XGOALS BET

Προγνωστικά Αγγλία: Ψάχνει απεγνωσμένα αντίδραση η Τσέλσι

Προγνωστικά Αγγλία: Ψάχνει απεγνωσμένα αντίδραση η Τσέλσι
@2022 DAVID CLIFF/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας και Νιούκαστλ - Φούλαμ.

Η Τσέλσι ψάχνει απεγνωσμένα μία νίκη για να αλλάξει λίγο το κλίμα και να πάρει τα πάνω της. Η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ έχει υποστεί επτά ήττες στα τελευταία δέκα παιχνίδια της (2-1-7) ανεξαρτήτως διοργάνωσης και όπως είναι φυσικό ο Άγγλος τεχνικός χρειάζεται οπωσδήποτε κάποια θετικά αποτελέσματα για να ισχυροποιήσει τη θέση του, η οποία τη δεδομένη στιγμή μοιάζει επισφαλής.

Ο Πότερ τόνισε πως κατανοεί απόλυτα την απογοήτευση του κόσμου, όμως υποστήριξε πως για να βγει η Τσέλσι από την κρίση πρέπει να υπάρξει καθολική συσπείρωση γύρω από το κλαμπ. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι Λονδρέζοι παίζουν εδώ και πολύ καιρό με πολλές απουσίες.

Για το αποψινό ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας, η Τσέλσι θα παραταχθεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ με 11 απόντες! Τελευταίες απώλειες ο Ντένις Ζακάρια, που τραυματίστηκε κόντρα στη Φούλαμ και ο νεοφερμένος Ζοάο Φέλιξ, που στο ντεμπούτο του στο Craven Cottage αποβλήθηκε! Οι δυο τους θα πλαισιώσουν στο μακρύ απουσιολόγιο τους Τζέιμς, Λόφτους-Τσικ, Φοφανά, Καντέ, Τσίλγουελ, Μπρόγια, Μεντί, Στέρλινγκ και Πούλισιτς.

Ακόμη κι έτσι όμως, η άχρωμη Κρίσταλ Πάλας θεωρείται ιδανικός αντίπαλος για να πάρουν επιτέλους μία ανάσα οι "μπλε" (16:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Πατρίκ Βιειρά έχει ρεκόρ 1-1-4 στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια. Μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ κέρδισε μόνο τη νεοφώτιστη Μπόρνμουμ. Την προηγούμενη εβδομάδα υπέστη δύο κολλητές ήττες μέσα στο Selhurst Park, αρχικά με 4-0 από την Τότεναμ για την Premier League και εν συνεχεία με 2-1 από τη Σαουθάμπτον για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου.

Η Τσέλσι, παρότι ηττήθηκε από τη Φούλαμ με 2-1 δεν ήταν κακή. Είχε 12 εκτελέσεις μέσα από την περιοχή και τα xGoals ήταν 0,71-2,40. Μετά το γκολ της ισοφάρισης από τον Κουλιμπαλί στο 46' (1-1), φαινόταν ότι πάει να γυρίσει το ματς, ωστόσο η ανόητη κόκκινη κάρτα του Φέλιξ στο 58' αποδείχθηκε καταστροφική.

Η Πάλας πάντως δεν είναι Φούλαμ και η Τσέλσι, παρά τις απουσίες της, είναι σωστό φαβορί στο 1.75-1.80. Άλλωστε, οι "μπλε" μετρούν 11 διαδοχικές νίκες απέναντι στους "αετούς" ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Επίσης, σε επίπεδο Premier League, η Τσέλσι έχει ρεκόρ 21-2-4 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, σκοράροντας εναντίον 17 σερί ματς.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι παρά τη μέτρια πορεία της ομάδας, η νέα διοίκηση συνεχίζει τις προσπάθειες για να αναβαθμίσει το ρόστερ και μετά τον Φέλιξ, φαίνεται πως θα κλείσει και τον Μιχάιλο Μούντρικ (Σαχτάρ), που θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Είναι λοιπόν φανερό, πως δεν υπάρχει καμία διάθεση παραίτησης.

Τέλος, ας έχουμε υπόψιν μας, ότι το σημερινό ματς θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Τζιανλούκα Βιάλι, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, στις 6 Ιανουαρίου, νικημένος από τον καρκίνο. Θα υπάρχει λοιπόν έντονη συναισθηματική φόρτιση στο Stamford Bridge και οι παίκτες της Τσέλσι θα παίξουν και για τον άλλοτε τεχνικό του κλαμπ (καθοδήγησε τους μπλε τη διετία 1998-2000).

Με ένα σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ανεβάσουμε τον άσο στο 2.30 αν ζητήσουμε και το Over 1.5. Άλλωστε, οι τελευταίες δέκα νίκες της Τσέλσι ήρθαν όλες με Over 1,5. Επίσης, στα πέντε πιο πρόσφατα ματς για το πρωτάθλημα, εντός έδρας με την Πάλας, έχει φέρει τα εξής σκορ: 2-1, 3-1, 2-0, 4-0 και 3-0.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Την ίδια ώρα, στο St. James' Park η Νιούκαστλ υποδέχεται τη Φούλαμ (16:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί τον άσο στο 1.50, παρότι τις δύο ομάδες χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί, με τη Φούλαμ βέβαια να έχει ένα ματς παραπάνω.

Η Νιούκαστλ πραγματοποιεί εκθαμβωτική πορεία κι αν δεν χάσει απόψε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ συλλόγου με 14 σερί ματς χωρίς ήττα σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Επίσης, οι "καρακάξες" κυνηγούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους πέντε σερί clean sheets.

Από την άλλη, η Φούλαμ βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση με πέντε διαδοχικές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Για πρώτη φορά από το 1966 κάνει τέσσερις κολλητές νίκες στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εξάλλου, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, με 31 βαθμούς σε 19 ματς, είναι η κορυφαία νεοφώτιστη μετά τη Γουίγκαν τη σεζόν 2005/06!

Το αγωνιστικό τους στιλ είναι εκ διαμέτρου αντίθετο. Η Νιούκαστλ έχει την κορυφαία άμυνα (11 γκολ) στην κατηγορία, έχει τις περισσότερες καθαρές εστίες (10) και μέσα στο St. James' Park έχει δεχθεί μόλις πέντε τέρματα, εκ των οποίων τα τρία από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Από την άλλη, η Φούλαμ είναι η πιο Goal/Goal ομάδα της Premier League με 14 αμφίσκορα σε 19 παιχνίδια και απόψε έχει πίσω τον πρώτο της σκόρερ, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του στο προηγούμενο ματς με την Τσέλσι.

Προτιμότερη επιλογή το 2-3 γκολ σε αποδόσεις διπλασιασμού, καθώς οι Λονδρέζοι το επιβεβαιώνουν 6/7 φορές στα τελευταία παιχνίδια τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας: 1 & Οver 1,5 (απόδοση 2.30), 16:00
  • Νιούκαστλ – Φούλαμ: 2-3 γκολ (απόδοση 2.00), 16:00
TAGS XGOALS BET ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ