διακοπή των εθνικών για να πάρει ανάσες. Οι Βεστφαλοί έπαιξαν την Τετάρτη με τον Αγιαξ για μία ώρα με παίκτη λιγότερο και πραγματικά τους βγήκε η γλώσσα, κυνηγώντας συνεχώς την μπάλα. Ο Ρόζε έχει περιορισμένες επιλογές για να κάνει ροτέισον, διότι μετράει επτά απόντες, μεταξύ των οποίων ο σταρ Χάαλαντ αλλά και σημαντικά στελέχη όπως ο Γκερέιρο, ο Ρέινα, ο Νταχούντ και ο Τσαν!

Είναι φανερό πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Λειψία υπερέχει και σε δυνάμεις και σε επιλογές, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό ότι ο άσος από το 2.05 έχει πιεστεί στο 1.95, διότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της έδρας.

Μπάγερν - Φράιμπουργκ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το άλλο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Φράιμπουργκ (16:30 Novasports 3 HD, Live από το SPORT24), η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν στην Bundesliga.

Η φορμαρισμένη Φράιμπουργκ είναι η κορυφαία άμυνα της κατηγορίας και η μοναδική αήττητη ομάδα μετά από δέκα αγωνιστικές. Προφανώς το παιχνίδι στο Μόναχο είναι το απόλυτο κρας τεστ για τους παίκτες του Κρίστιαν Στράιχ.

Η Φράιμπουργκ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία της εκτός έδρας την Μπάγερν (0-3-18), ωστόσο το μεγάλο της ατού είναι ότι κόντρα στους πρωταθλητές θα παίξει χωρίς το παραμικρό άγχος και πίεση, αφού κανείς δεν θα την κατηγορήσει για αποτυχία αν υποστεί απόψε την πρώτη της ήττα.

Κερδίζει μέσα από την επίθεση η Μπάγερν

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή Φράιμπουργκ είναι σε θέση να παλέψει και τουλάχιστον να βρει ένα γκολ απέναντι στην Μπάγερν, η οποία συνήθως κερδίζει μέσα από την επίθεσή της βάζοντας σχεδόν σε κάθε παιχνίδι τέσσερα και πέντε τέρματα!

Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπάγερν μετράει στο πρωτάθλημα εννιά σερί over 2,5, κρατώντας το μηδέν μόνο τρεις φορές. Αν προσθέσουμε τα τέσσερα ματς του Champions League και τον αποκλεισμό της στο κύπελλο από την Γκλάντμπαχ, τα over 2,5 της Μπάγερν φτάνουν τα 14 σερί!

Με δεδομένο ότι η Φράιμπουργκ είναι φέτος ανταγωνιστική και δεν θα αρκεστεί μόνο σε παθητικό ρόλο, κρατάμε το συνδυαστικό G/G και over 2,5 στο 1.90.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν - Φράιμπουργκ: Goal/Goal και Over 2,5 (απόδοση 1.90), 16:30
  • Λειψία - Ντόρτμουντ: 1 (απόδοση 1.95), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ