XGOALS BET

Προγνωστικά Αγγλία: Τριάδα εξαπλασιασμού με τις Λονδρέζες

Ο άσος της Τότεναμ, Χάρι Κέιν πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στη Νιούκαστλ
Ο άσος της Τότεναμ, Χάρι Κέιν πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στη Νιούκαστλ © 2022 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Μπράιτον - Τσέλσι, Μπόρνμουθ - Τότεναμ και Μπρέντφορντ - Γουλβς για την Premier League.

Γεμάτο το στοιχηματικό πρόγραμμα στην Αγγλία και σίγουρα το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό της Μπράιτον κόντρα στην Τσέλσι, καθώς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην έδρα της πρώην ομάδας του, ο Γκράχαμ Πότερ (17:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Ο Πότερ ήταν για μία τριετία στο τιμόνι της Μπράιτον, ώσπου αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο για να αναλάβει την Τσέλσι. Φυσικά, το πρώτο συναπάντημα με τους “γλάρους” μετά από μία ιδιαιτέρως επιτυχημένη πορεία τριών ετών είναι τέρμα ιδιαίτερο.

Ο Άγγλος τεχνικός από τότε που κάθισε στον πάγκο των Λονδρέζων, είναι αήττητος σε εννιά παιχνίδια (6-3-0) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Την Τρίτη η Τσέλσι κέρδισε δύσκολα με 2-1 στο Ζάλτσμπουργκ και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους “16” του Champions League.

Στα δύο τελευταία ματς πάντως για την Premier League, οι “μπλε” περιορίστηκαν στην ισοπαλία με Μπρέντφορντ και Γιουνάιτεντ. Ειδικά αυτή κόντρα στους “κόκκινους διαβόλους” ήρθε με δραματικό τρόπο, αφού προηγήθηκσν στο 87' και ισοφαρίστηκαν στο 93'.

Στον αντίποδα, η Μπράιτον είναι χωρίς νίκη σε πέντε αγώνες (0-2-3) με τον Ντε Τσέρμπι στον πάγκο της. Ο Ιταλός τεχνικός, που διαδέχθηκε τον Πότερ, ψάχνει ακόμη το πρώτο του τρίποντο με τη νέα του ομάδα. Αν δεν τα καταφέρει ούτε απόψε, θα γίνει ο πρώτος προπονητής της Premier League από τη σεζόν 2015/16, που ξεκινάει τη θητεία του δίχως νίκη στα πρώτα έξι ματς.

Φυσικά, για την Μπράιτον και κυρίως για τον Ντε Τσέρμπι, τα κίνητρα στο παιχνίδι με την Τσέλσι είναι πολύ περισσότερα, από οποιοδήποτε άλλο συνηθισμένο ματς. Για τον Ιταλό θα ήταν ιδανικό να κάνει την παρθενική του νίκη με τους “γλάρους” απέναντι στον Πότερ.

Η Τσέλσι αναμενόμενα προσφέρεται φαβορί από τους μπουκ, καθώς είναι στο +6 από την Μπράιτον και διατηρεί μία εκπληκτική παράδοση εναντίον της με ρεκόρ 12-5-0 στις τελευταίες 17 συναντήσεις τους.

Προγνωστικά Αγγλία: Τα xGoals της Μπράιτον "δείχνουν" διόρθωση

Η Μπράιτον ωστόσο δεν είναι απλός αντίπαλος και το αρνητικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς νίκη δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της. Κατ' αρχάς έβγαλε πολύ δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας σε αυτή την πεντάδα αγώνων με Λίβερπουλ (εκτός), Μάντσεστερ Σίτι (εκτός) και Τότεναμ (εντός). Επίσης, αδικείται κατάφωρα από το 0-0 με τη Νότιγχαμ (xGoals 2,10-0,20), ενώ δεν ήταν χειρότερη στην ήττα με 2-0 από την Μπρέντφορντ (xGoals 1,91-2,16).

Γενικά, η Μπράιτον αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο και το μόνο που της λείπει προς το παρόν είναι η αποτελεσματικότητα. Είναι ενδεικτικό ότι μετά από 11 αγώνες, η Μπράιτον έχει 19,31 xGoals υπέρ και η Τσέλσι μόλις 15,10. Η Μπράιτον δηλαδή είναι σαφώς πιο δημιουργική από τους “μπλε”. Επίσης, τα xPoints της Μπράιτον είναι 20,18 και της Τσέλσι 14,85. Δηλαδή με βάση τα xGoals τους, θα έπρεπε οι “γλάροι” να ήταν στην τρίτη θέση και οι Λονδρέζοι εκτός δεκάδας!

Η Μπράιτον λοιπόν έχει πάρει μέχρι στιγμής πολύ λιγότερα απ' όσα άξιζε και απόψε είναι δεδομένο πως θα τα δώσει όλα για να βάλει “μπλόκο” στην Τσέλσι του Πότερ. Στο 1.60+ η διπλή ευκαιρία.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Καθαρίζει τις "μικρές" η Τότεναμ

Την ίδια ώρα, μία άλλη Λονδρέζα, η Τότεναμ δοκιμάζεται στην έδρα της νεοφώτιστης Μπόρνμουθ (17:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Τα “σπιρούνια” του Αντόνιο Κόντε δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έχασαν διαδοχικά από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ στο πρωτάθλημα και την Τετάρτη έμειναν στο 1-1 με τη Σπόρτινγκ, σε ένα ματς που διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Κέιν στις καθυστερήσεις.

Σήμερα πάντως, κόντρα στην Μπόρνμουθ έχουν θεωρητικά την ευκαιρία να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Η Τότεναμ χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στα "κεράσια", αφενός για να παραμείνει σε τροχιά τετράδας στο πρωτάθλημα, αφετέρου για να φτιάξει την ψυχολογία της εν όψει του κρίσιμου αγώνα στη Μασσαλία με τη Μαρσέιγ, όπου θα κριθεί η πρόκριση στους “16” του Champions League.

Η Μπόρνμουθ μετά από ένα αήττητο σερί έξι αγώνων με τον υπηρεσιακό Γκάρι Ο'Νιλ στον πάγκο έχει αρχίσει να διορθώνει, χάνοντας από Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ, χωρίς μάλιστα να σκοράρει. Η Τότεναμ σε τέτοιου είδους ματς είναι αξιόπιστη, αφού έχει μαζέψει φέτος 22 βαθμούς σε οκτώ αναμετρήσεις με ομάδες που βρίσκονται εκτός δεκάδας.

Επίσης, τρέχει σερί 7-2-1 κόντρα στην Μπόρνμουθ και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Χάρι Κέιν πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας, αφού για πρώτη φορά έχει σημειώσει 10 γκολ στο πρωτάθλημα πριν φύγει ο Οκτώβριος. Στο 1.70+ το διπλό.

Προγνωστικά: Μιλούν έδρα και Τόνι

Ενδιαφέρον στοιχηματικά είναι και το παιχνίδι της Μπρέντφορντ με τη Γουλβς (17:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η Μπρέντφορντ την περασμένη εβδομάδα γνώρισε μία βαριά ήττα με 4-0 στο Μπέρμιγχαμ από την Άστον Βίλα. Ως ομάδα πάντως, έχει άριστους μηχανισμούς αντίδρασης. Το απέδειξε και μετά το 5-1 στο Νιούκαστλ, όπου κέρδισε εντός έδρας την Μπράιτον με 2-0 και πήρε ισοπαλία με 0-0 από την Τσέλσι.

Στον αντίποδα, η σεζόν της Γουλβς έχει πάρει επικίνδυνα μονοπάτια. Πέντε ήττες στις έξι προηγούμενες αγωνιστικές με γκολ 2-14. Σε αυτό το διάστημα κέρδισε (1-0) μόνο τη Νότιγχαμ με τον Σα να πιάνει πέναλτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “λύκοι” έχουν κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία 19 παιχνίδια τους στην Premier League (2-5-12).

Αντίθετα, η Μπρέντφορντ είναι εξαιρετική εντός έδρας. Την τρέχουσα σεζόν έχει χάσει μόνο από την πρωτοπόρο Αρσεναλ και μέσα στο 2022 έχει κρατήσει δέκα φορές ανέπαφη την εστία της! Επίσης, έχει σε καταπληκτική κατάσταση τον Ιβάν Τόνι, ο οποίος έχει σκοράρει τα έξι από τα τελευταία οκτώ της γκολ στο πρωτάθλημα. Λογικό ότι πιέζεται ο άσος, παραμένει πάντως επιλογή στο 2.15-2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπράιτον – Τσέλσι: 1Χ (απόδοση 1.60), 17:00
  • Μπόρνμουθ – Τότεναμ: 2 (απόδοση 1.70), 17:00
  • Μπρέντφορντ – Γουλβς: 1 (απόδοση 2.20), 17:00
TAGS XGOALS BET ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ