ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά All-Star: Δυνατά αουτσάιντερ Μάρκανεν και Μάρτιν

Ο Λάουρι Μάρκανεν με την φανέλα των Τζαζ
Ο Λάουρι Μάρκανεν με την φανέλα των Τζαζ Ⓒ 2023 BRANDON DILL/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων στο All-Star.

Στο All-Star Weekend το μεγάλο γεγονός είναι παραδοσιακά ο αγώνας την Κυριακής, ωστόσο φέτος οι επιλογές των δύο αρχηγών, του ΛεΜπρον Τζέιμς και του Γιάννη Αντατοκούνμπο θα γίνουν μόλις μισή ώρα πριν το εναρκτήριο τζάμπολ, επομένως στοιχηματικά δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση. Βέβαια, με τον Γιάννη να έχει χτυπήσει τον καρπό του και τον “βασιλιά” να μετράει τέσσερις νίκες στα τελευταία τέσσερα All-Star είναι φυσιολογικό να δίνεται ελαφρύ φαβορί στους 2,5 πόντους η Team LeBron.

Απόψε, έχουμε τους διαγωνισμούς δεξιοτήτων, τριπόντων και καρφωμάτων. Ειδικά φέτος, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο διαγωνισμός τριπόντων, δεδομένου ότι συμμετέχουν και δύο σούπερ σταρ, ο Ντέμιαν Λίλαρντ και ο Τζέισον Τέιτουμ.

Οι παίκτες έχουν 70 δευτερόλεπτα για να εκτελέσουν 27 σουτ. Τέσσερις από τις πέντε βασικές θέσεις έχουν από τέσσερις μπάλες, που δίνουν έναν πόντο και μία moneyball που αξίζει για δύο πόντους. Στην τελευταία βασική θέση θα τοποθετηθούν πέντε moneyballs. Ακόμη, υπάρχουν δύο θέσεις πιο μακριά από τη γραμμή του τριπόντου, με μία μπάλα αξίας τριών πόντων.

Πέρυσι, ο Καρλ-Αντονι Τάουνς έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον διαγωνισμό, παρότι ήταν το μεγαλύτερο αουτσάιντερ. Κατέρριψε έτσι τον... μύθο ότι οι ψηλοί παίκτες δεν μπορούν να κερδίσουν στα τρίποντα, διότι έχουν πιο αργά πόδια και πιο αργό release. Δυστυχώς, ο άσος των Τίμπεργουλβς είναι τραυματίας και δεν έχει τη δυνατότητα φέτος να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Πέρα από τους Λίλαρντ (Πόρτλαντ) και Τέιτουμ (Βοστώνη), στον διαγωνισμό θα πάρουν ακόμη μέρος οι Ταϊρίς Χαλιμπέρτον (Ιντιάνα), Μπάντι Χιλντ (Ιντιάνα), Τάιλερ Χίρο (Μαϊάμι), Λάουρι Μάρκανεν (Γιούτα), Κέβιν Χέρτερ (Σακραμέντο) και ο Τζούλιους Ραντλ (Νέα Υόρκη), ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Ανφέρνι Σάιμονς.

Από τους προαναφερθέντες, μόνο ο Χιλντ έχει κερδίσει τον διαγωνισμό στο παρελθόν (συγκεκριμένα το 2020), επομένως δικαιωματικά είναι ανάμεσα στα φαβορί. Βέβαια, ο μόνος που έχει δύο νίκες την τελευταία δεκαετία είναι ο Στεφ Κάρι, άρα δεν θα είναι απλή υπόθεση για τον άσο των Πέισερς να στεφθεί ξανά πρωταθλητής. Φέτος βέβαια, παίρνει εννιά τρίποντα κατά μέσο όρο ανά ματς και το ποσοστό ευστοχίας του ξεπερνάει το 42%. Έχει τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (230) στη λίγκα με σημαντική διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο Σάιμονς (196).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Κατά μέσο όρο ωστόσο, ευστοχεί σε 3,8 ανά παιχνίδι, ενώ ο Λίλαρντ σε 4,2, που είναι η κορυφαία επίδοση στο ΝΒΑ την τρέχουσα σεζόν. Παρόλα αυτά, ο σούπερ σταρ των Μπλέιζερς, στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του, το 2014 και το 2019 δεν είχε καταφέρει καν να περάσει στον τελικό. Επίσης, φέτος εκτελεί με 37,5% από το τρίποντο, την ώρα που ο Χιλντ έχει 42,6% και ο Μάρκανεν 41,2%. Μάλιστα, ο Φινλανδός πραγματοποιεί φέτος την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, έχει γρήγορη απελευθέρωση και το κυριότερο θα διαγωνιστεί εντός έδρας, αφού το All-Star φιλοξενείται στο Σολτ Λέικ.

Εξάλλου, ο Μάρκανεν εκτελεί με 38,7% στα hand-off σουτ, που είναι το τρίτο καλύτερο ποσοστό μεταξύ των διαγωνιζόμενων και έχει στις τέσσερις από τις πέντε θέσεις πάνω από 37%. Το ενδεχόμενο να κερδίσει προσφέρεται στο 8.00 και αξίζει το ρίσκο σε έναν ούτως ή άλλως εξαιρετικά ανταγωνιστικό διαγωνισμό.

Σε αντίθεση με τα τρίποντα, όπου το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, στο διαγωνισμό των καρφωμάτων, η... φαντασία φαίνεται πως έχει στερέψει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, το γεγονός ότι δεν συμμετέχουν πλέον μεγάλα ονόματα δεν δίνει την απαραίτητη αίγλη, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Μιλάμε για έναν διαγωνισμό που από το 1997 και μετά, τον έχουν κερδίσει μεταξύ άλλων, παίκτες όπως ο αείμνηστος Κόμπι, ο Βινς Κάρτερ, ο Τζέισον Ρίτσαρντσον, ο Νέιτ Ρόμπινσον, ο Μπλέικ Γκρίφιν και ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Την προηγούμενη τετραετία όμως, το επίπεδο έχει πέσει αισθητά και νικητές αναδείχθηκαν ο Ομπι Τόπιν, ο Ανφέρνι Σάιμονς, ο Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ και ο Χαμίντου Ντιαλό.

Φέτος, η μεγαλύτερη πρωτοτυπία είναι η συμμετοχή του Μακ ΜακΚλανγκ, ο οποίος έρχεται από τη G League και υπέγραψε αυτή την εβδομάδα στους Σίξερς. Μάλιστα, οι στοιχηματικές τον δίνουν καθαρό φαβορί στο 1.90.

Ο ΜακΚλανγκ έχει το “πλεονέκτημα” ότι είναι ο πιο κοντός από τους τέσσερις συμμετέχοντες, άρα μπορεί να εντυπωσιάσει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Επίσης, δήλωσε πως έχει ετοιμάσει δύο καρφώματα, που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά σε dunk contest. Είναι αλήθεια, πως ο ΜακΚλανγκ είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, που έγινε σταρ στη G League, λόγω του θεαματικού τρόπου που καρφώνει, ωστόσο σε αποδόσεις κάτω του 2.00 δεν αξίζει να ποντάρουμε πάνω του.

Ο αναπληρωματικός σέντερ των Νικς, Τζέρικο Σιμς, είναι ο πιο ψηλός της τετράδας και θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ special για να κερδίσει την κριτική επιτροπή. Ο Τρέι Μέρφι των Πέλικανς έχει ένα αξιόλογο tomahawk, ωστόσο κακά τα ψέματα φημίζεται περισσότερο για την ικανότητά του να σουτάρει και λιγότερο για να καρφώνει. Οπότε μας μένει ο Κένιον Μάρτιν Τζούνιορ (Χιούστον), ο οποίος κουβαλάει βαρύ όνομα, έχει το κατάλληλο μέγεθος (6.6-6.7) και έχει μοιράσει ουκ ολίγα poster. Στο 4.20 αξίζει πολύ περισσότερο συγκριτικά με τον ΜακΚλανγκ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Διαγωνισμός Τριπόντων: Νικητής Μάρκανεν (απόδοση 8.00)
  • Διαγωνισμός Καρφωμάτων: Νικητής Μάρτιν (απόδοση 4.20)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ