BIG GAMES BET

Προγνωστικά Αγγλία: Τα αουτσάιντερ της Boxing Day

Προγνωστικά Αγγλία: Τα αουτσάιντερ της Boxing Day
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Boxing Day, στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι του Νησιού, είναι παραδοσιακά η πιο λαμπερή αγωνιστική της σεζόν. Και ακόμη πιο παραδοσιακά, μία αγωνιστική στην οποία ευδοκιμεί το κυνήγι των αουτσάιντερ.

Κι όταν βέβαια λέμε αουτσάιντερ στο Νησί, και ειδικά στην Boxing Day, δεν εννοούμε μόνο απλά αγγλικά αουτσάιντερ, αλλά κανονικές… μπόμπες. Όπως, για παράδειγμα, η Μπέρνλι, που φιλοξενεί το βράδυ της Τρίτης τη Λίβερπουλ. Φυσικά και οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση, και ακόμη πιο φυσικά η Λίβερπουλ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του ζευγαριού: διαφορετικά, δεν θα μιλούσαμε για μπόμπα.

Όμως η Λίβερπουλ δεν μπορείς να πεις ότι είναι ακριβώς στην καλύτερή της κατάσταση. 4-3 τη Φούλαμ με δύο γκολ ανατροπής στο τελευταίο 5λεπτο, 2-0 την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, 2-1 την Κρίσταλ Πάλας με γκολ στις καθυστερήσεις, το 0-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που φέτος λογίζεται ως χοντρή γκέλα (1,40 έδινε ο άσος…) και το μάλλον απογοητευτικό 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι με την Άρσεναλ, αυτά είναι τα πέντε τελευταία της παιχνίδια στην Premier League. Κι αν μη τι άλλο, χωρίς αναγνωρίσιμο αριστερό μπακ μετά τον τραυματισμό και του Τσιμίκα και με αρκετά ακόμη προβλήματα τραυματισμών/ανετοιμότητας (ΜακΆλιστερ, Ζότα κτλ.), δεν δείχνει άτρωτη.

Όσο για την Μπέρνλι, ναι μεν σε όλο το πρώτο μισό της σεζόν φαινόταν να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο επίπεδο της Premier League, όμως έρχεται από μεγάλη και καθαρή νίκη στο Φούλαμ και συνολικά στα τελευταία της ματς (2-1-2, όταν στα προηγούμενα δεκατρία είχε 1-1-11) φαίνεται ότι κάτι σιγά σιγά κινείται. Κι επειδή βέβαια η Boxing Day θέλει και λίγο… αλατοπίπερο, βάλε και στον λογαριασμό ότι στον πάγκο της Μπέρνλι είναι ο Βίνσεντ Κομπανί, ο επί μια δεκαετία αρχηγός της… Μάντσεστερ Σίτι.

Για ένα πιο… γήινο αουτσάιντερ, θα πάμε στο πρόγραμμα της Championship και στο Γουέστ Μπρομ – Νόριτς. Τόσο η Γουέστ Μπρομ όσο και η Νόριτς είναι παραδοσιακά από τα ονόματα της Championship και, όποτε βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο, ο στόχος τους είναι η διεκδίκηση της ανόδου στην Premier League. Κι αυτό συμβαίνει και φέτος, όπου γενικώς είναι ομάδες του ίδιου πάνω κάτω βεληνεκούς, κάτι που φαίνεται και από μια απλή ματιά στη βαθμολογία: 5η με 36 βαθμούς η Γουέστ Μπρομ, 8η με 34 η Νόριτς.

Προγνωστικά στοιχήματος

Το μεταξύ τους λοιπόν ματς είναι καθαρό εξάποντο στη μάχη των πλέι οφ και μόνο και μόνο από αυτή την άποψη οι τιμές του διπλού στο 4,00 θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υπερβολικές. Ειδικά μάλιστα αν δει κανείς και τη φόρμα τους. Η Γουέστ Μπρομ, στα τελευταία της πέντε ματς, έχει ρεκόρ 1-1-3, έχοντας νικήσει μόνο την ουραγό και κατά τα φαινόμενα (-9 από τη σωτηρία) καταδικασμένη Ρόδεραμ.

Η Νόριτς, από την πλευρά της, στα αντίστοιχο διάστημα είναι αήττητη (3-2-0) και, το σημαντικότερο, σε εξαιρετική ψυχολογία μετά το 2-2 στο αιώνιο ντέρμπι στο Ίπσουιτς πριν από δύο αγωνιστικές. Ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε σαν νίκη και έδωσε πολύ δυνατή ώθηση αφού, σε μια χρονιά που η Ίπσουιτς κάνει σεζόν πρωταθλητισμού και είναι 18 πόντους πάνω από τη Νόριτς, τα «καναρίνια» διατήρησαν το φοβερό σερί που τα θέλει να μη χάνουν στα τελευταία δεκατρία ντέρμπι της Ανατολικής Αγγλίας (7-6-0).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γουέστ Μπρομ – Νόριτς: 2 (απόδοση 4,00) 17:00
  • Μπέρνλι – Λίβερπουλ: 1 DNB (απόδοση 5,75) 19:30
TAGS BIG GAMES BET ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ