ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Οι αποδόσεις κατάκτησης και τετράδας στην Premier League

Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στο Κύπελλο Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ
Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στο Κύπελλο Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ © 2022 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Σε λιγότερο από 1,5 μήνα η δράση στην Premier League επιστρέφει και φυσικά έχει ήδη αρχίσει η κουβέντα για τη νέα συναρπαστική μάχη που αναμένεται να προσφέρουν η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ.

Η σεζόν 2021/22 ήταν από τις πιο συναρπαστικές στην ιστορία της Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτάει τον τίτλο και να κάνει το ριπίτ, κερδίζοντας με ανατροπή την Αστον Βίλα, την τελευταία αγωνιστική.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο βέβαια, τα πάντα κινούνται με τρομακτικούς ρυθμούς και ήδη η κουβέντα από το ριπίτ των "πολιτών" έχει περάσει στην επόμενη ημέρα και τις μεταγραφές των Ερλινγκ Χάλαντ και Ντάργουιν Νούνιες σε Σίτι και Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Άλλωστε, η Premier League έκανε γνωστό σήμερα το πρόγραμμα της σεζόν 2022/23, ανακοινώνοντας μάλιστα αναλυτικά ώρες και ημερομηνίες για την εναρκτήρια αγωνιστική. Παρότι λοιπόν βρισκόμαστε ακόμη στα μέσα Ιουνίου, αρχίζουμε ήδη να μπαίνουμε στους ρυθμούς του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Προγνωστικά Αγγλία

Σε ανάλογους ρυθμούς ασφαλώς, κινούνται και οι στοιχηματικές εταιρίες, δίνοντας πληθώρα μακροχρόνιων στοιχηματικών επιλογών. Σε ό,τι αφορά στην κατάκτηση του τίτλου οι μπουκ θεωρούν ότι για ακόμη μία σεζόν η κούρσα του τίτλου θα είναι υπόθεση δύο ομάδων, της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ.

Απολύτως φυσιολογικά, πρώτο φαβορί δίνεται ξανά το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, το οποίο έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα την τελευταία πενταετία και σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες έχει πιθανότητα 64% να τα κάνει πέντε. Στους εγχώριους μπουκ μπορούμε να βρούμε την απόδοση της Σίτι για την κατάκτηση του τίτλου από το 1.55 μέχρι το 1.62.

Με πιθανότητα 31% ακολουθεί η Λίβερπουλ, η ομάδα δηλαδή που έκοψε το σερί της Σίτι, κατακτώντας την Premier League το 2020. Tο συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ μπορούμε να το βρούμε από το 3.00 μέχρι το 3.75. Προφανώς, οι αποδόσεις των Reds είναι πολύ πιο ελκυστικές και εκτός απροόπτου θα υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αν η Λίβερπουλ εμφανιστεί ξανά τόσο ανταγωνιστική για τον τίτλο, όπως την περσινή σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στη μάχη της τετράδας, οι λονδρέζες Τσέλσι και Τότεναμ έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο. Οι "μπλε", μολονότι βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο, μετά την αποχώρηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τιμώνται μεταξύ 1.70 και 1.75 για να τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Από την άλλη, η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος έκανε άμεσα τη διαφορά με το που ανέλαβε τα "σπιρούνια" τον περασμένο Νοέμβριο, δίνεται από το 1.70 μέχρι το 2.00.

Αρκετά κοντά βρίσκεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία περνάει στην εποχή του Έρικ Τεν Χαγ και ευελπιστεί να είναι πολύ πιο ανταγωνιστική συγκριτικά με την περσινή απογοητευτική σεζόν. Οι μπουκ κατατάσσουν στην πέμπτη θέση τους "κόκκινους διαβόλους" και προσφέρουν μεταξύ 2.10 και 2.30 την είσοδό τους στην τετράδα.

Πιο πίσω ακολουθεί η Αρσεναλ, που μάλλον υποτιμάται σε σχέση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η νεανική ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είναι πολύ πιο στρωμένο σύνολο από τη Γιουνάιτεντ, η οποία πρακτικά φέτος επιχειρεί επανεκκίνηση. Οι "κανονιέρηδες" ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με την πορεία τους στο περσινό πρωτάθλημα και στο τέλος έχασαν μία μοναδική ευκαιρία να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League μετά από μία εξαετία. Το ενδεχόμενο να τα καταφέρουν του χρόνου προσφέρεται σε τιμές τριπλασιασμού.

Ιδιαίτερη αναφορά τέλος, πρέπει να γίνει και στη Νιούκαστλ. Οι μπουκ έχουν λάβει τα μέτρα τους και μετά το big6 δίνουν πρώτο φαβορί για την έβδομη θέση τις "καρακάξες". Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν, η Νιούκαστλ πάλευε στο πρώτο μισό για την αποφυγή του υποβιβασμού, ωστόσο από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια των Αράβων η προοπτική της άλλαξε τελείως. Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο και το σύνολο του Εντι Χάουι σημείωσε 12 νίκες (!) στις τελευταίες 18 αγωνιστικές της Premier League, από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι τις 22 Μαΐου.

Αν η Νιούκαστλ συνεχίσει και φέτος να κερδίζει με αυτή τη συχνότητα δεν αποκλείεται να χτυπήσει ακόμη και έξοδο στο Champions League. Το να μπει στην τετράδα προσφέρεται από το 8.00 ως το 9.00. Το να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, που ενδεχομένως θα της δώσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2012/13, δίνει μόνο 3.25. Φυσικά, οι μπουκ θεωρούν δεδομένη την παρουσία της στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, καθώς την προσφέρουν μόλις στο 1.35 για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα τουλάχιστον δέκατη.

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ