ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Το ροτέισον της Σίτι οδηγεί στο 2.15, γκολ και θέαμα στο Λονδίνο

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Άρσεναλ κόντρα στην Νιούκαστλ | 7 Μαΐου 2023
Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Άρσεναλ κόντρα στην Νιούκαστλ | 7 Μαΐου 2023 @2023 JON SUPER/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Εβερτον - Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ - Μπράιτον.

Η Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη έχει τον μεγάλο επαναληπτικό ημιτελικό με τη Ρεάλ για το Champions League. Πριν όμως από το σπουδαίο ευρωπαϊκό ραντεβού με τους Μαδριλένους δοκιμάζεται σήμερα στο Goodison Park με την Έβερτον, σε ένα ματς που είναι ασφαλώς καθαρό φαβορί σε τιμές κάτω του 1.40 (16:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στο +1 από τη δεύτερη Άρσεναλ με ματς λιγότερο, ωστόσο δεν έχει ακόμη κλειδώσει τον τίτλο στην Premier League. Ουσιαστικά χρειάζεται 9 βαθμούς στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν για να κατακτήσει το τρίτο διαδοχικό της πρωτάθλημα.

Οι "πολίτες" μετρούν δέκα σερί νίκες στην Premier League μετά το 1-1 στη Νότιγχαμ, στις 18 Φεβρουαρίου και είναι αήττητοι εδώ και 17 επίσημα ματς (15-2-0) σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης, έχουν πετάξει βαθμούς μόνο σε δύο από τα 18 παιχνίδια που έχουν δώσει κόντρα σε ομάδες, που βρίσκονται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας στη λίγκα.

Στον αντίποδα, η Έβερτον μάχεται για την παραμονή της και έρχεται από την κορυφαία εμφάνισή της μέσα στη σεζόν, αφού κέρδισε με το εκκωφαντικό 5-1 στην έδρα της Μπράιτον! Χάρη σε αυτή τη νίκη βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης, αφού προσπέρασε τη Λιντς και τη Λέστερ. Το θετικό για τα “ζαχαρωτά” είναι πως ακόμη και να χάσουν σήμερα από τη Σίτι, μπορούν να σώσουν την κατηγορία αν κερδίσουν στα τελευταία δύο ματς τις αδιάφορες βαθμολογικά Γουλβς και Μπόρνμουθ.

Σε κάθε περίπτωση, η Έβερτον θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, για να μη "χαλάσει" τις εντυπώσεις και την ψυχολογία της μετά το μεγάλο διπλό στο Μπράιτον.

Από την άλλη, ο Πεπ αναμένεται να προχωρήσει σε ροτέισον, δεδομένου ότι το παιχνίδι στο Λίβερπουλ έρχεται σάντουιτς στις αναμετρήσεις με τη Ρεάλ. Υπενθυμίζεται, ότι ο Καταλανός τεχνικός δεν έκανε καμία αλλαγή στο 90λεπτο της Τρίτης, στο Μπερναμπέου, επομένως είναι απαραίτητο σήμερα να φρεσκάρει το αρχικό του σχήμα.

Πιθανότατα θα ξεκινήσουν οι Μαχρέζ, Φόντεν και Άλβαρες αντί των Γκρίλις, Μπερνάρντο Σίλβα και Ντε Μπρόινε αντίστοιχα. Επίσης, δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στην 11αδα ο Ρίκο Λιούις και ο Λαπόρτ αντί των Στόουνς και Γουόκερ.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η Σίτι θα παίξει με εναλλακτική σύνθεση, μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουμε εντυπωσιασμούς σήμερα από τους πρωταθλητές. Το διπλό ανεβαίνει από το 1.35 στο 2.15 με Under 3,5.

Προγνωστικά Αγγλία

Λίγο αργότερα, στο Λονδίνο, η Άρσεναλ υποδέχεται την Μπράιτον σε μία αναμέτρηση που υπόσχεται γκολ και θέαμα (18:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Η Άρσεναλ πραγματοποιεί φέτος μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της κι αν δεν υπήρχε η υπερηχητική Σίτι τώρα θα είχε ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζεται άλλο ένα τρίποντο στα τρία τελευταία ματς για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του συλλόγου με 26 νίκες σε μία σεζόν στην Premier League. Επίσης, αν οι "κανονιέρηδες" κερδίσουν τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια θα φτάσουν τους 90 βαθμούς, την επίδοση δηλαδή στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004!

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δείχνει αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο, έστω κι αν οι πιθανότητες δεν είναι πλέον με το μέρος της. Προέρχεται πάντως από το πολύ μεγάλο διπλό (2-0) στο Νιούκαστλ. Εντός έδρας, μετά την ήττα με 3-1 από τη Σίτι, έχει απολογισμό 5-1-0 σκοράροντας και στα έξι αυτά ματς τουλάχιστον τρία γκολ!

Στον αντίποδα, η Μπράιτον πραγματοποιεί φέτος την κορυφαία σεζόν της ιστορίας της, αφού έχει καταγράψει ρεκόρ σε βαθμούς, νίκες και γκολ. Σίγουρα, η συντριβή από την Έβερτον ήταν ένα εντελώς απρόσμενο αποτέλεσμα, ωστόσο η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι εξακολουθεί να βρίσκεται γερά μέσα στο κόλπο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πρώτη επιλογή εδώ είναι το combo Goal/Goal & Over 2,5 στο 1.80. Η Άρσεναλ σκοράρει κατά ριπάς στο Emirates και έχει σε εκπληκτική φόρμα τον Μάρτιν Εντεγκαρντ με πέντε γκολ στις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές. Από την άλλη, η Μπράιτον είναι μία ομάδα που της αρέσει να παίζει κόντρα σε αντιπάλους που δεν κλείνονται, αφού είναι άριστη στο παιχνίδι της μετάβασης και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις απουσίες του Σαλιμπά και του Ζιντσένκο στην άμυνα των "κανονιέρηδων".

Σημειώνεται, ότι οι Λονδρέζοι, πριν το 2-0 με τη Νιούκαστλ μετρούσαν 10 σερί Over 2,5 στο πρωτάθλημα. Αντίστοιχα, οι "γλάροι" μετρούν 7/10 στις τελευταίες αγωνιστικές. Στον πρώτο γύρο, η Αρσεναλ είχε κερδίσει με 4-2 στο Μπράιτον.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι: 2 & Under 3,5 (απόδοση 2.15), 16:00
  • Αρσεναλ – Μπράιτον: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 1.80), 18:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ