ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Australian Open: Καθαρό φαβορί ο Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Quentin Halys of France during their first round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 16, 2023. (AP Photo/Dita Alangkara)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Quentin Halys of France during their first round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 16, 2023. (AP Photo/Dita Alangkara) 2023 AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ρίνκι Χιτζικάτα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει αήττητος μέσα στο 2023 και μετά τις τέσσερις νίκες του στο United Cup κέρδισε και τον Κουντέν Αλίς (Νο. 61) στον πρώτο γύρο του Australian Open. Η επικράτηση του Στέφανου ήρθε στα τρία σετ, ωστόσο δεν ήταν τόσο εύκολη όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Στα πρώτα δύο σετ, το Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης κυριάρχησε (6-3, 6-4), όμως στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη. Ο Τσιτσιπάς είδε τον Γάλλο αντίπαλό του να προηγείται με 4-2 στα games, κάνοντας δύο break. Ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε, όμως στο 12ο game, όπου σέρβιρε, χρειάστηκε να σβήσει τέσσερα set-point του Αλίς.

Τελικά, το σετ κρίθηκε στο tiebreak, όπου και εκεί ο Τσιτσιπάς βρέθηκε κάτω με 1-4 και 4-5, πριν επικρατήσει με 8-6.

Στον δεύτερο γύρο, ο Στέφανος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 21χρονο, Ρίνκι Χιτζικάτα, ο οποίος βρέθηκε στο κυρίως ταμπλό με wildcard. Ο νεαρός Αυστραλός είναι 21ος ετών και βρίσκεται στο 169 της παγκόσμιας κατάταξης. Θεωρείται από τα νέα ταλέντα του τένις στη χώρα, ωστόσο είναι προφανές ότι δεν έχει ούτε την ποιότητα, ούτε τις παραστάσεις του Τσιτσιπά. Θεωρητικά, είναι πιο εύκολος αντίπαλος από τον Αλίς, δεδομένου μάλιστα ότι υστερεί και σωματικά (έχει ύψος 1.78μ.). Ωστόσο, το παιχνίδι κρύβει παγίδες διότι ο Χιτζικάτα θα πάρει ώθηση από την εξέδρα και σίγουρα θα βγάλει ενθουσιασμό, αφού παίζει εντός έδρας.

Στον πρώτο γύρο, ο Χιτζικάτα έκανε μία επική ανατροπή απέναντι στον Γερμανό Γιανίκ Χάνφμαν (Νο. 128), αφού κατάφερε να γυρίσει το ματς, ενώ βρέθηκε κάτω με 2-0 σετ. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο ματς του Αυστραλού σε Grand Slam. Πέρυσι, στην πρώτη του συμμετοχή σε Grand Slam είχε χάσει με 3-1 σετ από τον Ράφα Ναδάλ, στον πρώτο γύρο του US Open.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Διόλου απίθανο, ο Χιτζικάτα να διεκδικήσει και από τον Στέφανο ένα σετ. Ο Τσιτσιπάς πάντως, ακόμη κι αν δυσκολευτεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει στον τρίτο γύρο. Άλλωστε, στη Μελβούρνη είναι πάντα σταθερός, έχοντας παρουσία σε τρεις ημιτελικούς την προηγούμενη τετραετία (δεν τα κατάφερε μόνο το 2020, όταν αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από τον Μίλος Ράονιτς, που είχε φτάσει τότε ως τον προημιτελικό).

Στοιχηματικά είναι αδιάφορες οι αποδόσεις στη νίκη του Στέφανου, αφού δεν ξεπερνούν το 1.05. Μαζί όμως με Over 30,5 games χτίζουμε μία απόδοση πάνω από το 2.00. Το συγκεκριμένο στοίχημα μπορεί να επαληθευτεί ακόμη κι αν ο Τσιτσιπάς επικρατήσει με 3-0, στη λογική ότι ο Χιτζικάτα θα μπορέσει να "γεμίσει" τουλάχιστον ένα σετ. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζητήσουμε έστω ένα tiebreak στο 2.32.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Τσιτσιπάς – Χιτζικάτα, 11:15

  • 1 & Over 30,5 games (απόδοση 2.07)
  • Over 0,5 tiebreak (απόδοση 2.32)
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ